Reklama

Reklama

Kmotr

(seriál)
  • USA The Godfather: A Novel for Television
všechny plakáty
USA, 1977, 434 min

Obsahy(1)

V novembri roku 1977 boli filmy Krstný otec (1972) a Krstný otec II (1974) spojené do jednej minisérie, ktorá bola odvysielaná na stanici NBC. Stopáž minisérie presahuje päť hodín, pretože do nej boli vložené a chronologicky zoradené vynechané scény z oboch filmov.
Po uvedení filmu Krstný otec III (1990) bola celá séria skompletizovaná pod názvom The Godfather Trilogy 1901-1980 (1992). (Richard_Ba)

(více)

Recenze (11)

anglanek 

všechny recenze uživatele

Knizka ...az do posledního kmotra od Maria Puzo je taky narez!!!!!! da se ještě sehnat horko tezko na netu. Jestli je pravda,ze to Mario Puzo tahl s Mafii jak jsem se všude docetl, tak to je jeho věc a jestli je pravda,ze zemrel u pokerového stolu s doutnikem v popelniku a sklenickou plnou whisky v ruce ,tak to mel slusnej odchod. Jinak filmy o mafii patri k mym oblibenym. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je v podstate len kompozíciou jednotlivých filmových dielov s pridaním niektorých neodvysielaných sekvencií, takže v zásade veľa nového neprinesie. Ale ako celistvý obraz tejto legendárnej série je dobré si to pozrieť, ale je to vyslovene pre skalných fanúšikov. Ja ním som, takže päť hviezd ako vyšitých. 85 % ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Chronologicky sestříhaný děj prvních dvou Kmotrů, doplněný o dříve neviděné scény a rozdělený na čtyři díly. Poprvé zhlédnuto někdy v 80. letech na polské TV. V 90. letech (ale možná i dříve) tahle verze několikrát běžela na ČT a určitě ne jednou i na nějaké té komerční televizi. Měl jsem to dokonce nahrané na videu. Dohromady jsem to viděl alespoň 3x a nebojím se říct, že tohle je absolutně nejlepší verze Kmotra, jaká kdy byla k mání. A určitě nejsem sám, kdo to tvrdí. Škoda, že dnes je (nebo alespoň donedávna byla) tahle podoba Coppolova majstrštyku nesehnatelná. Kdybych věděl, že z toho bude jednou taková rarita, určitě bych si ty kazety schoval. Ale koho by to tenkrát napadlo, když to v té televizi dávali furt dokola? ()

P. J. D. 

všechny recenze uživatele

Kmotra už můžeme považovat dnes za světově uznávanou legendu, kterou musí znát nejen každý filmový znalec, ale i ten, kdo viděl prakticky cokoliv (vím, je to trochu neohrabaná věta, ale mě momentálně nepřišlo nic lepšího na mysl). Filmové zpodobnění se drží věrně jako klíště knižní předloze a dělá mu po zásluze čest. Hlavní postavy jsou natolik věrohodné, že se každou chvíli budete obávat, co se s nimi zrovna stane. Ačkoliv je film ponurý a kamera jej točí převážně v tmavém filtru, budete mít pocit, že koukáte spíše na něco, co má v sobě hlubší filozofický podtext. Tenhle film si jako jeden z mála zaslouží bez jakéhokoliv váhání plný počet hvězdiček. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Jednoznačně se Kmotr (hlavně ten z roku 1973) může řadit mezi revoluční filmy světové kinematografie po všech směrech: příběh, postavy, hudba, apod. KMOTR I: I belive in a America. Dobře, přiznám to! Byl jsem blázen, když jsem říkal, že tento, tehdy ještě neviděný kult Godfather (Kmotr) jsem neshlédl jen proto, že bych tento život mafiánské smetánky zřejmě moc nedocenil. Opak však byl pravdou. Kmotr je neskutečná a v mnoha scénách srdcervoucí projížďka mafiánským životem, která si určitě našla místo v mém filmovém srdci. Mnoho kultovních scén z tohoto filmu v parodické podobě jsem viděl již před shlédnutím Kmotra a tak mé srdce plesalo, když jsem tyto památné scény (bitka u hydrantu, Sonnyho smrt nebo závěrečná scéna) viděl v originále. Nezapomenout nemůžeme ani na kvalitní soundtrack , který dodával celému příběhu patřičnou epičnost. Jelikož jsem velký šťoural, tak jsem se snažil najít nějakou tu chybičku, ale hledal marně. Kmotr funguje je jako celek přímo bravůrně a hodně tomu přidává excelentní Marlon Brando v roli Dona Vita Corleona , jehož hlas a všeobecný charakter jeho postavy si každý musí zamilovat. Věřím v Ameriku. Amerika mi dala bohatství. 90%. KMOTR II: Nemohu si pomoct, ale bez přítomnosti neuvěřitelně charismatického Marlona Branda, to není prostě ono. Nemá to takový kvalitní nádech, která měla prvá část, hlavně díky již zmiňovanému Marlonu Brandovi (Don Vito Corleone), jehož hlas (samozřejmě v původním znění) byla nádherná a nezapomenutelná pastva pro uši, ale i pro oči. Ve druhém díle této celosvětově uznávané ságy musím přiznat, že jsem se místy dosti ztrácel v příběhu a samotný závěr nebyla taková emotivní perla jako první část Kmotra z roku 1972. Přesto všechno se jedná opět o kvalitní, dějově vyšperkovanou gangsterku v čele s výborným Al Pacinem (Michael Corneole), v jeho největší a nejslavnější filmové roli. 75%. | Průměr 83% (4*) | ()

Zajímavosti (2)

  • Režisér Francis Ford Coppola souhlasil s tím, že přestříhá své filmy Kmotr (1972) a Kmotr II (1974) do čtyřdílné televizní minisérie, aby získal peníze na náročnou výrobu svého připravovaného snímku Apokalypsa (1979). (DonArian)
  • Když si jdou mladý Vito Corleone (Robert De Niro) a Clemenza (Bruno Kirby) koupit zbraně, poskytne jim je člověk jménem Augustino Coppola (Romano Pianti), který má syna Carminea (Thomas Mars). Tyto postavy přidal do scénáře režisér Francis Ford Coppola, jehož dědeček se také jmenoval Augustino Coppola, byl výrobcem zbraní a měl rovněž syna Carminea. (don corleone)

Reklama

Reklama