Reklama

Reklama

Nemocnice na kraji města po dvaceti letech

(seriál)
  • angličtina Hospital at the End of the City Twenty Years On
Česko, 2003, 12 h 27 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Hynek Bočan

Scénář:

Petr Zikmund

Kamera:

Ivan Šlapeta

Hrají:

Josef Abrhám, Ladislav Frej st., Josef Vinklář, Jana Štěpánková, Eliška Balzerová, Iva Janžurová, Josef Dvořák, Daniela Kolářová, Ladislav Chudík (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

V novém pokračování se znovu shledáme prakticky se všemi hlavními postavami Dietlovy nemocniční ságy. Pochopitelně – primář Sova (Ladislav Chudík) už není ve svém pokročilém věku středem dění. Na jeho místě však stále pevně stojí primář Arnošt Blažej (Josef Abrhám). I jemu už táhne na šedesátku a to je důvod, aby se za sebou ohlédl, aby bilancoval svůj život. Jenže Blažej rozhodně ještě nekončí a nachází v sobě stále dost sil, aby znovu zvedl prapor – nejednou i za ty druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (255)

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Totální krok vedle. Petr Zikmund nepochopil, v čem tkvělo kouzlo Dietlova seriálu a narouboval sem všechno možné, včetně multikulti a genderových otázek, které ve skutečnosti obyčejné lidi nezajímají. Postavy se chovají, s prominutím, jako idioti, ne jako lidé. Scénář jim něco předepisuje, tak to herci odehrají, ale každá z postav se chová jak v Ordinaci v růžové zahradě - když se scenáristovi zlíbí, může se ze sparťana stát slávista, z optimisty hnedle pesimista. Navíc se seriál bojí jít do konfliktů - tedy reálných, skutečných, současných, nikoliv pseudointelektuálních. Postavy jsou více vyhraněné buďm směrem k dobru, nebo ke zlu, chybí ona Dietlova psychologická prokreslenost, kdy i nerudného dědka v podání Kopeckého divák chápal. O detailech, které si zde cucají autoři z prstu a neodpovídají moc realitě, snad už darmo mluvit. ()

GIK 

všechny recenze uživatele

Vydržel jsem tři díly, více se prostě nedalo. Mělo by to mít jiný název! Trapné dialogy, hrozní herci, jednání všech zúčasněných zcela mimo realitu, fakt debilní scénář. Je mi líto především hrdinů původního seriálu. Pan Abrhám tady původně nechtěl hrát kvůli nějakému bulváru, byl jsem z toho velmi smutný, teď vím, že měl trucovat dál!! ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Tak zrovna na pokračování "Nemocnice na kraji města" jsem se těšil docela dost, vždyť moji rodiče a vlastně i já jsme ji rádi sledovali a užívali jsme si ji. Jenže všechno to, co krásně fungovalo před dvaceti lety se s moderní dobou jakoby vytratilo a kvalita celého seriálu šla velmi rychlými kroky do kopru (a nezachránily to ani nové postavy, ani snaha o zachycení vztahu Romka - běloch). Hvězdičku z úcty ke všem hercům, kteří se objevili v obou seriálech! ()

ClimbVibe 

všechny recenze uživatele

Původní seriál považuji za to nej z našich seriálů a tak jsem byl zvědavý jak se s "legendou" popasují další scénáristé a režiséři. Nechci být přehnaně kritický - z toho kvanta materiálu, který jsem viděl se mi i nějaké věci líbily, ale celek působí jakoby s původní Nemocnicí měl společná jen jména postav. Naštěstí tu jsou Abrhám, Janžurová, Vinklář, kteří utáhnou i slabší věci. Tuším kde se stala hlavní chyba - v této sérii totiž chybí humor a vypjaté situace jsou tu tak trochu samoúčelné. Z doktorky Čeňkové se stala zmatená stařenka, z mladého Sovy a jeho manželky jsou záporné postavy (které podbarvuje teatrální hudba), linie potomků jsou nezajímavé... atd... Je mi líto, ale nepovedlo se to, očekávání byla převysoká. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Původní Nemocnici jsem neviděl a tak jsem nebyl zatížen očekáváním. Osobně se klidně přiznám, že se mi to docela líbilo. Ano, nebyl to žádný extra zázrak, ale pořád šlo o tehdejší průměrnou seriálovou tvorbu. Rozhodně to nebyl takový propadák, jak by se z hodnocení mohlo zdát. Spoustu hodnocení tady je bezobsažné prohození, že je to blbé a horší než původní řada. Nicméně důvody už tak často uváděné nejsou. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Městem Bor se stal Beroun. V létě bylo natáčení v Berouně ohroženo povodněmi, město se ocitlo pod vodou. Místa, kde se mělo točit, byla zničena. (blackrain)
  • Průměrná sledovanost jednotlivých dílů byla 3 267 000 lidí. (blackrain)

Reklama

Reklama