foto

Angelo Infanti

  • nar. 16.2.1939
    Zagarolo, Itálie
  • zem. 12.10.2010 (71 let)
    Tivoli, Řím, Lazio, Itálie

Biografie

Italský herec Angelo Infanti se narodil 16. února 1939 v italském městě Zagarolo. S herectvím začal už v 60. letech minulého století. V 70. - 80. letech se věnoval spíše spaghetti westernů, erotickým a detektivním filmům. Mezi jeho nejslavnější filmy patří zcela nepochybně HEZKÝ, CHARAKTERNÍ ITAL V AUSTRÁLII HLEDÁ KRAJANKU ZA ÚČELEM SŇATKU (1971), kde se objevil po boku Claudie Cardinale, drama TAKOVÁ ZVLÁŠTNÍ LÁSKA (1972), krimidrama KMOTR (1972), krimikomedie POLICAJT DRÁBEM (1973), kde si zahrál Ferdinanda Scarana, řečeného barona - bývalého neapolského pasáka, který se chce stát drogovým dealerem, v hlavní roli Bud Spencer, HRABĚ MONTE CRISTO (1975), erotický snímek od Alberta Thomase EMANUELLE NERA (1975), na který navazuje EMANUELLE NO.2 (1976) v hlavní roli Laura Gemser, ČERNÝ KORZÁR (1976), krimikomedie MILIONOVÝ BROUK (1980) nebo CHOBOTNICE (1984).

Později se věnoval TV produkci jako jsou TV seriály typu LE GORILLE (1990), DONNA (1995), DON MATTEO (2000) či GENTE DI MARE (2005) nebo TV filmy typu MUŽ PROTI MUŽI (1987), MICHELANGELO (1991), SÍLA LÁSKY (1993), ANNIN DŮM (2004) a OTEC NADĚJE (2005). Za zmínku ještě stojí francouzská komedie POMSTA JEDNÉ PLAVOVLÁSKY (1994), v hlavní roli Christian Clavier nebo nejnovější romantický snímek EX (2009).

Angelo Infanti získal cenu David di Donatello za nejlepší vedlejší roli ve filmu BOROTALCO (1982). Měl jednu dceru - Rosella Infanti (*30.8.1977), která je rovněž herečka. Sympatického herce 11. října 2010 náhle zasáhl srdeční infarkt v jeho domě v Zagarolu. Byl hospitalizován v nemocnici v Tivoli, kde druhý den na následky srdeční příhody umírá.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2010 Backward
Dopisy pro Julii
Prigioniero di un segreto
2009 Ex
2008 Il seme della discordia
Senza ombra di dubbio
2007 Le ragazze di San Frediano (TV film)
2006 Punto rosso, Il
Silenzio
2005 Cielo può attendere, Il
Otec Naděje (TV film)
Tunel smrti (TV film)
2004 Annin dům (TV film)
2002 Ilaria Alpi - Il più crudele dei giorni
Vosí hnízdo
2001 Diapason
Per amore per vendetta (TV film)
1999 Ama il tuo nemico (TV film)
Ange tombé du ciel, L' (TV film)
1998 Vite blindate (TV film)
1997 Biblické příběhy: David (TV film)
1995 Carogne
Femme de passions (TV film)
Síla lásky (TV film)
1994 Pomsta jedné plavovlásky
1993 Alto rischio
Liberate mio figlio (TV film)
Scorta, La
1991 Michelangelo (TV film)
Money
Netchaïev est de retour
1990 Mort a dit peut-être, La (TV film)
1987 L'estate sta finendo
Muž proti muži (TV film)
Sottozero
1986 Cugino americano, Il
Trn v srdci
Vyšetřování
1985 Assisi Underground, The
1984 Podívejme se na to jasně
1983 Návrat černého hřebce
Příběh Piery
Šarlatový a černý (TV film)
1982 Attila flagello di Dio
Borotalco
La belva dalla calda pelle
Tati, to snad ne!
1981 Bianco, rosso e Verdone
1980 Miliónový brouk
Razza selvaggia
1979 Ammazzare il tempo
John Travolto... da un insolito destino
1978 The Squeeze
1977 Na plný plyn
1976 Ab morgen sind wir reich und ehrlich
Emanuelle nera No. 2
Voják štěstěny
Černý korzár
1975 Emanuelle nera
Hrabě Monte Christo (TV film)
Jackpot
1974 Celý jeden život
Macrò
1973 La casa della paura
Le Guerriere dal seno nudo
Muži
Policajt drábem
1972 Kmotr
Taková zvláštní láska
Valachiho svědectví
1971 Hezký, charakterní Ital v Austrálii hledá krajanku za účelem sňatku
Io non vedo, tu non parli, lui non sente
Le Mans
Le juge
1970 La Peau de Torpédo
Roztržka
Sledge
Zlomek strachu
1969 10 meraviglie dell'amore, Le
Felicita..., La (TV film)
Le lys de mer
The Appointment
1968 Amore o qualcosa del genere
Gungala la pantera nuda
Silvia e l'amore
1967 Ballata per un pistolero
Tiffany memorandum
1966 Cuatro dólares de venganza
Ischia operazione amore
New York chiama Superdrago
1965 Con rispetto parlando
La ragazzola
1964 Bianco, rosso, giallo, rosa
Dobré rodiny
1961 Io bacio... tu baci

TV seriály

2005 Gente di mare (TV seriál)
2002 Stiamo bene insieme (TV seriál)
2000 Don Matteo (TV seriál)
1995 Donna (TV seriál)
1993 La scalata (TV seriál)
Prigioniera di una vendetta (TV seriál)
1990 Le Gorille (TV seriál)
Quel treno per Budapest (TV seriál)
1985 Sny a potřeby (TV seriál)
1984 All'ombra della grande quercia (TV seriál)
Chobotnice (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
1973 Tre camerati, I (TV seriál)
1970 Doomwatch (TV seriál)

Dokumentární

2019 Deodato Holocaust - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky