foto

Siu-Ming Lau

  • nar. 1931
    Hong Kong

Biografie

Svou první hereckou postavu si zahrál dva roky před dovršením padesáti let. Pro film jej objevil známý režisér Hark Tsui v jehož prvním filmu z roku 1979 DE BIAN (THE BUTTERFLY MURDERS), Siu-Ming Lau debutoval a započal tak bohatou hereckou kariéru.

Předtím na sebe ale upozornil jako průkopník tance v Hong Kongu. Jako mladý získal stipendium ke studiu baletu ve Francii, kde se setkával s nejlepšími tanečníky na světě a jeho vášeň k tanci samotnému se prohloubila a zasvětil mu svůj život. Následně se stal prvním čínským choreografem tance ve Francii. Je zakládajícím členem taneční federace v Hong Kongu. V roce 2002 obdržel Hong Kong Dance Award za celoživotní práci a oddanost k tanečnímu umění.

Jakmile se, ale objevil na filmovém plátně našel díky svému věku uplatnění jako strýček, otec, mistr, později i dědeček - to jsou jeho nejčastější role. Velmi často vystupuje v mnoha Hong Kongských seriálech a je jako herec v Hong Kongkongské komunitě velmi ceněný. I ve svých, více jak, osmdesáti letech je stále aktivní. Naposledy jsme jej mohli vidět ve filmu LAUGHING GOR 2 (2011) a nebo v dramatickém seriálu FU GWAI MOON (2009) Přestože svou hereckou kariéru započal v pokročilém věku má už ve filmografii přes sto různých filmových i seriálových rolí.

V poslední době hraje hlavně v dramatech, ale v počátcích hrál spíše v akčních filmech. Jako třeba malá role v kultovním akčním snímku RED FORCE z roku 1986, ale hrál i v několika filmech s Jackie Chanem. Jako třeba ve filmech POLICE STORY 2 (1988), nebo LEGENDA O OPILÉM MISTROVI (1994) a dalších. Nevyhýbá se ani hororovým filmům důkazem jsou z posledních let třeba GWAI WIK (RE-CYCLE 2006), a SUM YUEN (2007). Nelze jej tedy vložit do jedné škatulky, je herecký univerzál bez kterého by Hong Kongská produkce posledních třiceti let byla o mnoho chudší.

Tuax

Herecká filmografie

Filmy

2015 Bo ji qi yuan
2011 Kai xin mo fa
Laughing Gor Qian Zui Fan
2009 Twilight Dancing
2007 C+ zhen tan
Sum yuen
2006 Re - cycle
Shao lin jiang shi tian ji
2005 Jie bīng
Smrtící úchylka
2003 Medailon
2001 Haizi shu
2000 Lei ting zhan jing
1997 Wo ai chu fang
1995 Gao bie you qing tian
Jiu wu tuo qiang nu jing
Pan ni qing yuan
Zei wang
Zu wu
1994 Hai jiao wei qing
Legenda o opilém Mistrovi
Leng xue ren lang
Ren yu chuan shuo
Tao chu hei she hui de ri zi
1993 Ba xian fan dian: Ren rou cha shao bao
Li Luo-Fu qi an
1992 Du cheng da heng II zhi zhi zun wu di
Du cheng da heng xin ge chuan qi
Gao yang yi sheng
Miu kai sup yi siu
Wiselyho stará kočka
Xia nu chuan qi
Ying chao nu lang 1988 zhi er: Xian dai ying zhao nu lang
1991 Cai shu zhi huang sao qian jun
Dai zi hong lang
Hao men ye yan
Lan se pi li hou
Qian nu you hun III: Dao dao dao
Sa Sa Ga Ga zham hei loi
Tenkrát v Šanghaji
Tian di xuan men
Ying lun yuet jin
Zhi zun wu shang II - yong ba tian xia
Zi dan chu zu
1990 Long man sha shou tze yo ren
Qian ny you hun II ren jian dao
Swordsman
Wu tai jie mei
Xin ban jin ba liang
Yong chuang tian xia
1989 Da gong kuang xian qu
Hei se mi qiang
Kantonský kmotr
Long zhi zheng ba
Nalijme si čistého čaje
Ultra Force 2.
Wo wei cheng nian
1988 Gui gan chuan
Lie ying ji hua
Liu jin sui yue
Police Story 2
Ying zhao nu lang 1988
Zui jia sun you chuang qing guan
1987 Lepší zítřek 2
Project A 2
Qian nu you hun
1986 Chi xin de wo
Dny teroru
My Will, I Will
Red Force
1985 Fat ngoi ching
1983 Meng gui chu long
1980 Meč Osudu
1979 Die bian

TV seriály

2009 Fu gui men (TV seriál)
2008 Tai Chi (TV seriál)
1996 O geu sut lok II (TV seriál)
Xin ah lang (TV seriál)
1995 Jin zhen tou (TV seriál)
1994 Choi kin ye see lo paw (TV seriál)
1993 Yuen chun hap (TV seriál)
1989 Wu mian ji xian feng (TV seriál)
1988 Shi bu di tou (TV seriál)
1987 Cheng Sing Gong (TV seriál)
San jaat si hing - 88 (TV seriál)
1986 Lau man dai hung (TV seriál)
Yi tian tu long ji (TV seriál)
1985 Hoi sum luu guai (TV seriál)
San jaat si hing - juk jaap (TV seriál)
1984 Luk ding gei (TV seriál)
Nong boon do ching (TV seriál)
Saan sau kiu wong (TV seriál)
Siu mo kong wu (TV seriál)
Sun jaat si hing (TV seriál)
Wak chu choi hong (TV seriál)
1983 But dou san hung (TV seriál)
Lao dong (TV seriál)
She diao ying xiong zhuan (TV seriál)
Shen diao xia lu (TV seriál)
1982 Heung sing long ji (TV seriál)
Sou hat yi (TV seriál)
Tin Lung Bak Bo (TV seriál)
1981 Chin wong kwun ying wui (TV seriál)
Yeung moon nui cheung (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace