Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (303)

plakát

Red Dog - psí legenda (2011) 

Film, který se tváří nenápadně, ale zároveň toho tolik říká. Líbilo se mi to moc, mělo to správnou atmosféru, vtipné chvilky, nápaditý scénář, Josh Lucas byl skvělý a Red Dog taky. Jakmile je to film o psovi, člověk ví, že to bude dojemný, jako když krájíte cibuli, takže tady to nebylo jinak, aspoň pro mě ne. Hezký příběh s úžasnou symbolikou, přátelstvím, láskou a hlavně s dobrým koncem. To, že je film natočen podle skutečné události tomu vlastně ještě přidává. Délka filmu byla tak akorát, nic se nenatahovalo a ze mě to teda emoce ždímalo. Friends forever. You are home now...

plakát

Panna nebo orel (2010) 

No tohle jen působí jako klasickej teenagerovský kousek, ale opak je pravdou! Buď jsou tu pipky, šprtky nebo sportovci, takže Amerika hadr. Ale i když tu jsou středoškoláci a řeší se tu téma sexu, tak je celej film hrozně příjemně natočenej. Emma Stone ve svý roli naprosto válí, žeru její každý slovo a když dělá držtičky, tak ještě víc. Moc se mi to líbilo. Bylo to vtipné, chvílemi lehce dojemné, když zjistíte, že holka, která si hraje na frajerku, je vlastně hodně citlivá. Což odněkud znám :))) Každopádně hezké rozuzlení a především film měl myšlenku, i když by si člověk řekl, že už je to otřepaný žánr. Ani zdaleka :)

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Svižné, napínavé, vtipné. Pro mě sice asi méně zajímavá zápletka než v jedničce, ale stále to je okouzlující Robert Downey - jako jeho převlek, jeho tanec, nebo jakákoli hláška. Stále je to skvělá kamera a stále je na co se koukat. Mě to tedy chvílema přišlo utahanější než první díl, ale rozhodně to neztrácí na kvalitě. Režie zase skvělá!

plakát

Terapie láskou (2012) 

První půl hodina se celkem vlekla, ale chápu, že nás to muselo trošku vpustit do děje. Chvíli mi trvalo, než sem si zvykla na neobvykle ,,přímé a upřímné" dialogy. Ale vzápětí se mi to začlo líbit, především pak cokoli s Tiffany. Tanec mezitím, jedině další plus za mě a oba hlavní herci perfektní. Jennifer Lawrence mě utvrzuje v jejím nadání, předvedla zde skvěle, jak se umí ponořit i do téhle osobité holky. Líbilo se mi to, fakt že jo. A konec prostě happáč! :)

plakát

Elvis a Anabelle (2007) 

Další neokoukaný skvost! Je fajn zas vidět nezávislý film, který je kolikrát lepší než ty hollywoodské romanťáky, jejichž zápletka je pokaždé stejná. Film má silnou atmosféru a oba mladí herci zahráli vypjaté momenty moc dobře. Role tatínka se mi moc líbila a celkově průběh filmu byl skvěle natočen (nejvíc se mi líbilo malování domu, rozjetí na traktoru a kouzlo slunečnic v závěru) a tím pádem mi to utíkalo. Působilo to na mě dost reálně a romantické dny na pláži byly kouzelné. Na konci nezapomenu na polétavající červený deštník, ale přes to, konec šťastný.

plakát

Spring Breakers (2012) 

Divný, divný, divný... Jo, čekala jsem film o zlobivých holkách, ale tohle mělo bohužel nulovou zápletku a ŽÁDNÝ příběh. Přišlo mi, jakoby někdo natočil celý příběh a režisér to pak celé prostříhal a co z toho zbylo, jsou Spring Brekaers. To, že bude celej film sex, drogy a zbraně, bylo už trošku nudné. Ačkoli věřim, že to takhle někde funguje a věřim i tomu, že gangsteři si myslej, že jim patřej ulice. Ani James Franco tomu nepomohl, jako gangster na mě nepůsobil zrovna tvrďácky, i když se asi snažil do role ponořit. Víceméně se ve filmu nemluvilo a když už jo, tak to byly opravdu trapné a oplzlé dialogy. A konec? Absurdní. Ze soucitu dávám minobod za Ashley Benson a Selenu Gomez, které mám ráda a minibod za historku o kuřátkách. Velká slabota.

plakát

Miláček (2012) 

Ne! I přes to, že tenhle žánr můžu, se na to nedalo koukat. Čekala jsem více intrik, vtipu, elegance, vlastně čehokoli, jen ne takového bláta! Co jsem dostala, byl vlastně jen sled toho, jak jde od jedné k druhé, což mi přijde jako základ děje fakt smutný. Ovšem nejsmutnější byl Robert Pattinson, nejen že se sem vůbec nehodil, ale že snad neumí ani přirozeně mrkat, jsem fakt netušila. Všude přítomný, nepříjemný a slizký Georges tu byl, ale rozhodně ne BEL AMI! Dvě hvězdy za žánr a herečky,nejlepší byla Christina Ricci.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Ani nevím co jsem od Djanga čekala, prostě jsem si řekla TARANTINO - to musím vidět! Nic moc jsem o tom nečetla, chtěla jsem mít překvapení. Upřímně, dostalo se mi víc, než jsem doufala. Tohle byl prostě nářez...film měl myšlenku a nebyla to jen změť keců, byly tam dialogy, které měly myšlenku, skvělí herci - především herecký koncert Waltze a DiCapria mě ohromil. Do toho skvělá hudba, perfektní krvavé scény a prostě typické hlášky věhlasného režiséra. Quentine, ty máš další kultovku!

plakát

Můj týden s Marilyn (2011) 

Óóó krásná Marilyn! Film jako takový mě zklamal, čekala jsem mnohem víc ze života Marilyn, když už se vůbec něco takového začalo točit, to že sme dostali týden depresí a nafoukané celebrity mě celkem mrzí. Co se musí uznat je výkon Michelle Williams, protože i přes to, jaké musela ztvárnit chování, to zahrála bravurně a naprosto bezprostředně a přirozeně, hrozně jí role sedla a fakt jí to moc slušelo. Otázkou je, proč se ten děj tak táhl a nic moc nového či zajímavého sme se nedozvěděli, než že hvězda si vedla život takovým způsobem, že chápu proč chodila pořád pozdě. Rozhodně bod za herečku, nadaného Eddieho Redmayna a vůbec za nápad tohle ztvárnit.

plakát

Yeopgijeogin geunyeo (2001) 

Po dlouhé době jsem viděla něco tak odlišně natočené od ostatních romantických slaďáků. Je tu vidět naprosto jiná tvorba, než ta hollywoodská, což je v tomhle případě rozhodně plus. První půlka parodie, druhá půlka souznění a epilog? Nemám slov! Film bez polibku po celou stopáž filmu a přes to, nádherný snímek plný romantiky, silné lásky a především vůle!! Objevila jsem další klenot z klenotů!!!