Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tully vypraví příběh Marly (Charlize Theron), matky tří dětí, které její bratr (Mark Duplass) pořídí chůvu. Přes počáteční nedůvěru si Marla k pozorné, nepředvídatelné a mladé chůvě Tully (Mackenzie Davis) vytvoří silné pouto. (Bontonfilm)

Videa (8)

Trailer 6

Recenze (107)

venison 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman natočil dva skvělé filmy: "Prodloužený víkend" a "Juno".. A od té doby se tak nějak plácá ve svých oblíbených vyhrocených melodramatech na téma rodina.. Charlize Theron opět musela pro svou roli potlačit status krásky udělat ze sebe otahanou, zanedbanou a vyčerpanou matku tří dětí, aby dokázala, že zvládá i náročnější role.. Myslím, že to ani nebylo zapotřebí, protože by tuhle roli hravě uhrála i s 50 kg a celý sál by jí to baštil.. "Tully" především ukazuje, kam žena, o kterou nikdo s láskou nepečuje, může klesnout.. A naopak se správným zacházením může jednoduše rozkvést.. Kdyby se Reitman této pointy držel a zbytečně celou záležitost ke konci nepřekombinovával, vyzněl by příběh podstatně lépe.. I když bez toho závěru by tam bylo víc WTF scének, než bych chtěla v mainstream snímku vidět.. Jednohubka, která nestojí za zmínku, i když téma bylo zajímavé.. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utrápenou mámu tří dětí nakopne mladá chůva na tu správnou cestu za rodinným štěstím. Nic víc. Pokud chtěl Reitman poukázat na stereotypy mateřské dovolené, tak se mu to sice povedlo, ale divácky to na mě působilo nevděčně. To další byl standradní kýč, který není mladšího z Reitmanů hoden. Na průměr to tahají herečky a to jak Mackenzie Davis, tak především Charlize Theron, která se do své role vtělila dokonale. O to víc zamrzí celkový dojem. 50% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman je späť a v absolútne najlepšej forme. "Tully" je podľa mňa skutočne vynikajúcim filmom. Prakticky mám pocit, že som sa sledoval na reálnych ľudí s reálnymi problémami, životom a hlavne som mal pocit, že je to všetko tak bravúrne zvládnuté, že som mal chuť zatlieskať. Charlize Theron je fantastická a rovnako aj Mackenzie Davis. Ich vzťah je spracovaný veľmi dobre a dáva to filmu potrebnú charizmu a potrebný nápad. Koniec koncov, nič nie je horšie, ako keď človek dopadne absolútne na dno a od zúfalstva už nevie čo má vlastne urobiť. A do toho prichádza Tully, aby sa Marlo absolútne nezbláznila a dokázala nájsť radosť v živote. Lenže čo tento film zvláda absolútne fantasticky je podľa mňa myšlienka toho, že byť obyčajným je vlastne rovnako úžasné ako byť výnimočný. Možno ešte viac. Lebo dokážeme naše deti presvedčiť, že svet môže byť úžasný, a že ho môžu sami takým stvoriť. A robíme to pre nich. Pretože sú našou súčasťou. Funguje to podľa mňa fantasticky. Najmä dialógy sú tu vynikajúco napísané. Všetko čo spolu Tully s Marlo riešia je podľa mňa vynikajúce a dáva to tomu správnu energiu. Postavy sú skvelé, atmosféra je skvelá, hudba je vynikajúca a celkový dojem z filmu je super. Nebudem spoilovať záver pre tých, čo film chcú vidieť (okrem toho to aj vysoko odporúčam), no poviem len toľko, že neviem ako vám to sadne. Mne osobne to nevadilo, no možno to niektorí ľudia skritizujú viac. Je to pochopiteľné, no na druhú stranu mám pocit, že zrazu dá všetko vo filme zmysel. A preto to podľa mňa funguje. Osobne odporúčam a jeden z tohtoročných favoritov. Hodnotenie: A ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Reitman v té lepší fromě...víc než kdy jindy tady hodně záleží na tom jestli si člověk něčím podobným prošel a jeho zkušenostech.Hodně věcí tu např.svobodný dvacátník těžko docení.Charlize je každopádně výborná a závěr to celé (což mimochodem není komedie,ale místy celkem nekompromisní drama) posouvá ještě někam dál,což sem vůbec nečekal...80% ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek. Charlize předvedla skvělý výkon. Jsem stále lehce rozpačitá z toho konce. Nevím zda-li by si to s jiným koncem nezasloužilo další hvězdu. Ale rozhodně je to film, který se mnou nějakou dobu zůstane. Netuším, proč to má nálepku komedie. Je to drama všech dramat. Jako komedie to opravdu nefunguje ani trochu. Jako drama je to ovšem působivé. A dost realistické. Za mě 4* a jsem moc ráda, že jsem film viděla. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Charlize Theron kvôli roli pribrala zhruba 22 kíl. Jej deti si o nej mysleli, že je naozaj tehotná. (Astonko)
  • Diablo Cody napsala film jako způsob, jak se vyrovnat s vlastním těžkým těhotenstvím. (griph)
  • Celosvětová premiéra proběhla 23. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Reklama

Reklama