Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Firefly

Firefly (2002)

Perfektní stylizace ala western z tohoto sci-fi seriálu udělala skvost a odvážím se říct, že už i legendu. Zamilovala jsem se hned po prvním dílu. Možná to bude i tím, že už jsem kdysi viděla Serenity - film, který na seriál navazuje. Ovšem nedokážu pochopit, že si seriál v televizi nezískal své fanoušky a musel být po čtrnáctém dílu zrušen. Celkově je totiž vyvážený, má od všeho trochu - dobrodružství, napětí, humor i love story ve správných dávkách, tudíž by měl uspokojit snad každého. S hlavními hrdiny jsem to měla ze začátku trochu složité - třeba Ginu Torres jsem znala jako záporačku a Jewel Staite mi vyloženě vadila v Atlantis... ale musím říct, že jsem začala tát už asi ve druhém díle a všechny hlavní hrdiny jsem si oblíbila. Prostě nemám co vytknout... snad jen, že to má tak zatraceně málo dílů! A já teď nedokážu rozhodnout, který seriál to nahradí v mé top ten.

Farscape

Farscape (1999)

Cože?! COŽE?! Já to ještě nehodnotila? Vězte, že to je záležitost, kterou si každý fanda sci-fi zamiluje. Sice jsou díly většinou hodně předvídatelné (hlavně na začátku) - hlavní představitelé se s někým setkají, většinou je to záporák, ale nějak se to vyřeší... ovšem má to svoje kouzlo... John Crichton, an astronaut a jeho Crichtonismy, to nemá chybu (jen se člověk trochu musí vyznat v americké popkultuře, uznávám), kostýmy, Harvey, 'pejsek' 1812... no prostě tohle je prostě orgastická záležitost, kterou jsem už zhlédla několikrát a určitě to přijde znovu... Rygel XVI. je snad nejlepší loutka pod sluncem, ovšem na magora-astronauta v hlavní roli asi nemá. Musím ale uznat, že ve čtvrté sérii mi vadila nová postava Sikozu a taky, -spoiler- že se zbavili Jool a Zhaan. Jool byla taky (i když s námi nebyla dlouho) jedna z lepších postav, i když kdo tam nebyl, že?:-) Určitě doporučuju, i když se třeba první díly nebudou zdát, hlavně od konce první série, kde dostáváme 'lepšího' a charizmatičtějšího záporáka, je to jedna velká jízda. P.S. S naprostým nadhledem a nestranností musím říct, že Claudia Black je sezónu od sezóny víc a víc sexy:-))

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Po prvních třech dílech jsem bez komentáře hodila pět hvězd. Po skončení první série si za tím stojím. Snad žádný film/seriál ve mně ještě nedokázal vyvolat tak silné emoce (prostě se mi příčí pár postav, a když je vidím na plátně, vážně se mi otvírá kudla v kapse:D).