Reklama

Reklama

Roman Buťa

Roman Buťa

nar. 06.06.1987 (36 let)
Praha, Československo

Biografie

Rozhlasový a televizní moderátor Roman Buťa se narodil 6. června 1987 v Praze. Už v 11 letech daboval pro televizi Nova, pak působil při Domě dětí a mládeže v Dětské televizi, ve 14 letech uváděl na kabelových televizích divácky oblíbenou hudební hitparádu Česká devítka, poté moderoval několik zábavně-publicistických pořadů o sportu. V roce 2005 byl moderátorem vlastní talkshaw StarWeek zaměřené na taneční a klubovou scénu. V roce 2006 absolvoval Střední odbornou školu, obor PR. Následně vystudoval Školu mezinárodních a veřejných vztahů Praha, obor diplomatické služby a komunikace s médii.

Postupem času se věnoval novinářské psané tvorbě a reportérské televizní činnosti. V letech 2006-7 Roman uváděl hned dvě autorská show Tak to vybal! na rádiu Dance. V televizi pracoval na nové moderátorské autorské reality show v produkci AMBROSIA TV a v letech 2009-2011 byl pro diváky k vidění jako moderátor magazínu SHOW na TV Public, paralelně s dalšími jejími pořady. Aktuálně působí jako „zuřivý reportér“ v Dámském klubu na Frekvenci 1, točí reportáže ze společnosti pro portál iDNES a uvádí na Prima COOL populární docushow TĚŽKÁ DŘINA (2011), v níž si vedle mluveného slova vyzkoušel pořádnou fyzickou námahu v rámci představení vybrané těžké profese. Donedávna uváděl na TV Barrandov pořad PELÍŠKY SLAVNÝCH (2009).

Činorodý moderátor absolvoval několik školení zaměřených na techniku mluvení, psychologii komunikace, rétoriku, výslovnost, divadelní a herecké vystupování, televizní moderování a mediální průpravu. V těchto oblastech se také věnuje lektorské činnosti, kterou využívají soukromé, ale také státní subjekty. Během deseti let profesionálního působení absolvoval již stovky mediálních i promo akcí, některé dokonce v angličtině. Mezi jeho přednosti ve vystoupení patří vtipná improvizace a hlavně pořádná akce. Trošku z jiného soudku jsou jím pořádané semináře svádění pro nesmělé, v nichž rozvíjí umění gestikulace a habtiky. Jeho oblíbenými praktikami jsou manipulativní a zakázaná rétorika. Jak sám přiznává, kdysi byl velký stydlín, a jaký! Ve vzácných chvílích volna se věnuje sportu.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Producent

Host

Scenárista

Pořady
2016

Pevnost Boyard

Režisér

Dokumentární
2014

Runway 06-24 (TV film)

Pořady
2023

Svět motorů

2022

BeerMaster Česko

2019

ČSMT - AFTERSHOW

2013

Zpátky na vrchol

Reklama

Reklama