foto

Paul Cook

  • nar. 20.7.1956 (64 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Bubeník a zpěvák Paul Thomas Cook se narodil 20. července 1956 v Hammersmith, v Londýně. Je známý jako člen punk-rockové kapely Sex Pistols. Spolupracoval s kytaristou Steve Jonesem na soundtracku ke kontroverznímu filmu The Great Rock´ N´ Roll Swindle (1980) kde měl menší hereckou úlohu. V té době založil se Steve Jonesem kapelu The Professionals, která měla pár hitů a později nahrával i s Johnnym Thundersem, Bananarama, Bow Wow Wow či Subway Sect. Vedlejší filmovou roli měl s Rayem Winstonem a Steve Jonesem v hudebním dramatu Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (1982). Účinkoval v mnoha videoklipech, TV pořadech i hudebních dokumentech.

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

1982 Dámy a pánové, punk žije!
1980 The Great Rock 'n' Roll Swindle

Dokumentární

2017 Here to Be Heard: The Story of the Slits
2013 Never Mind The Baubles: Christmas with the Sex Pistols
2012 Derailed Sense: A Film About Vic Godard & Subway Sect
Punk: Anarchy on the BBC
Top of the Pops: The Story of 1977 (TV film)
2008 Sex Pistols: Agents of Anarchy (TV film)
Sex Pistols: Anglie tu bude navždy (koncert)
2007 Punk's Not Dead - a.z.
2005 God Save The Sex Pistols
Sex Pistols: The Ultimate Review, The
2004 Making of 'Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains' (TV film)
2002 Classic Albums: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
2001 25 Years of Punk (TV film)
Rage: 20 Years of Punk Rock West Coast Style
2000 Sex Pistols: Děs a běs
1997 Alternativní kultura (TV seriál) - a.z.
Slavná alba (TV seriál)
1996 Sex Pistols: In Japan (koncert)
1995 Punk and the Pistols (TV film)
The History of Rock 'N' Roll, Vol. 9 (TV film)
1985 Live Aid (koncert)
The Rock 'n' Roll Years (TV seriál) - a.z.
1980 D.O.A.
1978 Punk Rock Movie
Sex Pistols: Live at the Longhorn (koncert)
Sex Pistols: Live in Winterland (koncert)
1977 S.P.O.T.S. Tour (koncert)
Sex Pistols Number 1
Sex Pistols: Live at Thames Riverboat Party (koncert)

Hudební videoklipy

2018 The Professionals - Going, Going, Gone (hudební videoklip)
2017 The Professionals - Good Man Down (Official Lyric Video) (hudební videoklip)
The Professionals - Rewind (hudební videoklip)
2012 Sex Pistols - Holidays In the Sun (hudební videoklip)
2010 Sex Pistols - Bodies (hudební videoklip)
1996 Sex Pistols - Pretty Vacant (Filthy Lucre Live 1996) (hudební videoklip)
1981 The Professionals - Join The Professionals (hudební videoklip)
The Professionals - Just Another Dream (hudební videoklip)
1980 The Professionals - 1-2-3 (hudební videoklip)
1979 Sex Pistols - Silly Thing (hudební videoklip)
1977 Sex Pistols - God Save The Queen (hudební videoklip)
Sex Pistols - Pretty Vacant (hudební videoklip)
1976 Sex Pistols - Anarchy In The U.K. (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2012 Punk Britannia (TV pořad)
1995 Frank Skinner Show, The (TV pořad)
1973 The London Weekend Show (TV pořad)
1968 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky