Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Akční
  • Krimi

Recenze (14)

plakát

Veganka na útěku (2022) (seriál) 

Kterak se krásná, vzdělaná, úspěšná holka, kterou balí Alec Baldwin, zamiluje do tlustého rozvedeného gamblera, vyznavače junk food. Toxický vztah, manipulátor a vyhořelá troska. A pak nemaj mít vegani špatnou pověst 🙄. Dokument bohužel prozradil o manipulátorovi velmi velmi málo.

plakát

Jmenuji se Georgina (2022) (pořad) 

Jarmark marnosti. Mladší verze Ivany Trumpové, nevkus, zlato, kožichy, utrácení, obžerství, soukromé letadlo, jachty, pozlátko. Jednostranný pohled, snaha ukázat že "I'm still Gia from the block". Svou matku v dokumentu zatajila, chyběla na večírcích u příležitosti odhalení pohlaví svých budoucích vnoučat, svá současná nehlídala, nebylo ukázáno kolik má chův a uklízeček. Nepochlubila se, že její otec strávil 10 let ve vězení za pašování drog a poté jej Španělsko vyhostilo do Argentiny. Georgina má ještě starší sestru, které v dětství zemřela máma, otec byl ve vězení, tak ji Georginina máma zavřela do internátní školy a v současnosti se k ní Georgina nezná, ani k strýci který jí suploval otce, ani své babičce neukázal její pravnučku. Neobjektivní "dokument", podlézavá a podbízivá novinařina. Škoda, potenciál to mělo, vyváženost chyběla.

plakát

Tully (2018) 

Velmi rozpačitý nepravděpodobný závěr, škoda, jinak film super

plakát

Lucie: Příběh jedný kapely (2016) 

Dokument bez jakéhokoliv konceptu, chybí mu hloubka či vysvětlení, jen skákání záběrů v čase. Člověk se nedozví nic o muzikantech samotných, o jejich životech, ani o tom, jak kapela dostala své jméno. Z dokumentu se dozvíte že Koller má 1 syna (matka nezmíněna), ostatní muzikanti působí svobodně a bezdětně. Boční projekty členů taktéž nezmíněny, Pusa, Wanastovky, Dvořákovy cestopisy, nic, o pozadí klipů a jejich účinkujících taky nic. Divák tedy krom hudebních úryvků může vnímat jen vizuální stránku muzikantů. Na začátku je Kodym jako Axl Rose, Koller jako Kurt Cobain, Dvořák jako Petr Muk a P.B.CH jako Ježíš. Stárnutí bylo laskavé pouze k Dvořákovi, který si všiml který rok se píše v kalendáři, stejně jako Koller. Kodym drží krok s Axlem, image šmrncnul kovbojskými klobouky, ovšem nevšiml si, že Dallas ani 80.léta už nefrčí. Nejhůř bohužel dopadl P.B.Ch., z novodobých záběrech jsem vůbec nechápala co tam ta indiánská babička střihnutá hippíkem dělá (myslela jsem že P.B.Ch. je Kodym), až jsem se nakonec optala svého doprovodu. Pánové byli k nerozpoznání, což bylo umocněno slunečními brýlemi, kterými si zakrývali zrak i v interiéru. Lucii mám odmala spojenou se sušenkami Lucie, doufala jsem že dokument obzory rozšíří, nestalo se tak. http://www.ruzovychroust.cz/wp-content/uploads/susenky_lucie.jpg

plakát

Století Miroslava Zikmunda (2014) 

Před filmem jsem měla spoustu otázek, jako "Byli gayové?" nebo "Byli playbojové?". Dva krásní kluci na cestách co se nechtějí vázat? Film mi tyhle otázky zodpověděl, ale vyvstaly další. Pan Zikmund říká, že jeho rodina je máma a táta. O bratrovi ani slovo, až ke konci se zmíní o jeho pohřbu a tak já zjistím, že nebyl jedináček. Cestoval jeho bratr? Čím byl a jak vnímal slávu staršího sourozence? Či se spolu nestýkali? Mrzí mě, že v dokumentu nejsou třeba výpovědi Hanzelkových dětí, jak vnímaly tohodle slavného "strejdu", nebo Zikmundovy první ženy. A jeho Marie - ta zůstala bezdětná? Či díky ní vychovával i jiné děti než jen svého Sávu? A to on opravdu během komunismu vydržel přes 20 let bez zaměstnání? Kolika jazyky pánové hovořili? A s kým absolvoval své porevoluční cesty, když Hanzelka už nemohl? Znáte někdo odpovědi? Jinak za dokument DĚKUJU :-)!

