Reklama

Reklama

Greg Sestero

Greg Sestero

nar. 15.07.1978 (45 let)
Walnut Creek, California, USA

Biografie

Greg Sestero se narodil 15. července 1978 ve Walnut Creek v Kalifornii. Hovoří plynně anglicky a francouzsky. Jeho matka, původem Francouzka se sicilskými kořeny, chtěla, aby se stal operním zpěvákem. V jeho herecké kariéře jej příliš nepodporovala a celá léta se k ní stavěla skepticky. "'Chci být hercem' znělo mé matce jako 'chci se stát bezdomovcem',", píše Greg Sestero ve své autobiografii.

Ve dvanácti letech poprvé zhlédl vánoční komedii Sám doma (1990) a dal se do psaní pokračování - Sám doma 2: Ztracen v Disney Worldu. Nápad samozřejmě nikdy nebyl realizován, ale producent John Hughes, kterému mladý Greg svůj scénář poslal, mu sám odepsal: "Věř si, buď trpělivý a naslouchej svému srdci." Od té doby věděl, že se musí prosadit ve filmovém průmyslu.

Ve druhé polovině 90. let se Greg věnoval modelingu. Pracoval v Miláně, v Paříži se setkal s Jeanem-Paulem Gaultierem. Jeho první rolí po návratu do USA byl mladík, který spatřil vraždu, v seriálu Detektiv Nash Bridges. Mihl se také ve sci-fi Gattaca (1997). V roce 1998 ztvárnil truchlícího mladíka na pohřbu ve filmu Doktor Flastr.

V témže roce se zapsal do herecké školy u Jean Shelton a zde potkal člověka, který změnil jeho život - výstředního a bizarního jedince neznámého původu s nezvyklým přízvukem Tommyho Wiseau. Řekl si, že s Tommym musí nacvičit scénu - tím započalo podivné přátelství, jehož vyvrcholením je natočení filmu, který je v seriózních kruzích někdy považován za nejhorší kinematografické dílo všech dob.

Během přátelství s Tommym Wiseau stihl Greg roli mladého Toulona v Retro Puppet Master (1999), konkurz na Jacksonova Pána prstenů (pro roli "jakéhosi hobita" byl ale příliš vysoký) a zajistil si part Julese v soap-opeře Tak jde čas.

Natáčení Wiseauova nezávislého snímku The Room (2003) provázela řada bizarních příhod, které Greg shrnul v knize The Disaster Artist (2013) napsané spolu s Tomem Bissellem. Wiseau napsal pro Grega roli Marka - nejlepšího přítele Johnnyho, jehož si sám vystřihl. Marka svede Johnnyho zákeřná snoubenka Lisa (Juliette Danielle), čímž se roztáčí kolotoč přetvářky, zrady, sexu, zbytečných dialogů, podivných podzápletek a záhadně se objevujících postav. The Room si v následujících letech vydobylo pozici kultovního díla, které svou neúmyslnou špatností a bořením téměř všech kinematografických pravidel uvádí zástupy fanoušků v úžas. Greg s Tommym Wiseau dodnes objíždějí půlnoční projekce po celých Spojených státech a diskutují s diváky.

Po The Room si Greg ještě zahrál v seriálu Fashion House a ztvárnil Ashe ve sci-fi Alien Presence (2009). Od roku 2013 je možné jej vidět v seriálu The Blessed Ignorance of Men.

Michal "L_O_U_S" Ledwoń

Herec

Spisovatel

Scenárista

Producent

Režisér

Filmy
2021

Miracle Valley

Host

Reklama

Reklama