foto

Olivie Žižková

  • nar. 1975

Biografie

Je zpěvačka, herečka a modelka. Na castingu se svěřila, že už dlouho touží po tom, aby se podle jejího životního příběhu natočil hollywoodský velkofilm. Začínal by v jejím útlém dětství v Náchodě, plném ústrků, ponižování a zesměšňování ze strany otčíma. Ukazoval by utrpení ve zvláštní škole, kam se dostala vinou své matematické dysfunkce, a její lásku k písničkám Darinky Rolincové, které ji prý v té době uchránily před sebevraždou. Pokračoval by během dospívání, když do noci zpívala s místními barovými kapelami a snažila se prorazit. Zachycoval by i její první, nepovedené manželství s mužem, který ji brutálně mlátil. Dále pak odchod do Prahy a pokus začít znovu, nový život a novou kariéru… Žádný takový velkofilm prozatím nevznikl, ale jak sama Olivie říká: „Určitě by získal devět Oskarů, o tom jsem přesvědčená.“

Zdroj: Artcam

Herecká filmografie

Filmy

2011 Poupata

TV seriály

2010 Cesty domů (TV seriál)

Dokumentární

2011 Film o filmu Poupata (TV film)
2010 Cinematerapie

Hudební videoklipy

2016 Olivie Žižková - Evropo dýchej (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 Soudkyně Barbara (TV pořad)
2014 DVTV (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace