Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 921)

plakát

Psí poslání (2017) 

Film "Psí poslání" je samo o sobě doják.. Hlavně pro pejskaře.. Když máš psa, on s Tebou prožije několik úžasných let a je to parťák každým coulem, který jednou také musí odejít a někdy mu s odchodem pán musí i pomoci, tak je to prostě doják.. Filmy o zvířátkách miluju a o psech obzvlášť.. Podobný snímek "Marley a já" je podle mě mnohem lepší.. Na "Psím poslání" mi asi nejvíce vadí reinkarnační provázanost.. Chápu, že to tak asi je díky původní předloze, ale kdyby byly příběhy do sebe propletené jako např. v "Lásce nebeské" dalo by se na "Psí poslání" koukat o dost snesitelněji.. Hereckou náplň film moc nemá - cvičení psy a jako kompars se kolem nich motají herci.. Účast Dennise Quaida potěšila - mám ho ráda a poslední dobou není moc vidět.. A co jsem si všimla, tak Britt Robertson se celkem dobře rozjíždí kariéra v rodinných filmech, tady byla asi druhá herecky výraznější postava hned po Dennisovi.. Film je barevná reklama na štěstí s občasnými mráčky, která plnou palbou útočí na city diváka.. "Psí poslání" stačí vidět jednou, pokud jste milovníky psů, jinému to moc neřekne.. Ps: Tenhle poslední výrok je dosti zavádějící, protože údajně při natáčení filmu došlo k násilnému chování na jednom ze psů..

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Skoro před dvěma měsíci mne muž vytáhl do kina na předpremiéru druhého dílu komiksové komedie „Strážci Galaxie“. Přiznám se, že nemám této druh promítání ráda, protože člověk zbytečně čeká na film delší dobu než obvykle – standardní 20ti minutové reklamy a upoutávky mi naprosto stačí, nepotřebuji další půlhodinové losování „šťastných“ výherců, kteří obdrží „hodnotné“ dary v podobě propisek, filmových plakátů a jiné verbeže, kterou jsem schraňovala doma jako teenager.. Malým pozitivem bylo to, že jsme nakonec skutečně nějakou tu verbež vyhráli a že se nám prostor v obýváku zase o kousek zmenší :-) Daleko horší než přežít úvod předpremiéry ovšem byl zážitek z promítání.. Když už se rozhoupu a jdu na akční film do kina, tak ho chci vidět v celé parádě se zvukovým zážitkem DOLBY ATMOS a rozhodně ho nechci vidět v češtině.. Vyšší moc zasáhla a prvních 10 minut filmu huhňalo jako ze sudu – odešel jeden z hlavních repráků – produkce byla ukončena.. Zástupci kina se sice omluvili a jako kompenzaci nabídli promítání v jiném sále za hodinu a lístek zdarma nebo náhradní termín a lístek zdarma, ale rozmrzelost mne dále provázela.. Šli jsme na předpremiéru, abychom viděli film brzo (další týden jsem měla natolik našlapaný, že bych film viděla až za 14 dní) a tak jsme s hořkostí zvolili náhradní promítání v jiném sále s předabovanou verzí :-( Zde přestávám frfňat nad kvalitou filmového přednesu a vrátím se zpět ke kvalitě filmu „Strážci Galaxie Vol. 2“.. Dvojka funguje zpočátku navlas stejně jako jednička.. Hromada situačního humoru, spousta prvoplánového humoru a perfektní sbírka starých šlágrů.. Antihrdinové už nejsou tak anti a jejich vzájemné vztahy se ještě více prohlubují, takže ze „záporáků“ se stávají čistokrevní „klaďáci“.. Příběh zase není příliš podstatný, hlavní je na něco naverbovat humor a dostatek rychlospádové akce.. Stará skvadra je super jako v jedničce a strašně potěšilo obsazení Kurta Russella.. První hodina filmu super, v té druhé jsem trošku ublinkávala nad rodinnými melodramaty.. Jako blikající, pestrobarevný, kýčovitý, sedmdesátkový relax to bylo príma :-)

plakát

Zpívej (2016) 

Nejsem fanda pěveckých nebo jiných talentových soutěží, ale pro řadu lidí jsou populární.. Film "Zpívej" je souhrn toho nejpodstatnějšího naroubovaný na roztomilá zviřátka s populárními hlasy zvučných jmen.. Příběh je překombinovaný, zbytečně vyhrocený a místy chatrný.. Charakteristika zviřátek celkem ujde (některé postavy jsou super a některé doslova zbytečné).. Písničky vybrali popíkovsky velmi líbivé.. I přes špatně rozdané karty má "Zpívej" drive a šťávu, takže se na něj kouká dobře..

plakát

Ženy 20. století (2016) 

Film "Ženy 20. století" pojednává o tom, jak to má každá žena v životě složité.. Matka samoživitelka, svobodomyslná podnájemnice a kráska ze sousedství a mezi nimi stojí mladý puberťák jako hromosvod jejich osudů.. Poetika a komplikovanost žen zachycena očima dospívajícího v 70. letech.. Pěkné, ale nic zapamatovatelného.. Btw , Billy Crudup si vystřihne postavu obdobnou jako ztvárnil v "Na pokraji slávy", jen o pár let starší :-)

plakát

Toni Erdmann (2016) 

Komedie "Toni Erdmann" je velmi silně prosycena německým humorem, který někdy vyzní a někdy ne.. Téměř tříhodinová stopáž je naprosto zabijácká, ale zvládnout se to relativně bez výrazných nudných bloků dalo.. Asi bych přidala na svižnosti a řadu scén prostříhala.. Film se zaměřuje na vztah starého otce s vytíženou dcerou.. Hlavním tématem je odcizení dvou dospělých lidí, kteří měli v minulosti k sobě hodně blízko.. Otec se snaží sblížit s dcerou i přes její očividný nesouhlas.. Díky tomu, že ona má vtipkování v genech po tatínkovi (ač se mnohdy nepřidá, přesto mu židli nepodrazí), takže divák naráží na velmi bizardní situace.. Něco bych potřebovala více vysvětlit a někde by se mělo ubrat na násilnosti vtipu, ale rozhodně se podívat na podobný snímek byla velká výzva a fajn zkušenost. Ps: Velmi mě po shlédnutí překvapilo, že film "Toni Erdmann" nedával do kupy chlap, ale žena..

plakát

Martin Clunes: Člověk a pes (2008) (TV film) 

Pěkný a obsáhlý dokument o nejlepším příteli člověka, který je pojatý velmi komplexní analýzou (historie, funkce, trable aj.) a velmi milým přístupem hlavního průvodce :-)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Po dlouhé době jsem se rozhoupala a vyrazila na pohádku do kina.. Ztvárnění animované klasické disneyovky do hrané verze z dílny stejné společnosti, která si jako hlavní tahák vybere nádhernou a herecky schopnou Emmu Watson, nemohlo dopadnout špatně.. Sázka na jistotu se mi vyplatila a můj odhad se nemýlil.. Vybrala jsem si pro jistotu původní znění s titulky, protože přezpívané zprznění pěkných písniček do českého jazyka neúspěšnými muzikálovými herci není právě můj šálek kávy.. "Kráska a zvíře" je téměř totožná s původním scénářem, pár změn nastane, ale ty nejsou nijak nelogické, ani drastické.. Emma Watson se s rolí popasovala velmi pěkně, zvíře bylo na můj vkus "moc pěkné a málo hrozivé", u začarovaných předmětů bych ocenila větší podobnost s jejich herci (takhle se dal identifikovat pouze hlas).. Výprava a kostýmy byly fenomenální a to byl důvod, který mne do kina přilákal.. Na muzikály moc nejsem, ale tenhle se přežít (a poměrně příjemně) dal..

plakát

Most - Série 3 (2015) (série) 

Z ponuré, syrové a drsňácké atmosféry seriálu "Most" jsem byla nadšená. Řady S01 a S02 byly naprosto dokonalé. S řadou S03 jsem měla zpočátku problém.. Saga Norén je výtečně napsaná i zahraná postava, ale aby skutečně vynikla její charakteristika, potřebuje kolem sebe také silné hráče.. V prvních pár dílech mi silně chyběl Martina Rohde :-( Naštěstí nová kolegyně dříve skončila, než začala a jen co se nový parťák trošku rozehrál, padl mi k Saze možná ještě lépe.. Zapeklitost a barvitost vražd byla super, ale pointa trošku zklamala.. Už to bylo až moc překombinované.. Jinak vedlejší postavy boží jako vždy.. Správní slizouni :-D

plakát

To nejsi Ty (2014) 

Spojené státy americké mají oblíbené dva typy drama - sportovní a "umírací", takže adaptace podobných témat má v tomto ohledu už jistou tradici. Konkrétně tohle drama "To nejsi Ty" jsem si pustila zejména kvůli Hilary Swank. Její postavy Maggie z "Million Dollar Baby" nebo Teena z "Kluci nepláčou" jsou pro mne z hlavy nezapomenutelné a ze srdce nesmazatelné.. Vysoké hodnocení a hloubka tématu dopředu slibovaly vysoký potenciál.. Bohužel film tento potenciál nevyužil.. Už od první chvíle se jednalo spíše o dílo lacinějšího charakteru, lehce nasáklé červenou knihovnou.. Hilary Swank vypadá, že scénáři nevěří a její celkový herecký projev je jedna velká křeč.. Emmy Rossum a Josh Duhamel vypadají, jakoby dorazili na plac z nějakého sitcomu.. Celkově je film roztříštěný a moc dobře nechápu, co tím chtěl autor sdělit.. Knihu jsem naštěstí nečetla.. 3* získává ALS.

plakát

I dva jsou rodina (2016) 

Už podle názvu je komedie "I dva jsou rodina" přeslazeným kýčem, ale opak je pravdou.. Hrát tam kdokoliv jiný než Omar Sy, který je pověstný svým rozzářeným optimistickým projevem, tak to celé sklouzne do nekoukatelné hladiny, ale takhle to funguje.. Osobnost a herecký talent Omara Sy táhne naprosto celý film, vedle něj je snad srovnatelná pouze Clémence Poésy, která si vystřihla svou nevyrovnanou matku také skvěle.. Trošku mi film připomíná staré dobré francouzské komedie jen na trošku vyspělejší a sofistikovanější úrovni.. Rozhodně je film, který neshlédnu jen jednou.. I když má tragický podtext, tak zahřeje na duši :-)