Reklama

Reklama

Greg Sestero

Greg Sestero

nar. 15.07.1978 (45 let)
Walnut Creek, California, USA

Zajímavosti (25)

Pokoj (2003)

  • Přestože jsou Johnny (Tommy Wiseau) a Mark (Greg Sestero) nejlepšími přáteli, o čemž padne mnohokrát ve filmu zmínka, na plátně spolu poprvé promluví až po bezmála 40 minutách. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Zbraň, kterou Johnny (Tommy Wiseau) na konci filmu namíří proti sobě, je totožná s pistolí, kterou spolu s Markem (Greg Sestero) uzmuli Chrisovi-R (Dan Janjigian). (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Podle toho, co se lze dočíst v Sesterově (hrál Marka) knize "The Disaster Artist", jsou některé prvky zápletky The Room nejspíš inspirovány skutečnými událostmi ze života režiséra Tommyho Wiseau. Mělo by se jednat o nevěrnou ženu, příjezd do San Franciska s nesměnitelným šekem a práci v restauraci. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero, který hrál Marka, ve svých memoárech "The Disaster Artist" vysvětlil, proč nikdy nezasáhl do Wiseauovy režisérské práce: "Byl jsem jako rodič, který umožňuje dítěti se projevit. Nikdy jsem neuvažoval, že z  natáčení odejdu. Bylo to skutečně zábavné a šílené dívat se, jak [Wiseau] točí. Každý den se mohl člověk ptát, co nový den natáčení přinese." (KlonyIlony)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero, představitel Marka, byl jedním z mála lidí, kteří viděli původní verzi scénáře, který prošel radikálními změnami během natáčení. Původní scénář začínal větou: "Nejsem tu jako otrok, že ne?" (KlonyIlony)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero hrající ve filmu Marka, vydal v říjnu 2013  memoáry o natáčení filmu a svém přátelství s Wiseauem. Když se ho při promo šňůře novinář zeptal, o čem podle něj The Room byl, odpověděl: "Nejsem si jistý, jestli je to vlastně film. Pro mě to film není." (KlonyIlony)

Pokoj (2003)

  • Scéna v kavárně byla napsána na tělo Gregu Sesterovi (Mark), který se během natáčení The Room rozešel s přítelkyní. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero, který hraje Marka, navrhoval, aby ve scéně, kdy mu telefonuje Lisa (Juliette Danielle), seděl ve svém Chevroletu Lumina. Režisérovi Wiseauovi se ale Sesterovo auto nezdálo dost luxusní a zároveň odmítal přivézt svůj Mercedes kvůli "problémům s registračními značkami". Nakonec někdo ze štábu zapůjčil svůj Buick. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Štáb si při natáčení připomněl první výročí událostí 11. září 2001. Greg Sestero, který hrál Marka,  vzpomíná, jak režisér Tommy Wiseau přinesl do studia digitální hodiny a přikázal štábu, aby držel pět minut ticha. Muselo se začínat několikrát, protože se vždy někdo začal smát. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Scéna, kdy Johnny (Tommy Wiseau) připojuje nahrávací zařízení k telefonu, je inspirována skutečností. Wiseau si totiž nahrával své telefonické hovory s jinými lidmi. Když to Greg Sestero (Mark), odhalil a našel i nahrávky, na kterých byl, obhajoval se Wiseau tím, že studoval jeho přízvuk. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Při natáčení střešní scény s Gregem Sesterem (Mark) se Tommy Wiseau (režisér a představitel Johnnyho) při vycházení z budky praštil do hlavy tak silně, že mu maskérka musela zakrývat modřinu a chladit hlavu ledem. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Sandy Schklair pracoval na filmu oficiálně jako dohled nad scénářem, nicméně podle rozhovoru, který poskytl Proudly Resents, v podstatě vykonával práci režiséra, zatímco Tommy Wiseau se soustředil na hlavní roli a produkci. Schklair natočil veškeré interiéry kromě milostných scén Johnnyho (Tommy Wiseau) a Lisy (Juliette Danielle). Wiseau odmítá uznat Schklairův nárok a nekomunikuje s ním, což je podle Schklaira způsobeno tím, že odešel z natáčení krátce před koncem, když dostal nabídku spolupráce s Januszem Kamińskim. Schklairovi podle jeho vlastních slov nejde o peníze, nicméně nemá rád lháře. Dále také zmiňuje řadu bizarních historek z natáčení, například scénu na střeše, kterou bylo nutné nesčetněkrát opakovat, protože Tommy Wiseau nebyl schopen pochopit, že se na Grega Sestera (Mark) musí nejprve podívat a pak jej teprve pozdravit. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero, představitel Marka, vezl Tommyho Wiseau na plac v první den natáčení. Podle Sesterova svědectví trvalo Wiseauovi několik hodin, než se vůbec dostal z bytu, nicméně mu to po příjezdu do improvizovaného studia nebránilo seřvat filmový štáb, že nic nedělá a že není času nazbyt. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Předtím, než natočil střešní scénu s Gregem Sesterem (Mark), odstranil Tommy Wiseau (Johnny) etiketu z plastové lahve, kterou odhazuje. Bál se problémů s nepovoleným použitím loga. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Nikde není zmíněno, jaké povolání vykonává Mark (Greg Sestero), ale podle Grega Sestera je nejspíš policistou. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Mark (Greg Sestero) zmiňuje nemocnici na Guerrero Street. V San Francisku se však na této ulici žádná nemocnice nenachází. Na Guerrero Street nicméně v té době měl byt režisér Tommy Wiseau. Greg Sestero ulici zmínil, aby Wiseaua uvolnil, protože Wiseau neprojevoval dostatek emocí při vyprávění o Markově zmlácené kamarádce, byť se předtím pochechtával, ale na radu jednoho z členů štábu toho nechal. Wiseau se tedy zmínce o Guerrero Street zasmál, ale po dokončení záběru Sesterovi hned vynadal, že riskuje odhalení jeho soukromí, které si velmi chrání. (L_O_U_S)

Pokoj (2003)

  • Greg Sestero (Mark) se při natáčení erotických scén cítil nepříjemně, proto si v nich nechal kalhoty. (L_O_U_S)

Herec

Spisovatel

Scenárista

Producent

Režisér

Filmy
2021

Miracle Valley

Host

Reklama

Reklama