foto

Alexandra Chando

  • nar. 28.7.1986 (30 let)
    Pennsylvania, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Alexandra Chando je známá především svou dvojrolí dvojčat Sutton a Emmy v americkém televizním seriálu THE LYING GAME. To, ale není zdaleka vše z její herecké kariéry.

Alexandra Chando se narodila 28. července 1986 v městě Bethlehem v Pensylvánii. Zde také odmaturovala na Liberty High School a poté se přestěhovala do New Yorku, kde navštěvovala Manhattan College. Alexandra si již odmalička přála stát se herečkou a to se jí také podařilo. V New Yorku si jí všimli a najali producenti seriálu AS THE WORLD TURNS a její herecká kariéra mohla začít. Po pár měsících účinkování v tomto seriálu byla dokonce nominována v Daytime Emmy Awards v kategorii Mladší herečky. Cenu ale nakonec získala její seriálová kolegyně Jessica Landon. V roce 2007 byla ze seriálu propuštěna.V roce 2008 byla obsazena do role Debbie v ROCKVILLE, CA (od tvůrců The O.C. a Gossip Girl). Seriál ale běžel jen během jara roku 2009. Poté se Alexandra opět vrátila ke své roli Maddie v seriálu AS THE WORLD TURNS.

Dále se objevila v jedné epizodě úspěšného seriálu MEDIUM, kde hrála aktivistku za práva zvířat. Alexandra Chando se například ucházela o roli Eleny v seriálu Upíří deníky, nebo o roli Ally Craig ve filmu Nezapomeň na mě. Tyto role však nedostala.V roce 2010 nastal asi největší zvrat v její kariéře, když byla obsazena do hlavní role seriálu THE LYING GAME, americké televizní stanice ABC. Seriál je založen na knihách Sary Shepard, která rovněž napsala Pretty Little Liars. Alexandra zde hraje jednovaječná dvojčata Sutton a Emmu, které vyrůstaly odděleně a rozhodnou se vyměnit se.  Dále hraje Danielle v internetovém seriálu TALENT, společnosti Alloy Entertainment, založeném na románech Zoey Dean. V budoucnu ji budete moci vidět v hororu THE BLEEDING HOUSE a v romantické komedie CONSTRUCTION. Ve volném čase ráda vaří, zpívá a chodí na jógu.

Lucie "Cintushka" Dobešová

Herecká filmografie

Filmy

2015 Construction
Dead People (TV film)
2011 Bleeding House, The
2002 House Blend (TV film)

TV seriály

2017 Upíří deníky (TV seriál)
We Have History Together (S08E08)
2016 Outcast (TV seriál)
From the Shadows It Watches (S01E06)
2014 Castle na zabití (TV seriál)
Limelight (S06E13)
2011 Talent: The Casting Call (TV seriál)
The Lying Game (TV seriál)
2010 Glory Daze (TV seriál)
2009 Rockville CA (TV seriál)
Sherri (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
1956 As the World Turns (TV seriál)

Dokumentární

1998 Napsáno životem (TV seriál)

TV pořady

2002 SoapTalk (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace