foto

Katja Weitzenböck

  • nar. 10.6.1967 (52 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Katja Weitzenböck se narodila v Tokiu a vyrostla v Erlangenu. Po promoci chtěla vydělat peníze na další studium prací na farmě skotu v australském vnitrozemí. Místo toho se stala modelkou v New Yorku pro modely Eilieen Ford a Ford.

Následně dokončila Weitzenböcková svá studia v Paříži na Franco-Américaine Cinéma et Théâtre (FACT) se Sarah Eigermann, Edwinem Gerardem a Johnem Strasbergrem. Od roku 1991 do roku 1993 absolvovala taneční školu s Karin Waehner na Schola Cantorum v Paříži. Po dokončení měla divadelní angažmá ve Francii (Paříži) a Německu.

Weitzenböcková hovoří anglicky (2. mateřský jazyk) stejně jako francouzsky a italsky, a mluví také francouzským dialektem. Katja Weitzenböck byla zamilovaná do spisovatele a režiséra Torstena Schulze, se kterým má dvě děti. Žije v Berlíně společně se svými dvěma dětmi.

Petr "Gapa" Gál

Herecká filmografie

Filmy

2018 Inga Lindström: Nevěsta na útěku (TV film)
2017 Osudové léto na Kypru (TV film)
Osudové léto v Praze (TV film)
2016 Unser Traum von Kanada (TV film)
2015 Engel der Gerechtigkeit - Geld oder Leben (TV film)
Rosamunde Pilcher: Dokonalý život (TV film)
2013 Engel der Gerechtigkeit - Kopfgeld (TV film)
Engel der Gerechtigkeit - Ärztepfusch (TV film)
2012 Engel der Gerechtigkeit - Brüder fürs Leben (TV film)
Loď snů - Bali (TV film)
Viktor a tajemství krokodýlího domu
2011 Engel der Gerechtigkeit (TV film)
Muž z Pekingu (TV film)
Rosamunde Pilcherová: Zeptej se srdce (TV film)
Všechen čas světa (TV film)
Wilde Wellen - Nichts bleibt verborgen: Der Schuss (TV film)
Wilde Wellen - Nichts bleibt verborgen: Der Sturz (TV film)
Wilde Wellen - Nichts bleibt verborgen: Der Verdacht (TV film)
Wilde Wellen - Nichts bleibt verborgen: Die Erlösung (TV film)
2010 Loď snů - Panama (TV film)
Meine Familie bringt mich um (TV film)
2009 Inga Lindström: Mia a její sestry (TV film)
Smrt z hlubin (TV film)
2008 Einmal Toskana und zurück (TV film)
Sommerwellen (TV film)
Ten život je tvůj (TV film)
2007 Die Blüten der Sehnsucht (TV film)
Fürchte dich nicht (TV film)
Liebe auf den dritten Blick (TV film)
2006 Inga Lindströmová: V sítích lásky (TV film)
Robin Pilcher: Na druhé straně oceánu (TV film)
2005 Floridaträume (TV film)
2004 Erbin mit Herz (TV film)
Namaluj si lásku (TV film)
Untreu (TV film)
2003 Klub snů - Cesta za ženou snů (TV film)
Klub snů - Srdce v džungli (TV film)
Liebe zartbitter (TV film)
Tučňák Amundsen (TV film)
2002 Gebirtig
Sněhulák hledá Sněhulačku (TV film)
2000 Das Traumschiff - Neuseeland (TV film)
Der Paradiesvogel (TV film)
Die Helden (TV film)
Mumie smrti (TV film)
Vrah v tobě (TV film)
1999 Amor - Vražedná hra z lásky (TV film)
Das Schloß meines Vaters (TV film)
Ein Mann für gewisse Sekunden (TV film)
Místo činu - Prokletí Jantarové komnaty (TV film)
SK Kölsch (TV film)
1998 Der Mann für alle Fälle: Ein ganz gewöhnlicher Totschlag (TV film)
Im Fegefeuer der Lust (TV film)
Schalom, meine Liebe (TV film)
Vrah v mém domě (TV film)
1997 Seitensprung in den Tod (TV film)
Tatort - Bluthunde (TV film)
À chacun son tour (TV film)
1996 Alles außer Mord - Das blonde Gift (TV film)
1994 Malý indián ve městě
1993 Návštěvníci
Toxic Affair

TV seriály

2019 Gipfelstürmer - Das Berginternat (TV seriál)
Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Good Vibrations (S10E17)
2018 V podezření (TV seriál)
Verschlusssache (E29)
2017 Bella Block (TV seriál)
Stille Wasser (E37)
2016 Správná dvojka (TV seriál)
Tödliche Botschaft (E66)
2014 Kriminálka Berlín (TV seriál)
Jagdrevier (S02E05)
2013 Paul Kemp - Alles kein Problem (TV seriál)
Die Falle (E13)
Der letzte Wille (E12)
Kindeswohl (E11)
další epizody (13)
Zvláštní jednotka, Lipsko (TV seriál)
Verzweiflung (S13E05)
Donna Leonová (TV seriál)
Auf Treu und Glauben (E19)
2012 Es kommt noch dicker (TV seriál)
2011 Wilde Wellen - Nichts bleibt verborgen (TV seriál)
2008 Doktor z hor: Nové příběhy (TV seriál)
2006 Charlotte Link (TV seriál)
Die Täuschung (E08)
2004 Die Albertis (TV seriál)
Pilot (1) (E01)
2002 Vyšetřovatel (TV seriál)
Der letzte Anruf (S02E01)
2000 Kobra 11 (TV seriál)
Zajíc a ježek (S04E02)
1999 Kriminálka Kolín (TV seriál)
1998 Specialisté na vraždy (TV seriál)
1997 Park Hotel Stern (TV seriál)
1996 Stockinger (TV seriál)
1994 Alles außer Mord! (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Stadtklinik (TV seriál)
1981 Das Traumschiff (TV seriál)

Divadelní záznam

2016 GOLD. Der Film der Nibelungen (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2004 Zibb (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky