Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (122)

plakát

Odbor městské zeleně (2009) (seriál) 

K seriálům 30 Rock a Parks and Recreation jsem se dostal přes Tinu a Amy a jejich skvělé uvádění Zlatých Glóbů. Oba seriály mě bavily, nicméně seriál Parks and Recreation mi k srdci přirostl ještě více. 30 Rock byla zábava, ale většina postav byla spíše otravná (s výjimkou božské Tiny Fey a Aleca Baldwina). V Parks and Recs je to obráceně. Všechny postavy jsou milé a rozhodně neotravují, naopak! Seriál má stoupající tendenci a od druhé řady už jsem chytal regulérní záchvaty smíchu u každého dílu až do samotného finále. To bylo bylo provedeno ve stylu Six Feet Under, ale ovšem v mnohem veselejším a pozitivnějším duchu. Jen těžko budu vybírat nejoblíbenější postavy, ale jelikož mám rád bilancování, tak se o to pokusím - Ron Swanson (Nick Offerman), Leslie Knope (Amy Poehler), Andy Dwyer&April Ludgate (Chris Pratt a Aubrey Plaza), Chris Traegger (Rob Lowe)...a samozřejmě Jerry (Jim O'Heir)! :D Určitě se v budoucnu k tomuto seriálu ještě vrátím.

plakát

Cavalcade of Cartoon Comedy (2008) (seriál) 

Frog prince, The Bartender says... a Sex with Dick Cheney. Už jen kvůli těmto skečům si to zaslouží plné hodnocení.

plakát

Comedy Central Roast of James Franco (2013) (pořad) 

Bomba, bomba, bomba! Asi nejlepší roast, co jsem kdy viděl. Král všech roasterů zas jednou Jeff Ross. Co ten tam předvedl, to mě shodilo ze židle! :D

plakát

Klepání na nebeskou bránu (1997) 

Můj absolutně nejoblíbenější německý film. Im Himmel, da reden die über nichts anderes, als über das Meer!

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Za první řadu to je na plný počet. Baví mě všechny postavy (W. H. Macy především!) a ujetost tohohle seriálu mi připomíná Californication. Showtime, díky za tenhle skvost! :D Edit po 4 sériích: Plnej počet, bez debat.

plakát

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil (2014) 

Prequel/sequel k Sin City sice finančně propadl na celé čáře, nicméně co se týče filmového řemesla, v tom si s ničem nezadá se svým předchůdcem. Opět dostane divák pnou porci noirové atmosféry a opět je tady nezničitelný Mickey Rourke, jehož Marv kosí nekompromisně jednoho záporáka za druhým. Postavu Dwighta ztvárnil skvělým způsobem Josh Brolin, a tak absence Clive Owena ani tolik nevadí. Příběh Nancy (Jessica Alba je tady snad ještě víc sexy), kterým coby duch proplouvá detektiv Hartigan, má štávu a finální scéna, kde Nancy s Marvem předvedou velkou tučnou zabijačku v Roarkově sídle dosahuje epických proporcí. Pak je tady sexy diva Eva Green, ze které zkrátka přechází zrak a nikdo se Dwightovi nemůže divit, že jí pokaždé podlehne. Vrátí se i Rosario Dawson a se svými "holkami" opět rozpoutá epickou show (v níž opět dominuje především Miho a její katany). Jediná lehce zbytečná postava je Joseph Gordon-Levitt. Ten má poměrně dost prostoru, ale ničím zkrátka nezaujme. Ale vzhledem k tomu, že Sin City stojí především na postavách jako je Marv, Dwight a Nancy, tak to ale vůbec nevadí. Celkově působí tento film ještě více komiksovějším vzezřením a je to jen a jen dobře. Robert Rodriguez si po extrémně ujetém Machete Kills konečně opět zaslouží velký respekt za zatraceně dobře odvedenou práci. Pro mě osobně je Sin City: A Dame to Kill For nejlepším filmem tohoto léta (Strážci Galaxie prominou).

plakát

Byl jednou jeden polda (1995) 

Pro tenhle film mám zkratka slabost. Koukám na něj od dětství a pořád se směju jako blázen. Potměšil je tady zkrátka fenomenální.

plakát

Derek (2013) (seriál) 

Gervais je GÉNIUS! Každý jeho seriál dosahuje takových kvalit, že mu může závidět snad každý scénárista a režisér na zemi. The Office byl revoluční a přelomový, Extras měli fantastická camea, Life's too short výborný koncept a Derek...Derek je snad ten nejhezčí a zároveň nejvtipnější seriál z Rickyho dílny. Je jiný. Laskavý, upřímný a po všech stránkách dokonalý. To vše podpořeno skvělou hudbou. Úvodní znělka od Ludovica Einaudiho je naprosto perfektní. Vřele doporučuji a doufám, že Ricky bude i nadále pokračovat v tvorbě takových skvostů. P.S. Karl Pilkington tu předvádí životní výkon.