Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Forrest byl prostě machr! Vždycky se náhodou přichomýl k těm nejdůležitějším událostem své doby a sem tam se mu i podařilo zasáhnout do dějin:) Když se dostal do problémů, tak utíkal, když mu bylo smutno, tak utíkal, a ve vztahu k okolí si vystačil s heslem, jež mu vštípila jeho milující maminka: "Pro hlupáka každý hloupý." Pro mě je to ten nejnádhernější film ze všech nejnádhernějších filmů! Komický a zároveň dojemný a citlivý... Úžasný Tom Hanks! Mohla bych se na Forresta Gumpa klidně dívat pořád dokola a dokola a pořád bych neměla dost! Tohoto se prostě nikdy nenabažím :)

Jih proti Severu

Jih proti Severu (1939)

Překrásný film! Nedokážu si představit lepšího Rhetta než je Clark Gable a lepší Scarlett než Vivien Leigh. Jeden z mála filmů, který je stejně vynikající jako knižní předloha! A jeden z mála filmů, u kterých si přeju, aby nikdy neskončily.

Tenkrát na Západě

Tenkrát na Západě (1968)

Film, který mě i po desátém zhlédnutí ohromí svou dokonalostí. Záběry, ze kterých mrazí, a několik tak silných scén, že mi naskočí husí kůže. Hudba, pro kterou je "přenádherná" slabé slovo! Henry Fonda jako bezcitný padouch s těma nejmodřejšíma očima. Harmonika se svou nevyzpytatelnou tváří. A Cheyenne - tvrďák, ale se srdcem na správném místě!

Mechanický pomeranč

Mechanický pomeranč (1971)

"Dobrota spočívá ve volbě. Když člověk ztrácí možnost volby, přestává být člověkem."

Amélie z Montmartru

Amélie z Montmartru (2001)

Neskutečně krásný a miloučký film, který je doslova přecpaný originálními momenty; je neuvěřitelně nápaditý a vypiplaný do posledního detailu! A Audrey Tautou jako Amélie? Prostě nádherná!

Sin City - město hříchu

Sin City - město hříchu (2005)

Pamatuju si, jak jsem šla na tento film do kina. Vlastně jsem tehdy ani pořádně nevěděla, na co jdu, o Franku Millerovi jsem do té doby neslyšela a očekávala jsem obrovskou nudu. Ale už ta úvodní scéna s Joshem Hartnettem mi vyrazila dech a stejně na mě zapůsobil celý film. Násilí mi ani trochu nevadilo, zato mě naprosto pohltila vizuální stránka filmu. Nejvíc se mi asi líbila povídka s Mickeym Rourkem, ale i ty ostatní byly výborné. A Elijah Wood byl...no prostě brrr - kdo by to byl do něj řek:) Tohle se mi prostě nikdy neohraje!

Život Briana

Život Briana (1979)

Tohle je prostě neskutečná sranda! Tolik vtipných hlášek a scének - jedna lepší než druhá, ať už kamenování, psaní po zdi, Pyjus Čůwus nebo sebevražedné komando a milion dalších! Třešničkou na dortu je závěrečná neuvěřitelně optimistická písnička. Pokud vám tento humor sedí, budete se válet smíchy od začátku do konce! A pokud ne... tak je mi vás upřímně líto, protože ŽIVOT BRIANA je rozhodně ta nejvtipnější věc, co kdy vznikla.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

Taky máte tak rádi ty filmy, u kterých při každém dalším shlédnutí objevíte něco nového nebo si dáte dohromady nějakou další souvislost? Já to miluju! No a co dodat a neopakovat se...ani nic:) Jen ještě: soundtrack je prostě GENIÁÁLNÍ!!! Poslouchám ho opravdu velmi velmi často :)

Warrior

Warrior (2011)

Popravdě... před zhlédnutím tohoto filmu jsem si říkala, že poslední, na co mám náladu, je další sportovní drama, kde beztak největší outsider vyhraje nejprestižnější zápas. Nicméně nakonec jsem dala na doporučení své sestry, která byla z Warriora úplně odvařená, a dobře jsem udělala - je to peckaaa! Tom Hardy hraje přesně takovej ten charakter, pro kterej mám ve filmech vždycky slabost, a jakkoli vám může příběh přijít předvídatelný nebo klišovitý, rozhodně nenudí a naprosto vás pohltí a herecké výkony jsou prostě ohromující. Konec filmu je snad nejemotivnější, co jsem kdy viděla, a to, co jsem prožívala při závěrečné písničce, je něco nepopsatelného... vždyť já u toho brečela snad ještě víc než u Titanicu! :)

Pýcha a předsudek

Pýcha a předsudek (2005)

Krása, krása, krása! Přestože o malinko víc upřestnostňuji seriálovou verzi, tak nemám co vytknout. Hlavní role byly vybrány na výbornou - Keira Knightley je jako Elizabeth veselá i smutná, rozpustilá i něžná... Pan Darcy v podání Matthewa MacFaydena je tajemný a nepřístupný, ale pod jeho maskou morouse vnímavý divák vytuší potlačované vášně i bolesti... Příběh opravdu chytá za srdce a každé sestkání těch dvou mi způsobuje zvláštní tetelení v břiše. K tomu nádherná hudba (miluju soundtrack) i kamera. Prostě dokonalé.