Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi
  • Thriller

Recenze (996)

plakát

Dead in the Water (2018) (TV film) 

Na to, co tenhle film představuje, tedy levný interiérový monstr béčko, je to solidně zpracovaný. Řemeslně je to na úrovni, má to slušný herce, dobrou atmosférickou kameru a solině udělaný monstrum. V podobný cenový skupině se dá pochodit o dost hůř.

plakát

The Second Arrival (1998) 

Samozřejmě to není dobrý jako jednička a triky už jsou z dnešního pohledu úsměvný, ale pořád je to v zhledem k nízkýmu rozpočtu překvapivě solidně natočenej film, kterej vcelku organicky navazuje na předchodzí díl. Bylo to totiž ještě točený v dobách, kdy se video sequelem tvůrci snažili původní příběh nějak rozvíjet, na rozdíl ode dneška, kdy video sequel úspěšnýho filmu znamená jeho levnější a horší remake. Jako jasně, Patrick Muldoon není Charlie Sheen, ale jako hlavní hrdina je kompetentní a Catherine Blythe tam má jeden dost kvalitní full frontal, takže si ve finále není moc na co stěžovat.

plakát

Hunt Her, Kill Her (2022) 

Překvapivě zdařilej a dobře udělanej film. Má to čistýho času 85 minut, je to napínavý, zábavný a jakž takž uvěřitelný. Hlavní hrdinka je sympatická a obyčejná holka, žádná sex bomba, což je další plus. Úplně vidím, jak kdyby to byl studiovej film, meje tu hajzly Magan Fox a předstírá, že má tvrdej život. Tohle je evidentně film za pár korun, kterej mě pobavil víc, než jiný vysokorozpočtový horory a thrillery.

plakát

Vindicta (2023) 

V domě uhoří žena s malým dítětem a o 5 let později se vrah mstí všem, co s tím měli co dočinění. Tedy policajtům, hasičům a paramedikům. Klasickej případ filmu, kterej by potřeboval dramaturga jako sůl. Zmatlanina žánrů, která nemá žádnou koncepci. Chvíli je to slasher, chvíli drama o holce, co se snaží prosadit v práci, chvíli detektivní thrilller, chvíli SAW, chvíli tam cpou sociální komentáře ala Očista. Ve výsledku to není nic pořádně a ještě to postrádá logiku. Proč např. vrah mluví latinsky, když to pro děj nemá žádnej význam? Když se k tomu připočtě pořád ta samá umělá ulice, která stojí ve studiu Universal a která už byla asi v milionu filmů, nemůže divák moc plesat radostí. Pochválit zaslouží hlavně hlavní herečka, která se fakt snaží a pak závěrečný finále, ve kterým si to hrdinka rozdá s vrahem a který není zle natočený. Naproti tomu největší epic fail tohohle filmu je postava detektiva, kterej případ vyšetřuje. Totálně mě rozesmálo, jaký je to naprostý nemehlo, který ani nerozezná latinu. Každopádně na jedno podívání se to dá v klidu vidět, ale za rámeček si to nikdo z tvůrců asi nedá.

plakát

Shrapnel (2023) 

Film, kterej by klidně mohla napsat umělá inteligence. Rutinní scénář, kterej nenabízí nic novýho a má naprosto nulovej vývoj postav, zachraňujou zkušený herci, který jim dávají alespoň trochu nějakou hloubku. Co se akce týče, je slušná a je jí dost, i když ji jako obvykle trochu kazí CGI výstřely a cákance krve. Je docela překvapivý, že je pod podobným filmem podepsanej Kaufman, protože přesně na tyhle narko béčka má už poslední roky monopol R. Ellis Frazier.

plakát

Don't Look Away (2023) 

Film o vraždící figuríně? Tvl, co bude příště? Vraždící koště nebo odpadkovej koš? Bože! Nicméně na to, jakej je ten výchozí koncept naprostá píčovina, to dopadlo docela dobře. Bafaro dokázal natočit napínavej a atmosférickej horor, kterej občas kazí mizerný CGI (pád asiatky na chodník nebo utržená hlava), ale celkově to docela ujde.

plakát

The Arrangement (1999) 

Vcelku zábavnej, ale jinak rutinní a neinvenční krimi thriller, kterej je na úrovni běžný epizody seriálu Zákon a pořádek.

plakát

The Donner Party (2009) 

Není to skvělý, ale na jedno podívání to svou práci odvede. Ideální jako film na Štědrej večer.

plakát

Called to Duty (2023) odpad!

Imbecilní angažovaná sračka, která se snaží parazitovat na úspěchu novýho Top Gunu.  Jediný, na co se dá koukat, je ten plakát. Jinak je to ztráta času.

plakát

Warhorse One (2023) 

Hlavní role, režie, scénář, hudba, triky, postprodukce, koordinátor kaskadérů a bůhví, co ještě: Johhny Strong. To není vtip, ale realita. Film byl evidentně low budget dělanej na koleně a občas je to na něm dost vidět. Tipnul bych si, že nestál ani půl milionu dolarů. Na straně druhý, na to, že to má zbytečný dvě hodiny, a mohlo to být o 30 minut kratší, to není vůbec nudný. Strong má slušný charisma a ta holčička je roztomilá a není kupodivu otravná, jak bývá v amerických filmech dobrým zbykem. Co se týče akce, je docela slušná a v drtivý většině jde čistě o přestřelky. Takže pokud filmu divák odpustí, že není učesanej jako vysokorozpočtový produkce, mohl by se slušně pobavit. Jinak Kaufman se Strongem museli na tom filmu vyvařit balík. Natočit patriotistickej akčňák za pár šupů a pustit ho ven 4. července je vcelku chytrej obchodní model.