foto

B. J. Novak

  • nar. 31.7.1979 (38 let)
    Newton, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Benjamin Joseph Manaly “B.J.” Novak je americký herec, komik, scénárista a režisér. Narodil se a vyrostl v městečku Newton v americkém státě Massachusetts do rodiny židovského spisovatele. V roce 1997 nastoupil na Harvardskou univerzitu a vystudoval zde anglickou a španělskou literaturu.

Po vysoké škole se přestěhoval do Los Angeles a začal účinkovat po klubech v Hollywoodu v The B.J. Show po boku bývalého spolužáka B. J. Averella. V televizi se poprvé objevil na MTV v programu Punk'd, kde spolu s Ashtonem Kutcherem prováděl žerty na slavné osobnosti, především na Hilary Duff nebo zpěváka Ushera. Zde si ho všiml autor seriálu THE OFFICE, který se měl stát obdobou britské verze komediálního pořadu. Zde ho objevil i fimový svět a seriál mu tak otevřel mnohé dveře.

Českému publiku se vryl do paměti především filmem ZBOUCHNUTÁ a HANEBNÝ PANCHARTI, kde hraje Utiviche z jednotky Parchantů pod vedením Aldo Raina, kterého ztvárnil Brad Pitt.

Pradlík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Zakladatel
2014 Amazing Spider-Man 2
2013 Stážisti
Zachraňte pana Bankse
2012 Diktátor
2011 Šmoulové
2009 Hanebný pancharti
2007 Volání o pomoc
Zbouchnutá
2006 Malí rošťáci

TV seriály

2014 Newsroom (TV seriál)
To byl tedy den (S03E06)
Oh Shenandoah (S03E05)
Pohrdání soudem (S03E04)
další epizody (4)
2013 Kancl (TV seriál) - herec, a.z.
Finale (S09E23)
Paper Airplane (S09E20) - a.z.
2012 The Mindy Project (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
New Guys (S09E01)
Free Family Portrait Studio (S08E24)
Turf War (S08E23)
další epizody (15)
2011 The Office: The Girl Next Door (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Christmas Wishes (S08E10)
Mrs. California (S08E09)
Gettysburg (S08E08)
další epizody (23)
2010 The Office: The 3rd Floor (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Classy Christmas (S07E11)
China (S07E10)
WUPHF.com (S07E09)
další epizody (24)
2009 The Office: Subtle Sexuality (TV seriál)
Kancl (TV seriál) - herec, a.z.
Secret Santa (S06E13)
Scott's Tots (S06E12)
Shareholder Meeting (S06E11)
další epizody (21)
2008 Kancl (TV seriál)
Frame Toby (S05E08)
Business Trip (S05E07)
Customer Survey (S05E06)
další epizody (11)
2007 Kancl (TV seriál)
Proces (S04E08)
Michaelova reklama (S04E05)
Oslava nového začátku (S04E03)
další epizody (18)
2006 Kancl (TV seriál)
Vánoce v Benihaně (S03E10)
Vězeň (S03E09)
Integrační obřad (S03E08)
další epizody (22)
2005 Kancl (TV seriál)
Veselé Vánoce (S02E10)
Nezvaný host (S02E09)
Hodnocení (S02E08)
další epizody (16)

Dokumentární

2013 Comedy Warriors: Healing Through Humor
2012 The Bitter Buddha

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
2009 Spike's Guys Choice (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2009 (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
1997 Premium Blend (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2012 Kancl (TV seriál)
Free Family Portrait Studio (S08E24)
2011 Kancl (TV seriál)
The List (S08E01)
Threat Level Midnight (S07E16)
2010 Kancl (TV seriál)
Counseling (S07E02)
Happy Hour (S06E21)
2009 Kancl (TV seriál)
Prince Family Paper (S05E12)
2008 Kancl (TV seriál)
Krásná neznámá (S04E10)
2007 Kancl (TV seriál)
Michaelova reklama (S04E05)
Školení bezpečnosti práce (S03E19)
2006 Kancl (TV seriál)
Zasvěcení (S03E05)
Hoši a děvčata (S02E15)
2005 Kancl (TV seriál)
Požár (S02E04)
Sexuální harašení (S02E02)
Den odlišností (S01E02)

Režijní filmografie

TV seriály

2012 Kancl (TV seriál)
Free Family Portrait Studio (S08E24)
Trivia (S08E11)
2011 Kancl (TV seriál)
The List (S08E01)
The Seminar (S07E13)
2009 The Office: Blackmail (TV seriál)
Kancl (TV seriál)
Scott's Tots (S06E12)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace