Reklama

Reklama

Film je natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation na počátku 90. let. (Freeman Ent.)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (300)

vteco 

všechny recenze uživatele

Strukturou velmi mdlé a nudné, občas se sice objeví malý záblesk hravosti v podobě přeskakování časových linií, které do sebe na závěr pěkně zaklapnou, ale jede se na tak konstantní tempo, že prakticky žádná část nevynikne a navíc se bohužel nejedná o tempo nijak závratné a ani svižné. Expresivní pupkáč McConaughey se sice snaží, má jiskru a dá se mu věřit i ten velký výrazný zub, ale potřeboval by více ujetější, šílenější a hlavně živější scénář, který by byl schopný jeho herecký výkon vystřelit až na hranici Oscarové nominace. To se bohužel nekoná, avšak díky tomu vystupuje do popředí skvělá postava zahraná lehce obtloustlou Bryce Dallas Howard, která není hloupá, není klišovitá a v celkovém vyznění snímku má větší roli, než se zdá. Což se po opravdu skvělé závěrečné dvacetiminutovce dá říci i o celé myšlence filmu a příběhu jenž předkládá. Škoda, že se více nešlape na plyn a kreativita se společně s příliš obyčejným soundtrackem uzavírá do hlubokého pralesa nevyužitých příležitostí. Zlato je tak pouze dvouhodinovou povinností pro všechny zaryté fanoušky charismatického Matthewa. [55%] | Kino ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Smekám. Smekám před neuvěřitelným herectvím zde oplácaného, proplešlého, připitého a neuvěřitelně prohuleného Matthewa, který snad jinak v záběru nebyl. Příběh, který zní jako dost dobrá fantazie scénáristy, ale není. Jste prospektor a máte to pod kůží. Sníte o zlatě, ve snu ho vidíte, chcete ho tak moc. A dáte tomu úplně všechno...možná I životy. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Je to tak medzi 40 a 60%, ale čakal som to oveľa horšie, nezáživnejšie a nudnejšie a nakoniec ma to vlastne celkom bavilo, tak prižmurujem oko a dávam až 60. Matthew McConaughey nie je môj obľúbený herec, ale nakoniec hral menšieho kreténa, než akého som čakal. Vo vedľajších úlohách potom zaujmú Édgar Ramírez, Bruce Greenwood, Stacy Keach a Toby Kebbell. V atmosférickej džungli strávime len málo času, ale ani v meste to nie je nezáživné a potešil ma "scenár, plný nečakaných zvratov a prekvapení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

McConaughey se z té role hezounků vyhrabal už dávno a exceluje i tady, ale nemůžu si pomoct, občas mi toho přehrávání přišlo moc. Nicméně pokud byl předobraz jeho role takovým teatrálním slizounem, jak je tady podáván, beru svou kritiku zpět. Příběh sám o sobě je vlastně jen ukázkou toho, jak se dá snadno a jednoduše vyjebat s celou Wall Street, ačkoliv filmaři se to snaží zamotat do něčeho rafinovanějšího. Nicméně má to celkem solidní tempo, děj dává smysl a vedle McConaugheyho je tu řada dalších výborných herců, takže i když je to v zásadě podvodnická ptákovina, kterých se v posledních letech vyrojilo víc než je zdrávo, dá se na to v pohodě koukat. 70% ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Zlatá horečka v Indonésii. Zlato je vesměs průměrnou žánrovou podívanou, na které nejzajímavějším prvkem je samotná inspirace ve skutečném příběhu. Herecky slušné, ovšem scenáristicky nevyrovnané a ne zrovna nápaditě či zajímavě natočené. Spíše než jakkoliv památná věc je tedy tenhle snímek nenáročnou jednohubkou. [65%] ()

Galerie (105)

Zajímavosti (9)

  • Fiktívna filmová americká ťažobná spoločnosť Washoe Mine, bola v skutočnosti kanadskou spoločnosťou Bre-Ex. (MikaelSVK)
  • Matthew McConaughey uviedol, že mu trvalo 6 mesiacov, kým pribral 23 kilogramov, aby dosiahol opulentnejšiu postavu. Avšak nejedná sa výsledok kontrolovaného priberania. "Nebol to žiadny plán....ja som iba žil tak, ako Kenny Wells". Ako ďalej uviedol, ďalších 6 mesiacov mu trvalo sa vrátiť na jeho pôvodnú hmotnosť. Matthew je známy tým, ako sa vie oddať svojej postave, dokázal to aj vo filme Klub poslednej nádeje (2013), kde zas rapídne schudol. (Bobek15)

Reklama

Reklama