foto

Charles Kimbrough

  • nar. 23.5.1936 (83 let)
    St. Paul, Minnesota, USA

Biografie

Charles Kimbrough se narodil v Minnesotě, už od malička vystupoval v malých divadelních vystoupeních a láska k divadlu ho neopouštěla ani když rostl. V roce 1958 graduoval na Univerzitě Bloomington, kde studoval obor divadlo a drama. V 60. a 70.letech se divadlu věnoval naplno, společně se svojí první manželkou Mary Jane byli součástí repertoáru divadla v Milwaukee, kde vystupovali v takových hrách jako Cat Among the Pigeons a The White House Murder Case. 

V roce 1971 získal Charles nominaci na divadelní cenu Tony za nejlepšího herce v muzikálu Company. V roce 1984  vystupoval na Brodway v muzikálu Sunday in the Park with George. Oba muzikály napsal slavný Stephen Sondheim. 

V roce 1988 byl Charles Kimbrough obsazen do role veterána jménem Jim Dial do tehdy velmi úspěšného seriálu stanice CBS Murphy Brown. Seriál odvysílal 247 epizod a získal 17 cen Emmy a 3 Golden Globes. Charles byl za roli v seriálu na cenu Emmy nominován v roce 1990. 

Ve filmech se Charles Kimbrough moc často neobjevoval, asi jeho nejznámější role je v animovaném filmu od Disney, kde daboval postavu Viktora v pohádce "he Hunchback of Notre Dame"  Od roku 2003 se plně věnuje své největší lásce - divadlu. Je součástí Roundabout Theater Company. 

Charles se oženil se svou kolegyní z divadla Bet Howland.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2003 Marci X
2002 Zvoník u Matky Boží II
2001 Přestávka: Škola mimo provoz
Svatby podle Mary
Země dinosaurů 7: Kámen chladného ohně
2000 Buzz Lightyear of Star Command: The Adventure Begins
1996 Zvoník u Matky Boží
1989 Cast the First Stone (TV film)
1988 Být dobrou matkou
Přepnout na život
Víkendová válka (TV film)
1985 Recovery Room, The (TV film)
1984 Doctor's Story, A (TV film)
1981 For Ladies Only (TV film)
1980 Jsem na řadě
1979 Svedení Joea Tynana
Začít znovu
1977 Sentinel
1976 Na černé listině

TV seriály

2018 Murphy Brown (TV seriál)
A Lifetime of Achievement (S11E07)
Three Shirts to the Wind (S11E04)
2002 Ally McBealová (TV seriál)
Už žádných obětí pro lásku (S05E20)
2001 The Zeta Project (TV seriál)
2000 Griffinovi (TV seriál)
Obraz za všechny prachy (S02E11)
1999 Batman budoucnosti (TV seriál)
1998 Loď lásky (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Never Can Say Goodbye: Part 2 (S10E22)
Never Can Say Goodbye: Part 1 (S10E21)
Dial and Substance (S10E20)
další epizody (11)
1997 The Angry Beavers (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
From the Terrace (S10E11)
I Hear a Symphony (S10E10)
Tempus Fugit (S10E09)
další epizody (22)
1996 Murphy Brown (TV seriál)
Montezuma's Retreat (S09E13)
Seperation Anxiety (S09E12)
A One Night Stan (S09E11)
další epizody (26)
1995 Neuvěřitelná dobrodružství Rudly a Koumáka (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Dick and Dottie (S08E11)
The Humboldt Doldt (S08E10)
The Ten Percent Solution (S08E09)
další epizody (25)
1994 Murphy Brown (TV seriál)
Brown in Toyland (S07E12)
The Secret Life of Jim Dial (S07E11)
Bye Bye Bernecky (S07E10)
další epizody (24)
1993 Mighty Max (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Sox and the Single Girl (S06E13)
To Have and Have Not (S06E12)
It's Not Easy Being Brown (S06E11)
další epizody (26)
1992 Dinosaurové (TV seriál)
Bakteriologická válka (S03E06)
Murphy Brown (TV seriál)
I'm Dreaming of a Brown Christmas (S05E12)
Till Death or Next Thursday Do We Part (S05E11)
Winners Take All (S05E10)
další epizody (25)
1991 Murphy Brown (TV seriál)
Love Is Blonde (S04E13)
Be It Ever So Humboldt (S04E12)
Mission Control (S04E11)
další epizody (28)
1990 Murphy Brown (TV seriál)
Jingle Hell, Jingle Hell, Jingle All the Way (S03E11)
Trouble in Sherwood-Forrest (S03E10)
The Bummer of 42 (S03E09)
další epizody (25)
1989 Murphy Brown (TV seriál)
Here's to You, Mrs. Kinsella (S02E13)
The Strike (S02E12)
Brown Like Me: Part 2 (S02E11)
další epizody (28)
1988 Hothouse (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Set Me Free (S01E07)
Baby Love (S01E06)
Murphy's Pony (S01E05)
další epizody (7)
1985 Spenser: For Hire (TV seriál)
1981 American Playhouse (TV seriál)
1979 Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1973 Kojak (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)

Dokumentární

2013 Six by Sondheim (TV film) - a.z.
1970 Company: Original Cast Album

Host

TV pořady

2012 10th Annual TV Land Awards (TV pořad)
1991 The 43rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1990 The 42nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)
1983 Reading Rainbow (TV pořad)
1971 Great Performances (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace