Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Za každou cenu (2016) 

Nepříliš výrazná jednohubka "Hell or High Water" existuje tak nějak pro sebe.. Začátek byl pro mne spíše nuda, ale moje pozornost nepolevila, protože jsem se snažila rozlousknout děj, který si jede po svém.. Úvod je tak trošku Tarantinovský jen bez Tarantina.. Pravá zábava nastane, když se do příběhu vloží ošlehaný texasan v podání Jeffa Bridgese, který častuje svého parťáka s indiánskými kořeny rasistickými poznámkami ostrými jako brus.. Příběh trošku jako vystřižen z Robina Hooda - zlodějíčci kradou, aby oblafli banku, která se je snažila sedřít z kůže.. Jako štít před sebou ženou ušlechtilý důvod - chtějí vyvázat osud svých dětí z několika generační chudoby a zvrátit prokleté dědictví.. Ben Foster je super herec jako vždy a konečně dostává větší prostor, než je zvykem.. Chris Pine mi snad poprvé ukázal, že kromě seriálového xichtu umí relativně obstojně hrát.. Jeff Bridges si jede svou tradiční roli drsňáka s měkkým srdcem.. Příběh je koukatelný a má své maloměšťácké kouzlo.. Sem tam se jim povede i nějaký ten situační vtípek a místy je vyprávění smutné.. Nic převratného.. Vidět a zapomenout..

plakát

Zakladatel (2016) 

John Lee Hancock jede a servíruje nám na plastovém podnosu "Zakladatele".. O něco lepší než "Zachraňte pana Bankse", ale o něco málo horší než "Zrození šampióna" ;-) Michael Keaton si díky loňské nominaci na Oscara za "Birdmana" vykoledoval tuhle skvělou hlavní ne příliš kladnou roli.. Jsem ráda, že jsem díky "Zakladateli" měla příležitost, projít si svižným a velmi koukatelným tempem začátky řetezce McDonalds, který je nejen v Praze k vidění na každém rohu.. Netradiční (i když se nám to v posledních letech v kinematografii pozvolna rozmáhá) vyprávění z pohledu hlavního padoucha.. Tenhle business nebude nic po mě - vlísat se do přízně s jedním konkrétním záměrem jako hladová lasička do kurníku a obrat kohokoliv o cokoliv včetně jména samotného - tohle všechno chce silný žaludek :-( Možná za každým monstrózním projektem dřímá monstrózní padouch, kterého na jednu stranu všichni nenávidí a na stranu druhou obdivují.. Krutá, ale pěkná podívaná..

plakát

Zhasni a zemřeš (2016) 

"Zhasni a zemřeš" je jedním z těch "lepších" hororových filmů.. Jeho lehká nevýhoda je obsazení, které je na pomezí áčkových a béčkových herců.. Dále legenda o bubákovi děravá jak cedník.. Teresa Palmer se mi líbila ovšem hlavní bubákoid byl naprosto skvělej - hlavně v předtitulkových scénách.. Potom platí jasné hororové pravidlo - čím méně vidíš a víš, tím více se bojíš a tady tvůrci možná ukázali a řekli více než bylo vhodné.. Děsně mě baví scény, kdy opačném konci chodby vidí postava stín, který je nehybný, baterka slábne, vyšeptalá žárovka se kejve, někde něco zašustí a najednou je budbák na metr od vás.. A tady jich je požehnaně :-) Na tenhle žánr opravdu lehčí nadprůměr :-) Příjemně mě mrazilo a dobře jsem se bavila.. Ps: Druhý den jsem si ve sklepě v prádelně pozdě večer omylem vyhodila dveřmi hlavní rozvaděč proudu pro prostory, kde jsem byla.. Musím přiznat, že mám normálně pro strach uděláno, ale teď jsem spínač hledala opravdu svižně :-D

plakát

Zilionáři (2016) 

Nejsem zrovna milovníkem crazy komedií, ale "Zilionáři" mi vážně sedli.. Je to sexy, šťavnatá a hlavně dost přepálená komedie.. Akce je akční, všechno je barevné, pořád se tam něco děje, kostýmy jsou naprosto ulítlé - "Zilionáři" mají prostě šťávu.. Zach Galifianakis to rozjel na maximum a Kristen Wiig mu zdárně sekundovala.. Udělat z true story pošahanou komedii je senza nápad :-)

plakát

Zkáza krásou (2016) 

Rozhodně se nechystám hodnotit samotnou Lídu Baarovou, ale napíšu pár slov k dokumentu "Zkáza krásou".. O Lídě Baarové jsem četla několik biografií, takže jsem se v podstatě nic nového nedozvěděla.. Naopak některé události byly vypuštěny a některých se ve svém vyprávění dotkla pouze na povrchu.. K dokumentu mne dovedl nedávný film "Lída Baarová", protože byl do kin vpuštěn ve stejném roce.. Nechci srovnávat smyšlenou mainstreamovou pohádku a vyprávění pamětníka, ale v podstatě se svou dějovou linií příliš nelišily.. Jakoby oba snímky jely podle stejné šablony.. Asi by mne zajímalo více dětství nebo naopak pozdější životní události, které jsou jen decentně naťuknuté.. Mimo tisíckrát omletý jednostranný příběh by mne zajímal i pohled ostatních pamětníků, korespondence nebo přímá konfrontace s fakty..

plakát

Zlato (2016) 

Přiznám se, že mám nějak problém s Matthewem McConaugheyem.. Ve své herecké kariéře přešel z extrému do extrému.. Namakanej pohlednej pláyboy přešel do vyzáblíků a připlešlejch tatíků.. Je na ně vidět, že roli spíše prožívá uvnitř, než dokáže předat dále divákovi.. Pro mě je herec ten, kdo dokáže zahrát více odlišných charakterů aniž by si převlékl tričko.. Na mě prostě Matthew McConaughey dost dobře nefunguje.. Zhostil se toho pěkně, ale umím vyjmenovat pár herců, kteří by "Zlatu" dodali patřičnou hloubku.. Film je jímavý, má svižná děj a šokující příběh, ale žádnou hlubší filosofii jsem v něm nenašla. Něco jako DiCaprio "Krvavý diamant" - napětí nechybí, ale za tejden pořádně nevím o čem to bylo..

plakát

Zloději zelených koní (2016) 

Naprosto průměrný český film, který zaujme hlavně svým námětem z prostředí ilegálních kopáčů vltavínů.. Vyčůraný blb Pavel Liška se snaží přijít k penězům a využívá nadšeného geologa v podání Marka Adamczyka. "Zloději zelených koní" by pravděpodobně byl především filmem o dobrodružství, adrenalinu, přátelství a lásce k nerostům, kdyby celý příběh neprotkávala nitka "záhady" spojené s postavou Jenovéfy Bokové, která je tak zdlouhavě záhadná, až je nudná.. Mén dlouhých nicneříkajících scén a svižnější odhalování tajemství by filmu jenom prospělo.. Ovšem netuším, co by autoři dali do zbylé poloviny.. Knižní předlohu jsem nečetla, ale mohla by být o dost zajímavější než vyvanulý scénář, nezáživné obsazení a zdlouhavý děj neděj..

plakát

Zlo nikdy nespí (2016) 

Béčkový horůrek "Zlo nikdy nespí" mne příjemně překvapil svým ústředním nápadem na hlavního bubáka.. Představa zhmotnění snů je úžasná. A také lehce využitelná v děsivých filmech, pokud se Vám zrovna zdá noční můra.. Potenciál snímek má, bohužel plně nevyužitý.. Bála jsem se málo, ale celkově mě příběh, i přes laciné vizuální efekty, bavil.. Velké mínus přisuzuji hlavním hercům, kteří ztvárnili adoptivní rodiče - vypadají jako přestárlí pornoherci.. Oproti tomu mladinký Jacob Tremblay byl dobrou volbou.. Tenhle chlapec má fakt talent, bavil mě už ve filmu "The Room".. Pokud jeho dětská hvězda rychle nevyhasne, mohl by z něj být do budoucna obstojný herec.. Měl by si ale začít vybírat lepší kategorie filmů než byl tento..

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

"Zootropolis" (osobně dávám přednost původnímu názvu "Zootopia", který atmosféru města lépe vystihuje) není příliš originálním příběhem, je to animovaná variace na klasické devadesétkové detektivky. Do hlavní role autoři postavili (jak je to nyní moderní) ženu-králičici. Město "Zootopia" je velmi pěkně vykresleno. Líbí se mi důraz na detail. Je to film postavený na přátelství. Dobro je dobrem a zlo zlem. Děj je chytlavý, příběh sladký a pointa stravitelná. Na mě asi moc černo-bílé, ale radost udělá dětem i dospělým ;-) Sympatie ve mě vzbuzuje lehkost vyprávění bez přílišného tlačení na humornou stránku, jak je u animáků zvykem. Podobný duch jako u "Cars".

plakát

Zpívej (2016) 

Nejsem fanda pěveckých nebo jiných talentových soutěží, ale pro řadu lidí jsou populární.. Film "Zpívej" je souhrn toho nejpodstatnějšího naroubovaný na roztomilá zviřátka s populárními hlasy zvučných jmen.. Příběh je překombinovaný, zbytečně vyhrocený a místy chatrný.. Charakteristika zviřátek celkem ujde (některé postavy jsou super a některé doslova zbytečné).. Písničky vybrali popíkovsky velmi líbivé.. I přes špatně rozdané karty má "Zpívej" drive a šťávu, takže se na něj kouká dobře..