foto

Dagmar Lassander

  • nar. 16.6.1943 (76 let)
    Praha, Protektorát Čechy a Morava

Biografie

Dagmar Lassander se narodila 16. června 1943 jako Dagmar Regine Hader. Co se týká „světovosti“ neměla si Dagmar na co naříkat. Matka byla chilsko-německého původu, otec byl Francouz, narodila se v Praze a proslavila se zejména v italské kinematografii. Přesto zůstává po celý život s německým občanstvím.

Dagmar začala pracovat jako kostýmní výtvarnice v berlínské opeře. Mimo svoji práci, ale docházela na hodiny herectví. Učitelem jí byl německý herec Claus Holm. Roku 1966 pak dostala svou první malou roli Betty ve filmu Willa Trempera SPERRBEZIRK. Tato krásná herečka začala být brzy obsazována do rolí svůdnic a smilných žen. Od roku 1969 začala být známá v mezinárodní kinematografii, především v tvorbě italské. Roku 1969 je to hned snímek UN CASO DI COSCIENZA a role Annalisy. S velkým úspěchem se setkává film FEMINA RIDENS (1969), snímek o Dr. Sayerovi (Philippe Leroy ), sexuálně zvráceném lékaři. Tento film plně odkrývá nahotu a krásu těla Dagmar Lassander v roli Mary. Roku 1970 pak přichází horor IL ROSSO SEGNO DELLA FOLLIA a Dagmar jako Helen Wood. Důležitým je rok 1976, kdy natočila celkem 12 filmů. Například GLI AMICI DI NICK HEZARD a role Chantal. Film o zkušeném podvodníkovi, jeho týmu a pojišťovacím podvodu. V sedmdesátých letech hrála v mnoha erotických filmech a hororech a tato německá herečka se stala velmi známou protagonistkou italské erotické komedie a filmů „nižší“ úrovně.

Dagmar dostává ale role i ve filmech, které se opravdu proslavily. Uveďme film s Budem Spencerem POLICAJT V AFRICE (1978), zde hraje roli koketující a nudící se Margy Connors, nebo film ČERNÝ KORZÁR s Kabirem Bedim, kde se Dagmar objevuje jako markýza Di Bermejo.

Počátkem osmdesátých let to vypadá jako by na ni film „zapomněl“ a Dagmar se začíná celkem úspěšně objevovat na televizní obrazovce. Zde uveďme například seriály I RAGAZZI DELLA 3ª C (1987), nebo I RAGAZZI DEL MURETTO (1991), v obou jako matka některého z hlavních hrdinů ( Massima v DELLA 3 C a Simoneho v DEL MURETTO).

Za svou kariéru ztvárnila asi 66 rolí jak na filmovém plátně, tak v televizi. Zatím naposledy jsme Dagmar Lassander mohli vidět jako učitelku v německém televizním seriálu ALLES GLÜCK DIESER ERDE (1994). Od této chvíle, možná prozatím, zmizela Dagmar i z televizních obrazovek. V dnešní době není Dagmar umělecky aktivní a o jejím soukromí nejsou známy téměř žádné informace.

Zejména pro italskou tvorbu byla známa také jako Dagmar Lassander Garzelli.

Petr "Hennes" Hennebichler

Herecká filmografie

Filmy

2018 Due Piccoli Italiani
2016 Tommaso
1990 Abatjour 2
Top Model 2
1989 Kroky lásky
1987 Ingranaggio, L'
Rodina
Topo Galileo
1986 Affari di famiglia (TV film)
1985 Piacere, Il
Wunder, Das
1984 ...e la vita continua (TV film)
Delitto in formula Uno
Shark rosso nell'oceano
1983 Oko, uhrančivý pohled petržel a fenykl
S.A.S. à San Salvador
1982 W la foca
1981 Dům u hřbitova
Černá kočka
1980 Cukr, med a feferonka
1979 Racconti fantastici di Edgar Allan Poe, I (TV film)
1978 Gabbiani volano basso, I
Policajt v Africe
1977 Niñas... al salón
Ritornano quelli della calibro 38
1976 Adolescente, L'
Amici di Nick Hezard, Gli
Atti impuri all'italiana
Classe mista
Emanuelle nera No. 2
Frittata all'italiana
La lupa mannara
Prima notte di nozze, La
Puttana galera - colpo grosso al penitenziario
Sfida sul fondo
Společný pocit studu
Černý korzár
1975 Lo stallone
Peccati di gioventù
Torcinaso, Il
Vizio ha le calze nere, Il
1974 Adolescence pervertie
Basta con la guerra... facciamo l'amore
Donna per sette bastardi, Una
Pusteblume
Verginità
1973 Consigliori, Il
1972 Guardami nuda
1971 L'Iguana dalla lingua di fuoco
1970 Alibi nella luce rossa
Caso di coscienza, Un
Il rosso segno della follia
Le Foto proibite di una signora per bene
1969 Femina ridens
Von Haut zu Haut
1968 Andrea - Wie ein Blatt auf nackter Haut
Quartett im Bett
1967 Brooklynský klub vrahů
Orgel und Rakete (TV film)
Straßenbekanntschaften auf St. Pauli
1966 Sperrbezirk

TV seriály

1998 Cerco l'amore (TV seriál)
1994 Alles Glück dieser Erde (TV seriál)
1991 I ragazzi del muretto (TV seriál)
1987 Ragazzi della 3 C, I (TV seriál)
1985 Aeroporto internazionale (TV seriál)
Chobotnice 2 (TV seriál)
1977 Zavrashtane ot Rim (TV seriál)

Dokumentární

2019 The Forbidden Lady
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace