foto

Eliška Nezvalová

  • nar. 2.12.1979 (39 let)
    Havířov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eliška Nezvalová se narodila 7. prosince 1979 v Havířově. Poté co nastoupila ke studiu na pražské Státní konzervatoři, začala se ihned věnovat nejen své dosavadní činnosti, kterou je dabing, ale také od roku 1998 hostovala v Divadle na Fidlovačce. Toto divadlo se stalo její domovskou scénou. Eliška Nezvalová se při studiích setkala s vynikajícímu pedagogy jako např. Jaroslavem Satoranským, nebo Janou Preissovou.

Hereckou kariéru odstartovala úspěšně v seriálu Hynka Bočana ZDIVOČELÁ ZEMĚ. Další její seriály bohužel již tak úspěšné nebyly. V roce 2003 to byl seriál NEMOCNICE NA KRAJI MĚSTA PO DVACETI LETECH. O dva roky později se znovu objevila v seriálu z nemocničního prostředí, ovšem v nejnižší kvalitě. Jednalo se o seriál ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ. Její poslední dva televizní počiny by se daly nazvat průměrnými, jak seriál PROČ BYCHOM SE NETOPILI z roku 2009, tak inscenační pohádka O KRÁLOVSTVÍ Z NUDLÍ A ŠTĚSTÍ BEZ KONCE, ze stejného roku.

Daleko úspěšnější byla a stále je v dabingu. Od roku 2002 se věnuje dabingu zahraničních filmů a v současné době, je její jméno stálicí jak u České televize, tak i v dabingu stanic HBO a Cinemax. Za zmínku postav, které nadabovala určitě stojí Julia Roberts ve filmu Hook, Marylin Monroe ve snímku Vše o Evě a nebo např. film Strach a hnus v Las Vegas, kde propůjčila hlas herečce Cameron Diaz.

Tom "mchnk" .

Herecká filmografie

Filmy

2009 O království z nudlí a štěstí bez konce (TV film)
2005 Černá karta (TV film)

TV seriály

2018 Dabing Street (TV seriál)
Černý prodej filmů (E07)
Ženské zbraně (E05)
Budování mediálního obrazu (E03)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Zabitá příležitost (S01E02)
Policie Modrava (TV seriál)
Magická síla (S02E03)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Vražedné esemesky (S01E12)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
Maruška (E02)
2008 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Přímo na solar (S03E54)
2007 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Chvíli mě hlaď (S02E67)
Nemáte sestru? (S02E63)
2006 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
Stěhovaví ptáci (S02E12)
Skvěle líbám i žehlím (S02E11)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
Diagnóza (E12)
Zatnuté zuby (E11)
Útěky (E08)
další epizody (7)
1997 Zdivočelá země (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace