Reklama

Reklama

Zpívej

  • USA Sing (více)
Trailer 12

Podnikavý koalí chlapík jménem Buster Moon má poslední šanci zachránit divadlo, které zdědil po svém otci. Všechno vsadí na jednu kartu, na velkolepou talentovou pěveckou soutěž, jakou svět ještě neviděl. A stejně jako je pestré složení zvířecích soutěžících, je pestrý i jejich repertoár, který se rozpíná od Franka Sinatry po Lady Gaga. Možná by ta Busterova talentová show nebyla tak velkolepá, kdyby se jeho věrná sekretářka slečna Crawlyová (chameleónka s velmi neposednýma očima) nespletla ve výši finanční odměny pro vítěze na letácích, jimiž pak zaplavila město. A tak se v den soutěže před Busterovým divadlem dlouho před jejím zahájením vytvoří dlouhatánský had snílků, kteří věří ve vítězství. Mezi nimi čekají i očividné talenty, jimž ve hvězdné kariéře dosud bránil osud. V případě opičáka Johnnyho má podobu jeho otce, proslulého gangstera, který synův zpěv neuznává, protože banka se s ním vykrást nedá. Rosita je zase tak zaměstnaná řáděním svých malých prasátek, že si může zpívat maximálně v kuchyni u dřezu, a hlasově dokonalá slonice Mína ze sebe před lidmi nedokáže vydat ani hlásek. Jenže když máte sen, měli byste za ním jít, i kdybyste měli při svém snažení na chvíli padnout. Jak říká Buster Moon: „Na tom, že dopadnete na dno, je nejlepší to, že dál už vede cesta jenom nahoru." (CinemArt)

(více)

Videa (20)

Trailer 12

Recenze (275)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zpívej je mile natočený animák, který sice nenabízí takovou hloubku a ponaučení jako například V hlavě nebo Zootropolis, nicméně i tak jde o nadprůměrný kousek, který se v dnešní animované produkci určitě neztratí. Na jednu stranu je tento film sice celkem předvídatelný, avšak není příliš infantilní a hloupý, takže onen poněkud plošší scénář lze v klidu tolerovat. Vedle nadupaného soundtracku, který je plný známých songů, nabízí Zpívej množství rozličných postaviček, ze kterých mě osobně nejvíce pobavila prastará paní Crawlyová a čiperná mamča Rosita. Zkrátka sympatická, svižná a pestrobarevná oddychovka, která se skvěle hodí na volný večer. ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi na Zpívej nechtělo, dle popisu a vlastně i po shlédnutí ukázky jsem se kroutila jako had, slibovala hory doly, přemlouvala svou ratolest (prooooosím, pojď na něco jiného...), jen abych nemusela. Přišlo mi, že takovéhle téma opravdu smrdí průšvihem a že se budu poctivých 110 minut svíjet v sedadle a počítat vteřiny do konce. Prvních cca 15 minut se zdálo, že to tam opravdu směřuje, ale pak se snímek lepšil a lepšil. Od chvíle, kdy probíhá konkurz a jsou vybíráni soutěžící už mé hodnocení pozvolna stoupalo ke čtyřem hvězdám. A musím si otevřeně položit zneklidňující otázku. Opravdu je možné fandit animované postavě ve fiktivní pěvecké soutěži? Ano je! Můj favorit byl jasný jako facka. Postava goriláka Johnyho mi padla do oka v tu ránu. Celou jeho produkci písně I'm Still Standing jsem předla, jaký že je to příjemný projev s uším lahodící barvou. A co teprve, když jsem pak dle titulků nakonec zjistila, že ten hlas/zpěv patří Taronu Egertonovi! Tenhle kluk fakt umí a je prostě sladkej. Reese v roli Rosity taky super a Ewa Farna se s dabingem rebelské teenagerky popasovala moc pěkně. Jinak grafika pěkná, scénář přiměřený dětskému animáku a danému tématu pěvecké soutěže, i na pár slušných vtipů došlo. Jsem nakonec víc než spokojená. Ona se ta nulová očekávání někdy vyplácí, rozhodně naprosté a s velmi čistým svědomím 4 hvězdy. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná zábavná pohádka, která mixuje dva fenomény dohromady a to zpívající televizní soutěže a zvířatka, která v poslední době budují svou silnou Anime základnu. Je to moderní, vtipné i hezky napínavé. Animace je solidní, písničky mainstream, ale dobře zazpívané a charaktery jednotlivých zvířatek jsou více než zdařilé. Zábava jak má být. 80% ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Trailer se mě pokusil trochu odradit, avšak stejně jsem ty necelé dvě hodiny před plátnem absolvoval a ve finále jsem ani nelitoval. Nakonec se z toho vyklubala poměrně dávatelná podívaná, která utekla vcelku rychle, avšak chvíli jsem si možná raději přál sledovat v originálním znění, hlavně kvůli dabingu Libora Boučka, jehož hlas mě po zpackání české verze Deadpoola začíná slušně iritovat a zároveň přidává na otravnosti hlavnímu koalímu hrdinovi, jehož animovanému ztvárnění většinou chybí jakákoli roztomilost, ale hlavně, jeho charakter je slušně nepříjemný, na někoho, komu máme celý film fandit, aby se dostal z problémů, které se na něj nahrnuly. Hlavní hrdina je totiž zadlužený, necitlivý, apatický, sobecký panďulák, a pokud se na konci filmu skutečně napravil, tak nějak to divákovi vůbec nepřijde. Pokud bychom však Bustera Moona s hlasem Libora Boučka vystřihli, Zpívej je svižná, místy docela vtipná a párkrát i jakžtakž emotivní podivaná, na kterou se dobře dívá a mladší publikum, pro než je animák určen, si ho jistě oblíbí. Navíc má studio Illlumination letos velice produktivní rok a po úspěšném startu s Padouchem a Mimoni a výdělečném Tajném životu mazlíčků si podle tržeb zřejmě minimálně jedno pokračování zajistil i tento příjemný animovaný muzikál. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Překvapilo mě, kolik prostoru dostávají příběhy jednotlivých postav, nepřekvapilo, že všechny končí dobře... Škoda, že film prezentuje zpěv zejména v rámci hloupého amerického středoproudého popíku. Ale ono to koresponduje s celkovým pojetím filmu, takže to aspoň drží při sobě. Nenudí, ale nenadchl. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (16)

  • Některé písně, které zazněly během filmu, pocházely od umělců, kteří zemřeli v roce 2016. Jedná se o „Wake Me Up Before You Go-Go“ od George Michaela, „Hallelujah“ od Leonarda Cohena a „Under Pressure“ od Davida Bowieho. (Endavour)
  • Stalo se poprvé, že studio Illimination vypustilo v jeden rok dva filmy. Jednalo se o tento a film Tajný život mazlíčků (2016), který měl premiéru 5 měsíců před filmem Zpívej.  (MessiM)
  • Film je věnován Igorovi Khaitovi, producentovi, který v 52 letech zemřel na nádorové onemocnění slinivky břišní během natáčení filmu. (Endavour)

Související novinky

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

Oppenheimer si připsal mimořádný rekord

18.08.2023

Snad to ani není třeba psát, ale pokud jste ještě v kině náhodou nebyli na nejnovějším snímku Christophera Nolana (Počátek) Oppenheimer, rozhodně vyrazte. Včera bylo pozdě. Film, který nadchnul… (více)

Reklama

Reklama