Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hunter "Patch" Adams studuje v pokročilejším věku medicínu, aby mohl v praxi prosazovat zcela odlišný přístup k pacientům, než na jaký jsou v nemocnicích zvyklí. Při pobytu v psychiatrické léčebně v roce 1969, když se pokusil o sebevraždu, si totiž uvědomil, že pacienty je možné zbavit stresu a trápení zábavou a humorem, který často jiným připadá až nemístný. Patch věří, že lidé, kteří se smějí, zapomínají aspoň na čas na své trápení. Během studií si to ověřuje v praxi ve fakultní nemocnici. Získá pro svoje metody také několik spolužáků. Proti němu je naopak děkan, který ho po skandálu při uvítání hostů na sjezdu gynekologů chce vyhodit ze školy. Patch s několika kolegy otevře v přírodě neobvyklé lékařské zařízení Gesundhait, kde se svou metodou má při léčení velký úspěch. Zamiluje se do něj spolužačka Carin, ale když ji jeden z pacientů zavraždí, Patch prožívá krizi a začne o všem pochybovat... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Robin Williams má určitě lepší filmy, ale Patch Adams je docela milé překvapení kombinující humor, romantiku i smutek v pěkně vyvážené formě a právě humor je zde nejvíce pamětihodný díky Robinově přirozenosti. Nemohl jsem se ale zbavit dojmu, že ještě ve filmu postrádám nějaký větší náboj. Nevím jestli to bylo režií nebo scénářem, ale přišlo mi to víc jako taková jednohubka na odreagování a nešlo si nevšimnout té přílišné naivity. Každopádně Robina mám rád skoro všude a navíc nemám problém se stále pořádně zasnít, takže zůstávám na silných třech hvězdách. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Místy těžce dojemné a jindy naopak příliš brutálně manipulativní. Odlehčená nálada zhruba do dvou třetin mi plně vyhovovala a ačkoli mi bylo jasné, že pokud vydrží až do konce, nebude se mít Patch Adams v závěru o něco zapamatováníhodného opřít, pořád by mi to bylo milejší než bolestný a pro mě i nečekaný zvrat. Kvůli němu už bych si tenhle film podruhé asi nepustil. Kdo si chce pobrečet tak jako já, nemůže minout. ()

Reklama

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

To jsem zase jednou naletěl. Podle názvu to vypadalo na dobrou komedii. Ve skutečnosti je to nějaké životopisné drama, které hraje na city. Sice je dobré mít povědomí o tom, že někdo takový existuje, ale jinak je mi to úplně u prdele a nezajímá mě to. Kdo to překládal by potřeboval nakopat do koulí. 2+* ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, který mě dohnal k velkým a dlouho nekončícím slzám a zakotvil ve mně na dlouhou dobu úmysl studovat medicínu a odejít pracovat na kliniku vedenou lékařem, kterého hraje Robin Williams. Poprvé jsem si také všiml Monicy Potter, která mě zaujala také ve volném pokračování Sběratele polibků Jako pavouk. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale na 4* by museli ubrat zbytečně dlouhé stopáže a vyřadit pět a půl tuny sentimentu, kterým tuto komedii prokládají. Komedie/drama? Tak buď měli natočit komedii, u které se všichni budou smát až se budou za břicho popadat a nebo měli natočit drama, po kterém bude každému ouzko. A ne od každého trochu, to dost narušuje celý film. Každopádně Robin Williams jako vždy naprosto skvělý a jeho komické výstupy také (sezení v psychiatrické léčebně, uvítání gynekologů,...) 3.5* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Jeden z producentů filmu Mike Farrell potkal Patche Adamse při jeho práci jako poradce seriálu M*A*S*H (od r. 1972), ve kterém si Farrell zahrál postavu doktora B. J. Hunnicutta. (HellFire)
  • Báseň, jež Patch (Robin Williams) čte Corinne (Monica Potter), je anglickým překladem básně „Sonnet XVII" chilského básníka a držitele Nobelovy ceny za literaturu Pabla Nerudy. (HellFire)
  • Skutečný Patch Adams film a ztvárnění své postavy neměl rád. (HellFire)

Reklama

Reklama