Reklama

Reklama

Whitechapel

(seriál)
TV spot
Thriller / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2009–2013), 13 h 37 min (Minutáž: 44–48 min)

Hrají:

Rupert Penry-Jones, Phil Davis, Steve Pemberton, Sam Stockman, Claire Rushbrook, Ben Bishop, Hannah Walters, Angela Pleasence, Alex Jennings (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Detektiv Chandler dostává svůj první případ vraždy. Roku 2008, přesně sto let po sérii vražd, které spáchal Jack Rozparovač, je v londýnském okrsku Whitechapel nalezena mrtvá žena. Způsob vraždy přesně odpovídá sto let starým zločinům - přesto nikdo nechce věřit tomu, že vrah kopíruje zločiny Jacka Rozparovače. Zanedlouho je ale nalezena další oběť. (mahler)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (79)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na obvyklou precizní britskou krimi a dostal jsem něco,co jsem vůbec nečekal,precizní britskou mysteriózní krimi s hutnou atmosférou.Perfektní téma bylo rozvedeno skvělým scénářem a postaveno na výborných hereckých výkonech,z celého schématu nešťastně vybočila 2.řada,jejíž zápletka mě zrovna nepřesvědčila,ale 3. i 4.série už zase následovaly parádní 1.řadu.Seriál jako takový má jedinou vadu,skončil.Těšil jsem se,že uvidím ještě alespoň jednu sérii,ale tvůrci se rozhodli v nejlepším přestat,takže jsem se musel s policejním oddělením,které nikdy nezatěžovalo britský soudní systém,rozloučit.Bylo opravdu zajímavé sledovat,jak řeší tajemné případy policisté,kteří měli co dělat,aby se popasovali se svými vlastními životy,DI Chandler byl skutečně Pandořinou skříňkou. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

První řada dokáže zaujmout jak ponurou a napínavou atmosférou, tak případem Jacka Rozparovače. Hned jsem si oblíbila zmatkujícího detektiva Chandlera, který je jednoduše sympaťák. Druhá řada byla spíše zklamáním. Krayové pro mě neoplívají takovou aurou záhadnosti jako Rozparovač. Pouhé tři díly jsou navíc poměrně málo na to, aby se policie vypořádala s válkou s podsvětím a celá zápletka tak nakonec působila dost přitaženě za vlasy. Každopádně musím dát palec nahoru za bezchybnou garderobu Penryho-Jonese. 3. řada je skvělá, což je moc milé překvapení po slabé předchozí řadě. Všechny tři případy jsou zajímavé a dobře promyšlené. Zvlášť ten poslední je vyložený horor. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Whitechapel mi byl doporučen jako jeden z těch "chytrých seriálů", jako Sherlock nebo Dexter - chápej seriál, kde si hrdina musí poradit v těžkých chvílích selským rozumem a logikou. Jen samotný námět byl přímo dělaný pro mě. Ovšem nenechte se zmást. První série pojednává o vraždách Jacka Rozparovače, tedy spíše napodobitele tohoto slavného sériového vraha. Ačkoliv to je samotná synopse seriálu a jen díky tomu mě zaujal, první série mi přišla taková nemastná neslaná a dalo se z toho vytřískat mnohem víc a roztáhnout do mnohem více dílů (viz série třetí) než jen do tří třičtvrtěhodinek. V první sérii vám ani nijak k srdci nepřirostou hlavní hrdinové. Inspektor Chandler je taková prázdná nádoba plná klišé, seržant Miles si nějaké sympatie získá (i když spíš tím, že hrál i v zmiňovaném Sherlockovi - 1. díl 1. série) a obtloustlý "Rozparovačolog" Buchan je spíše tou otravnou postavičkou, která už vůbec ve 2. a 3. sérii být nemusela. Druhá série je podle mě nejhorší. Vůbec mě nebavila a napodobování vražd gangů, mafiánská dvojčata a opět žádná hloubka hlavních postav vedla k tomu, že jsem chtěla sledování po druhé sérii utnout s tím, že nic lepšího už nás asi nečeká. A můžu být jedině ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože teprve až 3. série je u mě 100%. Skládá se už ze 6. dílů a každé dva díly se věnují jednomu případu "kopírovaných" zločinů z minulosti. Teprve až zde vám začne mrazit v zádech skoro jako v dětství při sledování Akt X a teprve až zde, s nástupem i nových postav do kanceláře, se začnou otevírat i osobní hranice hrdinů a Chandlera a Milese si zamilujete. Síla seriálu tkví v tom, že vás nakonec ani tak nezajímají případy, ale jak se budou dál vyvíjet životy hlavních hrdinů. To trochu podkopává fakt, že u hlavního hrdiny Chandlera si nic nemění, stále je perfekcionista bez schopnosti přijmout k sobě "nedokonalého" partnera a během seriálu se jeho přístup nijak nemění, ale i tak zaujme. I když 1. a 2. série jsou pro mě průměrná a následně nudná, dávám 4 hvězdy za 3. sérii. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

The nightmare begins again. Stejně jako u Luthera Britové nezklamali ani tady. Stejně jako Luther je i Whitechapel v některých chvílích, hlavně v první řadě, krásně temně atmosférický. Autoři mají asi hodně nakoukánu Fincherovu Sedmičku. Sympatické je taky propojení děje s reálnou historií Londýna. První tři díly se věnují vraždám podle Jacka Rozpraovače a druhé tři díly legendární dvojčatům Krayovým, kteří kdysi ovládali východní část Londýna. První část je nepochybně vydařenější a u druhé už to značně skřípe, ale dívat se na to dá pořád. Trojka se vrací k dobrému začátku.. "Nobody said you had to be the greatest detective that ever lived, only the best detective that you can be." S01 - 80% S02 - 55% - S03 - 80% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

První sezóna kolem novodobého Jacka Rozparovače je dokonalá. Pro mě asi nejlepší britská detektivní minisérie tohoto století. O to smutnější je průměrnost druhé sezóny s "rocknrolla" gangstery Krayi. Ovšem přibyla už třetí a čtvrtá série a je se stále na co koukat - velmi slušné! (1. sezóna - 100 %, 2. sezóna - 60 %, 3. sezóna - 80 %, 4. sezóna - 70 %). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • V seriálovém obsazení figuroval i britský herec Dave Atkins nám známý díky filmu Nemocnice Britannia (1982). Ten naneštěstí zemřel krátce před první klapkou ve věku 67 let na selhání srdce. (Conspi)
  • Mnoho jmen postav je založeno na skutečných podezřelých a obětech v případu Jacka Rozparovače. (Kulmon)
  • Většinou se točilo na místech, kde Jack Rozparovač vraždil a většinou se točilo v noci. (Kulmon)

Reklama

Reklama