foto

Patrice Laffont

  • nar. 21.8.1940 (78 let)
    Marseille, Francie

Biografie

Francouzský komik, herec, spisovatel a moderátor Patrice Laffont se narodil 21. srpna 1940 v Marseille. Je to syn známého nakladatele Roberta Laffonta. Už jako mladý si zamiloval divadlo. Ve filmu se začal objevovat začátkem 60. let, tj. v komedii NÁPADNÍK (1962) od režiséra Pierra Étaixe nebo ČETNÍK ZE ST. TROPEZ (1964) v režii Jeana Giraulta, kde ztvárnil mladého playboye Jeana-Luca, dvořícího se Nicole Cruchotové (Genevieve Grad). Začátkem 70. let se začal prosazovat v televizi jako moderátor, spolupracoval na TV magazínu Aujourd´hui Madame, sedmnáct let pak uváděl pořad Des chiffres et des lettres (od roku 1972-1989). Od roku 1990-1999 se pak stal hlídačem zlata na FORT BOYARD. Co se týče celovečerních filmů, tak těch natočil hodně poskrovnu. Mezi ty známé můžeme zařadit komedii PRACHY V PRACHU (1982), tv seriál ST. TROPEZ (1996), anebo film od režiséra Edouarda Molinariho ROŠŤÁK BEAUMARCHAIS (1996). Mezi jeho koníčky patří hudba, také nazpíval v roce 1986 píseň Je déchiffre ses lettres spolu se zpěvačkou Bénédicte. Dále se rád věnuje psaní, napsal román Le Visiteur de l'été, který mu vydal jeho otec Robert Laffont, ze sportu má nejraději Pétanque a po večerech je to vášnivý karbaník, který neodolá pokeru. Má tři děti - dcery Axelle Laffont, Mathilde Laffont a syna Fabrice Laffont, který se stal režisérem.

Cucina_Rc

Herecká filmografie

Filmy

2015 L'Hôtel du Libre-Echange (TV film)
2007 Trois contes merveilleux (TV film)
2006 Trois jeunes filles nues (TV film)
2005 Famille Zappon, La (TV film)
1996 Rošťák Beaumarchais
1995 Ce que savait Maisie (TV film)
1991 Mocky story
1985 Les copains de la Marne (TV film)
1982 Prachy v prachu
1979 Úspěšný společník
1970 Tito muži s prstem na spoušti
1966 Echantillon, L' (TV film)
1965 Le roi Lear (TV film)
Tête du client, La
1964 Četník ze Saint Tropez
1963 Vierges, Les
1962 Nápadník

TV seriály

1996 St. Tropez (TV seriál)
1987 Studio follies (TV seriál)
Téléthon (TV seriál)

Dokumentární

2012 Qui êtes-vous Michel Sardou? (TV film)
2004 Les 40 ans de la 2 (TV film) - a.z.

Host

TV pořady

2012 La parenthèse inattendue (TV pořad)
2005 Les grands du rire (TV pořad)
2003 Le grand concours des animateurs (TV pořad)
2002 Le fabuleux destin de... (TV pořad)
2000 Les Z'amours (TV pořad)
Qui veut gagner des millions? (TV pořad)
Vie privée, vie publique (TV pořad)
1998 Vivement dimanche prochain (TV pořad)
1996 Thé ou café (TV pořad)
1991 Pyramide (TV pořad)
1990 Klíče od pevnosti Boyard (TV pořad) - mod.
1988 Questions pour un champion (TV pořad)
1986 La nuit des 7 d'or (TV pořad)
Élection de Miss France (TV pořad)
1962 Intervilles (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace