Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná policistka ovládající bojová umění Michelle (Yeoh), tvrdý mlčenlivý ex-policajt Peter (Sanada) a lehkomyslný letecký detektiv Michael (Wong) se neznali, dokud náhodou společnými silami nepřekazili pokus o osvobození mafiána, letícího k soudu stejným letadlem jako oni. Zabitý mafián a jeho kumpán ale mají na zemi další dva nebezpečné komplice, kteří jsou rozhodnutí kamarády za každou cenu pomstít... První díl po ULTRA FORCE druhé vlajkové série Intersonicu. (choze)

(více)

Recenze (68)

brutale 

všechny recenze uživatele

Choreografia bojových scén výborná(nemám na mysli zrýchlené zábery áut a niektoré nezmyselné výbuchy). Oceňujem kvalitu kaskadérskych kúskov, (resp. žiadne modré plátno ako dnes...)! Bohužiaľ to je celé pozitívum filmu. Herecké výkony a dialógy postáv, sú nad mieru komické. Dúfam, že mi fandovia, čo film videli v detstve odpusita... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, které si kdysi otec obstaral po koupení videa. Jo to byla nádhera. Český dabing se jeho jedinou slabinou. Konečně jsem se dokopal k tomu, abych si sehnal všechny díly a po x letech si je zase pustil (poslední dva dny jsem nedělal nic jiného…). Jednička je suprová akční řežba, slušná bojová choreografie, dobré herecké výkony ústřední trojice policistů, drsní zabijáci a pěkná Michelle Yeoh. Úvodní bitka v letadle, přestřelka v baru, výbuch auta s rodinou i pád z baráku – nejsilnější momenty jinak celkově nadprůměrné podívané. Přátelství až do smrti! ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

"PODÍVEJTE SE NA NÁS. DNESKA JSME SE SETKALI POPRVÉ A BOJOVALI JSME JAKO SEHRANÝ TÝM." Nejlepší díl RED FORCE a to hlavně díky kvalitnímu scénáři, který dobře pracuje s postavami a kde ani záporák není vzdor šílenému smíchu ryze zápornou figurou, ale má své polidšťující pozadí. Zajímavé také je, že trojice hrdinů nestojí proti jednomu gaunerovi a jeho armádě, ale naopak nikdy proti sobě nemá víc než dva padouchy zároveň, takže je celý film v přesile (padouši jsou ale tak silní, že jim i tak dají pěkně zabrat). Zároveň tu není žádný hlavní záporák - dva záporáci hrdiny potrápí na začátku (hrdinové se při té příležitosti seznámí), další je prudí většinu filmu a poslední ve finále. Akční scény jsou dlouhé, kvalitně ochoreografované, nasnímané a těžící z prostředí maximum a následují v pravidelných intervalech ne delších než osm minut. Jak je v HK produkci zvykem, snímek kombinuje nenáročný humor, příjemnou brutalitu (masakr lidí v klubu) a patos. Sice je to "jen" kvalitní HK řemeslo, ale filmu, kde padouch vyhrabe na hřbitově rakev s hrdinčiným mrtvým přítelem (kterého předtím zabil), umístí ji na podminovaný jeřáb v opuštěném lomu a hrdinka si pro ni přijede v obrněném voze a odjíždí s ní z vybuchujícího lomu na důlním vozíku, nemůžu a ani nechci dát míň než za 4. A to nemluvím o parádním malovaném cover artu a fajn synťákové hudbě. Chvíli jsem zde nechápavě hleděl na jméno Michelle Yeoh než jsem zjistil, že Michelle Khan (uvedená na VHS) je pseudonym Yeoh. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Pomsta, pomsta za pomstu a pomsta za pomstu za pomstu, tak sa dá popísať v skratke dej filmu v ktorom sa navzájom zabíjajú číňania aby sa mohli mstit. Robia to samozrejme veľmi efektne, s výbuchmi, streľbou a bitkami. Najlepšia je bezpochyby brutálna prestrelka v bare pri ktorej sú bez milosti postrieľané desiatky nevinných ľudí a taktiež rozbité kvantá skla. Záver s tankom a truhlou na žeriave je ľahko absurdný, ale taký súboj s motorovou pílou je zasa fasa. Klasický hongkongský akčák. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Hong Kong vyprodukoval v osemdesiatch rokoch nespočet parádnych akčných filmov a Red Force z nich síce nie je najlepší, určite by sa našlo aj pár lepších, ale patrí určite medzi tie najvýnimočnejšie a najnezabudnuteľnejšie. Už len ten scenár, akčné filmy hlavne tej doby nikdy nevynikali kvalitnými scenármi a väčšinou boli len výplňou medzi akčnými scénami, ale toto určite nie je ten prípad. Neobsahuje síce žiadny originálny prvok, ale spôsob, akým je to všetko skombinované mi už teda originálny príde. Tu nečelia hlavní hrdinovia nejakej silnej zločineckej organizácii, ako je bežné, tu vlastne dokonca nečelia ani presile, vlastne sú tu len dve skupiny priateľov na opačných stranách zákona, pri ktorých sa po ich prvej vzájomnej konfrontácii rozbehne kolotoč pomsty a už sa chce každý pomstiť každému. A tak aj humor, bežný znak podobných filmov je tu takmer zanedbateľný, vlastne len úvod sa ešte nesie v trochu odľahčenom duchu, ale potom to už zvážnie, dej úplne vtiahne, postavy si ma naplno získali a celé to pôsobí až prekvapivo kruto a smutne. A hlavne tá originálna motivácia vo finále, niečo takéto som ešte nevidel, ale zapôsobilo to teda na mňa mimoriadne. Film sa môže našťastie oprieť aj o postavy, ktoré tu majú predsa len väčší význam, než bežne, skvelá Michelle Yeoh v jednej zo svojich najlepších úloh, Hirojuki Sanada a Michael Wong, vytvorili tu veľmi sympatické kladné trio, záporáci nie sú až tak slávne obsadení, ale tie ich postavy ma aj tak zaujímali a nájde sa ešte pár známych vedľajších postáv ako policajný veliteľ Kenneth Tsang. A teraz už k samotnej akcii, ktorá je vynikajúca. Súboje síce nie sú až tak prehľadne natočené, ako som pri hong kongskej produkcii tej doby zvyknutý, tých strihov je tu predsa len trochu viac, ale v tomto prípade je to čisto kvôli väčšej dynamike a tvrdosti, čo funguje, takže s tým nemám problém. Inak majú parádnu choreografiu, obsahujú viacero skvelých a náročných chvatov a hlavne pôsobia poriadne živelne, tu idú bojovníci tvrdo proti sebe, akoby zničenie protivníka bola tá najdôležitejšia vec v ich živote, hlavne vo finále a takto sa mi to páči. Ale potešia aj slušné prestrelky s dostatkom civilných obetí a nejaká tá naháňačka. Najviac sa mi páči celé finále, ktoré je aj emocionálne veľmi silné, ale parádna je aj akcia v lietadle, prípadne v bare. No všetky akcia sa vydarila. Režijne je to v rámci žánru výrazne nadpriemerná práca, nielen kvalitne zvládnutá akcia, ale aj práca s postavami a fungujúce emócie, tu nemám čo vytknúť. A k tomu tá nádherná hudba, vďaka ktorej je snaha zachrániť visiaceho priateľa mimoriadne emotívna. Takže Red force rozhodne nie je len nejaké polozabudnuté béčko v štýle desiatok podobných, ale pre mňa žánrová klasika so skvelým príbehom, postavami a akciou. Rád sa k nemu občas vraciam. 82% ()

Galerie (74)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama