Reklama

Reklama

Mackenzie Foy

Mackenzie Foy

nar. 10.11.2000 (23 let)
Los Angeles, California, USA

Biografie

Mackenzie Foy (rodným jménem Mackenzie Christine Foy, kamarádi jí přezdívají Kenzie) je modelka a herečka, která se narodila 10. listopadu 2000 ve městě Los Angeles ve státě Kalifornie. Má ráda žirafy a koně. Mackenzie ve svém volném čase tancuje balet a stará se o své dva psy (Windy a Dusty) a kočku jménem Luna. Díky své rostoucí slávě se vzdělává doma.

Svou kariéru modelky započala v pouhých čtyřech letech a to přímo pro světoznámého Ralpha Laurena. Poté se začala objevovat v seriálech ('TIL DEATH, FLASHFORWARD, R.L. STINE'S THE HUNTING HOUR: THE SERIES, HAWAII FIVE-0). Do povědomí diváků se Mackenzie zaryla v roce 2011 ve snímku THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN: PART ONE a v následném pokračování THE TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN: PART TWO, ve kterých si zahrála dceru Belly a Edwarda jménem Renesmee. Tento pár ztvárnili Kirsten Stewart a Robert Pattinson. Během natáčení těchto filmů jí Taylor Lautner naučil hrát s míčem a Kirsten jí pověděla fígl na vyvolání slz. "Řekla mi, že musím velmi dlouho myslet na něco smutného." prozradila malá Mackenzie. Přestože v těchto snímcích ztvárnila celkem důležitou roli, nemá dovoleno se na tuto ságu dívat. Údajně ale přes zákaz viděla první dva díly. Doufá tedy, že se bude moci podívat alespoň na některé její scény z PART TWO.

Dále se objevila po boku Patricka Wilsona a Very Farmigy v kritikou chváleném hororovém snímku THE CONJURING, který zrežíroval známý režisér hororů James Wan. Momentálně připravuje sci-fi o cestování časem jménem INTERSTELLAR, kde se objeví po boku známých tváří jako Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine nebo Casey Affleck. Tento snímek měl původně režírovat Steven Spielberg, ten ale nakonec otěže přenechal Christopheru Nolanovi. Tato mladá a talentovaná herečka, jejíž kariéra čeká za dveřmi v jednom rozhovoru prozradila, že chce hrát po celý život a jednou by také chtěla zkusit usednout na režisérskou sesli.

Lukáš "CrypzzXD" Slavíček

Herečka

Host

Reklama

Reklama