foto

Steve Jones

  • nar. 3.9.1955 (61 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Anglický rockový kytarista, herec a zpěvák Stephen Philip "Steve" Jones se narodil 3. září 1955.  Je známý jako kytarista a zakládající člen punk-rockové kapely Sex Pistols. Jeho otec byl boxer a matka kadeřnice. V mládí spáchal mnoho trestných činů, převážně krádeže. Byl čtrnáctkrát odsouzen a nějakou dobu pobyl i ve vězení. Ovlivnily ho kapely Small Faces, Iggy Pop and The Stooges a New York Dolls. V jednom rozhovoru přiznal, že díky Sex Pistols nakonec neskončil u dráhy zločince.

Jones nechvalně proslavil v médiích kapelu Sex Pistols, když v jednom TV pořadu opilý vulgárně napadl moderátora Billa Grundyho. Po rozpadu kapely Sex Pistols založil s bubeníkem Paul Cookem kapelu The Professionals se kterou natočili pár hitů. V 80. letech hojně hostoval a nahrával s hudebníky jako: Johnny Thunders, Steve Vai, Siouxsie and The Banshees. Thin Lizzy, Billy Idol, Joan Jett, Adam Ant, Bob Dylan, Megadeth, Gun S Roses, Butthole Surfers. Časopis Rolling Stone ho zařadil mezi 100 nejlepších kytaristů všech dob. V nedávné době znovu koncertoval s oživenou kapelou Sex Pistols.

Ve filmu se poprvé objevil v kontroverzním přesto ceněném hudebním dokumentu The Great Rock´n´Roll Swindle (1980) a následovala menší role s Ray Winstonem v hudebním dramatu Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains (1982). Hostoval v seriálech Roseanne (1988), Příběhy ze záhrobí (1988), Portlandia (2011) a Californication. Během posledních let se občas mihne i v komediích či krimi. Hudebně byl ve filmovém průmyslů krom dokumentů, videoklipů a pořadů přinosem i pro seriál Miami Vice s písní  ¨Mercy¨ v epizodě ¨Stone war¨ a k filmu Sid and Nancy (1986) nahrál song ¨Pleasure a Pain¨.

V posledních letech hostuje v denním rozhlasovém programu v Los Angeles. Pozoruhodnými hosty v programu byli Joey Ramone, Pete Townshend, Iggy Pop, Robert Plant, Gary Oldman i Johnny Rotten. 

Grand "Epistemolog" Master

Herecká filmografie

Filmy

2007 Cutlass
2006 Dog Problem, The
Played
2004 Velká rána
2000 Zabijácká partie
1999 Mascara
1982 Dámy a pánové, punk žije!
1980 Great Rock 'n' Roll Swindle, The

TV seriály

2014 Californication (TV seriál)
Milost (S07E12)
Dcera (S07E11)
Večeře s přáteli (S07E10)
další epizody (4)
2013 Californication (TV seriál)
Odhodím své běsy (S06E12)
Šílení psi a Angličani (S06E09)
V oblacích (S06E06)
další epizody (4)
2011 Portlandia (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
1988 Roseanne (TV seriál)

Dokumentární

2014 Lennon or McCartney
2012 London - The Modern Babylon
Sunset Strip
2008 Big O in Britain, The (TV film)
How to Fix the Music Industry
Sex Pistols: Agents of Anarchy (TV film)
There'll Always Be an England
2007 Hollywood Lives (TV seriál)
Joe Strummer
Joy Division - a.z.
My Generation: Jsou to pořád Who?
NY77: Mrazivý rok v pekle (TV film)
2006 Too Tough to Die: A Tribute to Johnny Ramone
2005 Sex Pistols: The Ultimate Review, The
2004 Making of 'Ladies and Gentlemen, the Fabulous Stains' (TV film)
2003 Hooligans & Thugs: Soccer's Most Violent Fan Fights
2002 Classic Albums: Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols
Cult: Music Without Fear, The (koncert)
2001 Rage: 20 Years of Punk Rock West Coast Style
25 Years of Punk (TV film)
2000 Sex Pistols: Děs a běs
1997 Alternativní kultura (TV seriál) - a.z.
1996 Sex Pistols - In Japan (koncert)
1995 Punk and the Pistols (TV film) - a.z.
1989 Hard 'N Heavy Volume 5
1980 D.O.A.
1978 Punk Rock Movie
Sex Pistols - Live at the Longhorn (koncert)
Sex Pistols - Live in Winterland (koncert)
1977 Sex Pistols Number 1
S.P.O.T.S. Tour (koncert)

TV pořady

2012 Brand X with Russell Brand (TV pořad)
2009 Kevin Pollak's Chat Show (TV pořad)
2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 Henry's Film Corner (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1973 The London Weekend Show (TV pořad)
1968 Today (TV pořad)

Hudební videoklipy

2012 Sex Pistols - Holidays In the Sun (hudební videoklip)
2010 Sex Pistols - Bodies (hudební videoklip)
1996 Sex Pistols - Pretty Vacant (Filthy Lucre Live 1996) (hudební videoklip)
1981 Professionals - Join The Professionals, The (hudební videoklip)
Professionals - Just Another Dream, The (hudební videoklip)
1980 Professionals - 1-2-3, The (hudební videoklip)
1979 Sex Pistols - Silly Thing (hudební videoklip)
1977 Sex Pistols - God Save The Queen (hudební videoklip)
Sex Pistols - Pretty Vacant (hudební videoklip)
1976 Sex Pistols - Anarchy In The U.K. (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace