Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (2 035)

plakát

Copak je to za vojáka... (1987) 

Jako film to není vůbec špatně natočené, děj je dynamický, kamera vynalézavá a i jako komedie je to zábavné. Možná se mohla občas změnit hudba a ne pořád dokola točit jeden motiv. Mě navíc potěšila záplava vejtřasek.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

Úplně mě to nenudilo, ale nemůžu říct, že bych se dobře bavil. Spíš než komedie je to absurdní drama, hrané divadelním způsobem. Jít na to do kina, byl bych dost otrávený.

plakát

Let (2012) 

Velmi zajímavá zápletka.

plakát

Kosmičeskij rejs: Fantastičeskaja novella (1935) 

Film obsahuje velkou spoustu zajímavých technických detailů. Všimněte si třeba, jak fungují vstupní dveře do raketoplánu CCCP-1, nebo dveře kapalinových komor. Modely na začátku filmu s figurkami a pohybujícími se vozidly jsou také moc pěkné, stejně jako stop-motion výprava na povrchu měsíce. Zatěžovací odhoditelné měsíční pantofle taky asi jinde neuvidíte. Děj je naivní a celkově film vypadá jako o deset let starší, ale triky jsou fakt pozoruhodné. Ovšem cenu za nejnesmyslnější vesmírný skafandr získává ...  Díky Solárkovi za tip.

plakát

Návštěvníci - Půlnoční kolotoč (1983) (epizoda) 

"Vlezl jsem do tý lodičky, že si odpočinu a usnul jsem. A když jsem se vzbudil, všechno se točilo." - "No to se nedivim po pěti pivech dědku!"