foto

Danielle Brisebois

  • nar. 28.6.1969 (50 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Danielle Anne Brisebois je americká herečka, producentka, skladatelka a zpěvačka, narozená 28.6.1969 v Brooklynu, New York.

Hereckou kariéru začala už jako sedmileté dítě, kdy se objevila ve filmu THE PREMONITION. Krátce poté si zahrála i v jedné epizodě známého detektivního seriálu KOJAK a na konci sedmdesátých let se pravidelně objevovala v sitcomu ALL IN THE FAMILY. Na začátku osmdesátých let byla čtyřikrát nominována na nejlepší herečku ceny Young Artist Award, kterou dvakrát vyhrála (1981,1982).V roce 1982 byla dokonce nominována na cenu Zlatého glóbu za nejlepší seriálovou herečku ve vedlejší roli za roli v ARCHIE BUNKER´S PLACE. Na konci osmdesátých let hrála v několika epizodách dalších známých seriálů, jako TO JE VRAŽDA, NAPSALA nebo TAK JDE ČAS. V žebříčku VH1's 100 Greatest Kid Stars jí patří 50. místo.

Danielle je také známá jako členka americké hudební skupiny NEW RADICALS, kde působila jako perkusionista a doprovodná zpěvačka.

Socraates

Herecká filmografie

Filmy

2013 Love song
1997 Lepší už to nebude
1990 Kill Crazy
1987 Big Bad Mama II
1980 Mom, the Wolfman and Me (TV film)
1978 If Ever I See You Again
Král cikánů
Pomalý tanec ve velkoměstě
1976 The Premonition

TV seriály

2000 Club La Bomba (TV seriál)
1998 Stories from My Childhood (TV seriál)
1987 Down and Out in Beverly Hills (TV seriál)
1985 Mr. Belvedere (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)
1983 Hotel (TV seriál)
Příběhy z temnot (TV seriál)
This Is the Life (TV seriál)
1979 Archie Bunker's Place (TV seriál)
Knots Landing (TV seriál)
1977 The Love Boat (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
1971 All in the Family (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Dokumentární

2005 100 Greatest Kid Stars (TV seriál)

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Spare Room

Hudební videoklipy

2004 Natasha Bedingfield - Unwritten (Original Version) (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2005 TV Land Confidential (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1985 Circus of the Stars #10 (TV pořad)
1983 Battle of the Network Stars XIV (TV pořad)
1982 Circus of the Stars #7 (TV pořad)
1981 Circus of the Stars #6 (TV pořad)
The 32nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1980 The Alan Thicke Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace