foto

Eugene Levy

  • nar. 17.12.1946 (70 let)
    Hamilton, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se do židovské rodiny v Kanadě, kde později vystudoval Westdale Secondary School a Connecticut College a stal se viceprezidentem McMaster Film Board, studentské filmové skupiny, kde poznal tvůrce filmů, I.Reitmana.

Jeho kariéra šla strmě vzhůru díky účinkování v televizi, především díky různým scénkám. Je znám hlavně díky menším rolím v různých amerických filmech a proto od začátku devadesátých let pak nebyl rok, kde by si nezahrál v nějakém filmu. Českému divákovi mohou být známy filmy ZBOŽŇUJU TRABLE, LÁSCE NA STOPĚ, JAKO VEJCE VEJCI, ZPÁTKY NA ZEM, ale především serie úspěšných komedií PRCI, PRCI,PRCIČKY, kde si zahrál starostlivého Jimova otce. Větších rolí se dočkal hlavně ve filmech DVANÁCT DO TUCTU, POLICAJTEM PROTI SVÉ VŮLI nebo JEDEN DEN V NEW YORKU. Jeho tvář se objevila i v populárním seriálu SIMPSONOVI.

Eugene Levy byl dvakrát oceněn prestižní Emmy za nejlepší scénář pro hudební pořad stanice SCTV, jednou cenu Grammy a čtyřikrát Canadian Comedy Award. V roce 2006 bylo ohlášeno, že by Levy měl dostat hvězdu na Kanadském chodníku slávy. Vlastním jménem je Robert Jangro a Eugene Levy používá jako umělecký pseudonym.

Pradlík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Hledá se Dory
2013 Dům kouzel
2012 I, Martin Short, Goes Home (TV film)
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Tajný agent v sukni
2011 Goon
2009 Astro Boy
Gooby - můj medvědí kamarád
Noc v muzeu 2
Prci, prci, prcičky: Kniha lásky
Zažít Woodstock
2008 Congratulations, Mr. Levy
2007 Prci, prci, prcičky: Spolek Beta
2006 Nominace na Oscara
Prci, prci, prcičky: Nahá míle
Za plotem
Zvědavý George
2005 Dvanáct do tuctu 2
Policajtem proti své vůli
Prci, prci, prcičky: Na táboře
2004 Jeden den v New Yorku
2003 Blbý a ještě blbější: Jak Harry potkal Lloyda
Dům naruby
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
Vichřice
2002 Jako Mike
Repli-Kate
2001 ClubLand (TV film)
Josie a její kočičky
Kid, The (TV film)
Lásce na stopě
Prci, prci, prcičky 2
Sports Pages, The (TV film)
Zpátky na zem
2000 Nejlepší show
Proutník
Stříbrný muž
1999 D.O.A. (TV film)
Prci, prci, prcičky
Secret Life of Girls, The
1998 Akbar's Adventure Tours
Málem hrdinové
Sám doma a bohatý: Vánoční přání
Svatý muž
1996 Čekání na Guffmana
Dogmatic
Jako vejce vejci
1995 Harrison Bergeron (TV film)
Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?
1994 Zbožňuju trable
1993 For Goodness Sake
1992 Byl jednou jeden zločin
Ďábelská frekvence
Společníci (TV film)
1991 Hlava rodiny
1989 Závodní horečka
1988 Biographies: The Enigma of Bobby Bittman (TV film)
1987 Bride of Boogedy (TV film)
Eugene Levy Discovers Home Safety
1986 Billy Crystal: Don't Get Me Started (TV film)
Dave Thomas: The Incredible Time Travels of Henry Osgood (TV film)
Klub ráj
Ozbrojení a nebezpeční
1985 The Last Polka (TV film)
1984 Žbluňk!
1983 Bláznivá dovolená
Když chlap zešílí
Magic of David Copperfield V: The Statue of Liberty Disappears, The (TV film)
1981 Heavy Metal
1980 Double Negative
Nic osobního
1979 Běžec
1973 Cannibal Girls
1971 Foxy Lady

TV seriály

2015 Schitt's Creek (TV seriál)
2014 Working the Engels (TV seriál)
2002 Greg the Bunny (TV seriál)
2001 Committed (TV seriál)
Off Centre (TV seriál)
1998 Herkules (TV seriál)
1997 Hiller and Diller (TV seriál)
1994 Duckman: Private Dick/Family Man (TV seriál)
1989 Camp Candy (TV seriál)
1985 George Burns Comedy Week (TV seriál)
1976 Stay Tuned (TV seriál)
Sunshine Hour, The (TV seriál)

Dokumentární

2015 Being Canadian
2000 Inside TV Land: The Andy Griffith Show (TV film)
1997 Gilda Radner: The E! True Hollywood Story (TV film)
1985 Tears Are Not Enough

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)
2004 76. Annual Academy Awards (TV pořad)
2003 Reel Comedy: Bringing Down the House (TV pořad)
2002 AFI Life Achievement Award: A Tribute to Tom Hanks (TV pořad)
Gilda Radner's Greatest Moments (TV pořad)
2000 Mark Twain Prize: Jonathan Winters, The (TV pořad)
1999 Just for Laughs: Montreal Comedy Festival (TV pořad)
1996 Best of John Candy on SCTV, The (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1988 Best of SCTV, The (TV pořad)
1987 Billy Crystal: Don't Get Me Started - The Lost Minutes (TV pořad)
1986 Comic Relief (TV pořad)
1985 Canadian Conspiracy, The (TV pořad)
Martin Short: Concert for the North Americas (TV pořad)
1983 SCTV Channel (TV pořad)
The 35th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1982 The 34th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1981 SCTV Network 90 (TV pořad)
1976 Second City TV (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

1994 Farmáři (TV film)
1992 Byl jednou jeden zločin
Společníci (TV film)
1989 I, Martin Short, Goes Hollywood (TV film)

TV seriály

1994 Martin Short Show, The (TV seriál)
1990 Maniac Mansion (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2008 Congratulations, Mr. Levy
2003 Vichřice
2000 Nejlepší show

TV seriály

2015 Schitt's Creek (TV seriál)

TV pořady

1988 Best of SCTV, The (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(31)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace