Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (318)

plakát

Tess z D'Urbervillů (1998) (TV film) 

Skvělá adaptace. A i když neholduji konci tohoto příběhu, musím podotknout, že v tomhle podání byl i vcelku snesitelný:-))

plakát

Thor (2011) 

Oká, hodnotím to po příchodu z kina, kdy ve mně zůstává euforie...:-) Prostě jsem se celé dvě hodiny skvěle bavila a těším se na pokračování. 'Základno, máme tady Xenu, Jackieho Chana, Robina Hooda...' Jen je škoda, že to do kin pustili s dabingem, aneb těším se, až si to pustím doma v originále.:p P.S. pro vás, kteří obvykle nečekáte na konec titulků, tentokrát si počkejte;-)

plakát

Farscape (1999) (seriál) 

Cože?! COŽE?! Já to ještě nehodnotila? Vězte, že to je záležitost, kterou si každý fanda sci-fi zamiluje. Sice jsou díly většinou hodně předvídatelné (hlavně na začátku) - hlavní představitelé se s někým setkají, většinou je to záporák, ale nějak se to vyřeší... ovšem má to svoje kouzlo... John Crichton, an astronaut a jeho Crichtonismy, to nemá chybu (jen se člověk trochu musí vyznat v americké popkultuře, uznávám), kostýmy, Harvey, 'pejsek' 1812... no prostě tohle je prostě orgastická záležitost, kterou jsem už zhlédla několikrát a určitě to přijde znovu... Rygel XVI. je snad nejlepší loutka pod sluncem, ovšem na magora-astronauta v hlavní roli asi nemá. Musím ale uznat, že ve čtvrté sérii mi vadila nová postava Sikozu a taky, -spoiler- že se zbavili Jool a Zhaan. Jool byla taky (i když s námi nebyla dlouho) jedna z lepších postav, i když kdo tam nebyl, že?:-) Určitě doporučuju, i když se třeba první díly nebudou zdát, hlavně od konce první série, kde dostáváme 'lepšího' a charizmatičtějšího záporáka, je to jedna velká jízda. P.S. S naprostým nadhledem a nestranností musím říct, že Claudia Black je sezónu od sezóny víc a víc sexy:-))

plakát

Černá labuť (2010) 

Dechberoucí psycho:-)) Nemám ráda pohled na krvácející nehty, slézající nehty nebo nehty stříhané do masa... trpěla jsem a odvracela zrak, ale i tak to musím hodnotit jako dechberoucí, úžasné a nezapomenutelné... ovšem abych si to pustila znovu, nejdřív budu muset pozapomenout na tu věc ohledně nehtů:-)))

plakát

Na vlásku (2010) 

Já se perfektně bavila. Neustále jsem se rozplývala nad Maximem (koněm) a chameleonkem, hlavní hrdinové na jedničku... zápletka super:-) Nemusím být dítě, abych dala 5 hvězdiček:-)

plakát

Northangerské opatství (2007) (TV film) 

zdařilá adaptace:) Catherine se jim povedla, přesně tak jsem si ji při čtení představovala

plakát

Slečna Emma (2009) (seriál) 

Ať jste četli předlohu, nebo ne, určitě se vám tato adaptace bude líbit. Všechny postavy mě uchvátily a myslím, že z Jonny Lee Millera bude můj oblíbený Kingsley. Navíc bych řekla, že ústřední dvojice byla perfektní a skvěle si padli, to jiskření tam fakt bylo. Samozřejmě, že to má své chybičky - Romola je na Emmu příliš emotivní (už z knížky si ji představuji jako dívku, která se umí udržet) a některé scény nejsou zrovna dobové, ale to minisérii neubírá na kráse (prostě těch pět dát musím, i když bych řekla, že nejsou stoprocentí... to možná po druhém zhlédnutí). Zkrátka a dobře pokud máte příběhy Jane Austenové rádi alespoň z pětiny jako já, tak se vám to určitě bude líbit. Tak a teď by bbc mohla natočit třeba minisérii Mansfieldského panství (a tím myslím znovu:-)))

plakát

Dr. House (2004) (seriál) 

stává se z toho můj oblíbený seriál, i když jsem prvních šest sérií musela překousnout v češtině:))

plakát

Agora (2009) 

Naprostý souhlas s Galadriel! Jinak mi v mysli po zhlédnutí vytanuly pouze dvě myšlenky: jakékoliv náboženství je ****. A křesťané byli prostě ****. Na druhou stranu by stálo za zmínění, že oni byli prostě jen hloupé ovečky v davu, co se nechaly vést jedním chytrým, po moci dychtícím a všechno za náboženství schovávajícím člověkem...