Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Akční

Recenze (44)

plakát

Méďa (2012) 

Kdo by neměl rád tak nádhernýho medvídka :D? Pokud nechcete moc přemýšlet a hlavně si u filmu odpočinout tohle je to pravé!Méďovi vtipy jsou skvělý i přes tu vulgaritu,nechutnost atd. Nic pro děti:D. Mark Wahlberg a Mila Kunis hezky sekundují plyšákovi. Narážky na jiné filmy jsou perfektní (Twilight,Flash Gordon atd.) a velmi výstižné. Tohle je pro mě jedna z těch lepších komedií a dlouho bude.

plakát

Nevinnost (2011) 

Naprosto dokonalá Anna Linhartová a Aňa Geislerová bez kterých by tento film nebyl takový. Konec byl pro mě naprosto odzbrojující. Velmi málo filmů ve mně zanechalo takový pocit. Monolog Geislerové mi připadal ne únavný ale velmi niterný a upřímný. Jednoduše úžasné téma,vykreslení vzorného otce a manžela a hrozného rodinného tajemství. Naproti tomu je zde kontrast nevinné dospívající dívky. Ten pocit kdy absolutně netušíte čemu a komu věřit a nemáte ani ponětí v co to vyústí jednoduše wow.

plakát

Super 8 (2011) 

Pan Abrams se spojil s odborníkem na mimozemšťany. No s tím asi souhlasím ale upřímně jsem si při sledování říkala jestli se Spielberg náhodou nezbláznil. Míchanice E.T. a Blízkých setkáních třetího druhu se vážně nepovedla. Kde jsou ty časy kdy mi při těchto filmech naskakovala husí kůže?SPOILER: Mimozemšťan vypadající jako nějaký zmutovaný pavouk či co mě ani nevyděsil. Tohle je opravdu ukázkový případ kdy trailer k filmu je mnohonásobně lepší než film samotný. Chvilky napětí při záhadných zmizeních doslova dodělala scéna kdy se tvor konečně objeví v záběru :D. Opravdu jsem měla chuť se smát!KONEC SPOILERU. Prakticky mě zaujalo pouze několik věcí. Zejména Elle Fanning a pár dojemných scén spolu s občasnými teenagerovskými vtipy. Někdo by mě za tohle možná ukamenoval ale já čekala od tohoto filmu mnohem víc. Podílet se na takové slátanině a jmenovat se Spielberg zahrabala bych se tak hluboko jak by jen šlo. Slabé ***

plakát

Zrození Planety opic (2011) 

Tento sci-fi žánr není až tak můj šálek kávy. Přesto jsem se nechala přesvědčit a do kina zašla. Digitálně vytvořené opice se mi také zdáli mnohem věrnější než herci v maskách. Celý film jsem se ani vteřinu nenudila, což je naprosto úžasné. Byli momenty kdy jsem ani nedýchala. SPOILER: když Caesar poprvé promluvil.KONEC SPOILERU. Velmi mě zaujalo že si tvůrci vybrali zrovna Alzheimrovu chorobu, měla jsem pocit že to dodává trochu nebezpečí že by to mohlo být později opravdu reálné. Nádherné vizuální efekty, emoce, které jsem nečekala, atraktivní příběh. Ze spíše kultovní Planety opic se podařilo Wyattovi vytvořit jedinečný velkofilm, který vás hlavně v kině přiková k sedadlu. Ač poslední dobou jsem příznivcem jinéh žánru(proto hvězdy čtyři), zážitek z tohoto filmu ve mně zůstal velmi dlouho.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Velmi svěží, příjemné překvapení kterých v poslední době zažívám pramálo. Film srší jemnou romantikou, vtipnými dialogy a perfektními scénkami(Alex nacvičuje Hříšný tanec,hmm). Francouzský šarm je nepřekonatelný a Romain Duris s nedbalým úsměvem je vážně pěknej chlap!

plakát

Černá labuť (2010) 

Už když jsem viděla trailer, jsem věděla že Black Swan bude jedním slovem,odzbrojující. Obdivuji režiséra, který má tu odvahu hledat to nejhorší a nejtemnější v krásném umění jako je balet. No krásným, po tomto filmu jsem vůči tomuto tanci pocítila nebývalou nechuť. Nicméně, Natalie Portman do toho dala všechno co mohla a bylo to znát. Přesto jsem udělila jen čtyři hvězdy, Black Swan se sice odehrává v jiném prostředí a za jiných podmínek ale psychické zhroucení, halucinace atd. jsme už u Arnofského viděli. Závěr byl krutý a nečekaný a opravdu jsem skoro nedýchala ale to jsem již zažila.

plakát

Králova řeč (2010) 

Vůbec jsem nevěřila že by mě tento film mohl tak zaujmout. Je to takový malý ale v jádru velký příběh, o přátelství a důvěře. Nikdy by mě nenapadlo že anglickému králi, tak moc pomohl obyčejný muž bez potřebného vzdělání. On měl velkou zásluhu na vší té odvaze, kterou lidé museli pocítit po projevech Jiřího VI. Colin Firth je famózní v roli koktavého, bázlivého Bertíka a Oscar mu právem náleží.

plakát

Šifra mistra Leonarda (2006) 

Šifru jsem viděla až těd, dlouho jsem na tenhle film zapomněla. Nicméně němůžu říct že by mi film připadal průměrný. Knihu jsem nečetla ale téma náboženství je velmi zajímavé a osobně mě zajímá a to jsem ateistka. Hlavní role se mi poměrně zamlouvali a nějak mi to všechno k sobě sedělo.

plakát

Gympl (2007) 

Nedávno mi známý řekl že mu 13letý syn poradil na Gympl se nedívat protože je starý a teenagerům nerozumí:) Upřímně myslím že Gympl bude za velmi krátkou dobu až nebezpečně pravdivý a reálný i když by se měl film jmenovat spíše "Základka".

plakát

Michael Jackson's This Is It (2009) 

Dlouho jsem zvažovala mezi třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, nakonec jsem rozhodla takto.Také bych to nenazývala filmem, spíše sestřihem ale i přesto. Všem tento film/dokument ukázal že Michael Jackson vždy byl a bude geniálním tanečníkem, zpěvákem a pro mě nejnadanějším umělcem své doby. Ukazuje pouze jeho tvorbu bez jeho kontroverzí a eskapád. Možná to byl osud že tuto připravovanou show už nestihl dokončit a je mi to ze srdce líto. Tuhle show bych chtěla vidět na živo. Nic nemůžu vytknout připravovaným efektům např. ke Thrilleru a perfektnímu filmu k Smooth Criminal, tvrdému zkoušení skladeb a samozřejmě tanečním číslům a kreacím pro které byl M.J. mým tanečním vzorem. Jeho hudba a tanec bude stále inspirovat mnoho lidí a pochybuji že se někdy najde další takový talent. Jen tohle nejdůležitější po něm zůstane navždy.