Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (33)

plakát

Kapitán Exner - Osamělý mrtvý muž – 1. část (2017) (epizoda) 

Skvělé herecké obsazení bohužel nezaručí skvělý zážitek. Hodinu jsem se tak šíleně nudila až jsem nakonec přepla. Ani vědomí, že nezjistím kdo je vrah mě u sledování neudrželo.Někde v recenzi srovnávali tento seriál s Vraždami v Midsomeru, což absolutně nechápu. Autor asi moc Midsomer nesleduje. No dost pochybuju že se Exner dočká dvaceti sérií jako tento britský detektivní skvost.

plakát

Jíst, meditovat, milovat (2010) 

Putování za poznáním sama sebe v podání Julie Roberts bylo opravdu děsné. Vůbec jsem neměla pocit, že by k něčemu dospěla, nějakému sebepoznání. Čekala jsem daleko víc. Ikdyž nemám Julii Roberts moc v lásce viděla jsem pár filmů kde byla skvělá. Ovšem ne v tomhle. Vůbec nic jsem jí nevěřila. Nebýt hezkých lokací nevím jestli by si zasloužil tak vysoké hodnocení. Dávám dvě hvězdy, koukat se na to dá, ale bez velkých očekávání.

plakát

Rozum a cit (2008) (seriál) 

Když budu jako ostatní srovnávat s filmem z roku 1995, tak samozřejmě vyhraje film. Ale tento seriál je velmi zdařilou adaptací románu. Vzhledem k tomu, že samotný román jsem nedávno četla, mohu to objektivně posoudit. Musím přiznat, že Edward Ferrars v podání Dana Stevense se mi líbí o poznání víc než Hugh Grant. Plukovník Brandon je výtečný, ikdyž Alan Rickman u mě samozřejmě vítězí. Celkově příběh vyzněl velmi dobře, prostě klasická Jane Austen.

plakát

Sněhový dort (2006) 

Na film jsem se dívala hlavně kvůli Alanu Rickmanovi. A nezklamalo mě to. Jeho výkon byl jako vždy naprosto úžasný, ale i děj filmu nepokulhával. Je to velmi dojemný a city nabitý film. Zakomponovat do takového filmu autistickou matku a její pohled na ztrátu dcery je skutečně zajímavé. Ne že bych obzvláště milovala takovéto emocionální filmy, ale tento je takový poklidný a harmonický. Hezké pohlazení po duši.

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Můj nejoblíbenější detektivní seriál. Nedovedu si představit víkend bez Barnabyho. Dokonce i nové díly s Johnem Barnabym jsou stejně vynikající jako ty dřívější. Doufám, že se v Midsomeru bude ještě dlouho vraždit :)

plakát

Profil zločinu (2009) (seriál) 

První série mě doslova nadchla. Po stále vysílané Julie Lescaut vítaná změna. Chloe je naprosto úžasná. Obdivuji tu herečku za tak skvělý výkon. Jsem zvědavá na další díly s novým majorem. V prvním díle to vypadalo velmi zajímavě, tak doufá, že si to nepokazí. Zatím dávám radši 4, třeba po dalších dílech hodnocení upravím.

plakát

Případy detektiva Murdocha (2008) (seriál) 

Viděla jsem téměř všechny díly, konkrétně po 5.díl 5. série. Naprosto nechápu proč má tento seriál tak nízké hodnocení. Je to kvalitní detektivka odehrávající se v zajímavém prostředí, se zajímavými zápletkami a s velmi dobrým hereckým obsazením. U každého dílu se člověk i zasměje a slabší nátury možná i popláčou. Postavy jsou velmi dobře napsány a prostředí Toronta 19.století je určitě velmi zajímavé a ne zcela běžné. V době kdy v každé detektivce jen vezmou DNA a případ je vyřešen je jistě dobrým osvěžením podívat se jak se to asi dělalo dříve a jaké byly počátky kriminalistiky. Dávám rozhodně pět hvězd.

plakát

Quigley u protinožců (1990) 

Tom Selleck jako Quigley je skvělý. Film jsem viděla s dabingem, kde mi moc neseděl jeho hlas, ale to už nevypovídá o kvalitě filmu, ale o kvalitě dabingu. Výborný western se skvělým záporákem v podání Alana Rickmana. Prostředí Australie a jejich domorodců, k tomu mírně vyšinutá ženská a nějaké to střílení. Velmi zdařilé dílko a skvělá zábava.

plakát

Barevný závoj (2006) 

Opravdu nádherný film, ikdyž bych řekla, že nejvíce chytnou za srdce až scény odehrávající se v cholerou zasažené vesnici. Kitty projde díky této životní zkušenosti velkou proměnou a naučí se vážit si důležitých věcí. Výtečně vykreslený vztah dvou lidí, kteří se musí ,, naučit jeden druhého chápat, milovat a odpouštět...'' Dávám 4hvězdy :)

plakát

Whitechapel (2009) (seriál) 

Po shlédnutí všech tří sérií, velmi doufám, že bude i čtvrtá série. Seriál má úžasně ponurou atmosféru a vše se točí kolem kriminálních případů z minulosti. Ať už se jedná o Jacka Rozparovače či jiné hrůzné vraždy v historii. Postavy inspektora Chandlera s obsedantně kompulsivní poruchou a jeho seržanta Milese se skvěle doplňují. Poslední díl třetí série má úžasné finále, které vyrazí dech. Ale nedoporučuji lidem, kteří rádi Happy endy :))