plakát

Magický hlas rebelky (2014) 

Písně Marty Kubišové máme doma na vinylech, později přehraných na kazety a následně na cédéčkách. Teď už ji mám v iPodu, na jejích koncertech jsem byla několikrát. Nádherná žena s nádherným hlasem a i duší, která svou energii, čas a známé jméno věnuje těm kteří to potřebují - opuštěným zvířatům. Klobouk dolů. Ale k filmu. Zklamal. Zůstala po něm spousta nezodpovězených otázek. Co se podělo s otcem? Kam zmizel, jak dopanul? Odpověď najdete v dokumentu z cyklu Neobyčejný životy na You Tube, i to, že ji vydědil. Proč emigroval bratr? Kde je, co dělá? Chybí tam s ním rozhovor a odpověď nenajdete nikde. Kam zmizel její 2.manžel? Ani tady na ČSFD o tom co dělal od 70.let nelze nic dohledat. Chybí rozhovory s ex-manžely. Stýká se Kateřina se svými nevlastními sourozenci? Ví že mrtvý první sourozenec byla holčička? Záběry v tomhle dokumentu jsou navlas stejné jako v sérii Po stopách hvězd (2008), tak trochu vykradeno, film má hluchá místa a chybí tam výpovědi těch, kteří jí byli v určité fázi života nejbližší.

plakát

Raději vidličky než nože (2011) 

Další z dokumentů, které by se aspoň jednou ročně měly vysílat v hlavním vysílacím čase a povinně na školách. Rozhodně nutí k zamyšlení o jídle jako takovém. Škoda jen, že pro mnoho lidí hraje roli i finanční stránka věci, která je v dokumentu také zmíněná...že krabička salátu stojí 60 Kč a čtvrtka pizzy 25 Kč....tak čím člověk zaplácne žaludek cestou z práce v metru? Byť pracuji, tak díky financím stále nemůžu plně jíst tak jak bych si přála, ale je dobré aspoň v rámci možností to zkoušet.

plakát

Stoker (2013) 

Film měl obrovské díry ve scénáři a velmi nepřirozené herecké výkony. Obrazově krásně natočeno, ale to nestačí. Může mi někdo říct v jaké scéně tam hrál Harmony Korine?

plakát

Nestyda (2008) 

Film který bohužel vyšel úplně naprázdno, chvílemi bylo až nepříjmné/trapné se na něj dívat a to jsem u toho žehlila, takže to nemělo mou plnou pozornost. Hlavní hrdina je naprosto nepoužitelný chlap, kterého bych doma nechtěla ani náhodou, nechápu jak mohl při své neschopnosti svést tak zajímavé typy žen. Bohužel, špatný film s krásnými záběry.

plakát

Rumový deník (2011) 

Strach a hnus v Las Vegas byl skvělý film, který předčil i knihu samotnou a vytáhl z ní to nejlepší. I proto jsem si jako Huntera nemohla představit opět nikoho jiného než Johnyho Deppa. Ale zatímco ve Strach a hnus v Las Vegas bylo Johnymu 34 let a představoval 33letého plešatého Huntera naprosto dokonale, tak v Rumových denících 49letý Depp už jako 23letý (vlasatý :-)) Thompson tak věrohodně nepůsobí. Ve filmu není samozřejmě zmíněno, že hlavní hrdina je mladinký zajíček a koneckonců Johny mladě vypadá, jen ne na 23 let. K těm které fascinovala svůdná Chenault - taky je fotka její předlohy - Hunterovy ženy Sandy, tak jak ji v počátcích jejich vášnivé lásky zvěčnil na panenských plážích Portorika: http://hunterthompsonfilms.com/vodcast/wp-content/uploads/2011/10/SandyThompson.jpg Film byl vtipný, oproti knize, která byla ponurejší, temnější, depresivnější a vzbuzovala pocity nekonečné prázdnoty. Rumové deníky i tak předaly vzkaz o moci mocných, jako věta která ve snímku zazněla "Znají cenu všeho a neznají hodnotu ničeho."