Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (278)

plakát

Podivné dědictví (1972) 

Nejlepší Hillův film. Jeho trénink, díky jemuž se z až příliš civilizovaného gentelmana stane dokonalý pistolník, stejně jako závěrečný souboj s Mortonem je téměř geniální. Pak tu máme nějaké to rozbíjení stolu hlavou, skákání do neexistujícího bazénu, "nádherného" bělouše, divokého mopslíka a spoustu dalších velice vtipných záležitostí. Prostě parádní oddechový film s trochu mrazivým a nekomediálním závěrem.

plakát

Miliónový brouk (1980) 

Tenhle film potěší asi každého desetiletého kluka. Je tu vražedná kombinace spousty humoru a akce- objevují se zde jak klasické mlátičky, tak- jestli si ještě dobře.pamatuji- i kung-fu. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ve kterých se vyskytovali Bud Spencer nebo Terence Hill (při nedávné repríze jsem byl poměrně hodně překvapen, že Hil v MB nehraje).

plakát

Šimon a Matouš (1975) 

Někdo by mohl namítnout, že ne tomhle filmu není nic původního, že je to kopie filmů se známou dvojicí. Měl by pravdu, jenže ani jejich filmy nejsou kdovíjak originální a u ŠaM jsem se bavil téměř tak dobře jako u filmů s Terencem Hillem a Budem Spencerem.

plakát

Věřte nevěřte (1997) (seriál) 

Je to sice trochu stupidní, tipovat si, které z těch neuvěřitelných příběhů jsou pravdivé a u které si jejich tvůrci vymysleli, ale kupodivu to diváka poměrně spolehlivě vtahuje do příběhů a udržuje to po celou dobu jeho pozornost. Docela zajímavé jsou také komentáře moderátora po jednotlivých historkách, kdy si scénáristé téměř vždy dokážou vymyslet nějakou nové označení pro fikci, i když občas znějí tyto jejich výtvory trochu podivně. Celkově solidní televizní zábava, která zabije hodinu z nudného dne.

plakát

Hvězda padá vzhůru (1974) 

Karel Gott si po vzoru Elvise vyzkoušel zahrát ve filmu a nějak se to nepovedlo. Nechápu, proč tenhle film točili jako celovečerní. Myslím, že kdyby byl točen pro televizi, stát by velice ušetřil a na výsledku by to vůbec nebylo znát. A co je nejdůležitější, někde by zapadal prachem a nikdo by si na něj po právu nevzpomněl.

plakát

Zámek hrůzy (1999) 

Z ukázek, které jsem viděl v Kinoboxu jsem byl připraven na to nejhorší, ale kupodivu jsem byl poměrně pozitivně překvapený. Není to sice nejstrašidelnější horor, ale nepochybuji o tom, že se u něj někteří lidé i bojí. Prostě takový slušný průměrný filmeček, který si nečiní žádné umělecké ambice a chce jen pobavit.

plakát

Garfield a přátelé (1988) (seriál) 

Jako celek to působí dost nudně, ale čas od času se tu najdou i nějaké ty vypečené vtípky,takže tak 2,25 hvězdičky.:)

plakát

Krev a víno (1996) 

To bude určitě superfilm, pomyslel jsem si když jsem zahlédl v tv programu hvězdné obsazení. To jsem ze zase jednou spletl, utrousil jsem, když jsem se probudil a vypnul televizní přijímač.

plakát

Ošklivka Betty (2000) (seriál) 

Doneslo se mi, že Ošklivka jezdí ve Škodě Fabii a tak přidávám hvězdičku k běžnému telenoveláckému hodnocení. Kdyby se automobily této značky objevovaly ve všech pořadech tohoto druhu, možná bych si seriály jiho- a středoamerické provenience dokonce oblíbil, tím ovšem netvrdím, že bych se na ně díky tomu začal dívat:) Ať žije HDP.

plakát

Mzda strachu (1953) 

„Taková poklidná roadmovie, ve které vlastně o nic nejde. Jen o pár tisíc dolarů, budoucnost a at least but not last o život.“