Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (2 039)

plakát

Přednosta stanice (1941) 

Velmi vtipná komedie, ve které se Burian zbytečně nešklebí a plně využívá situační humor. Marvan mu velice dobře sekunduje a dodává protiváhu. Věřím, že v těžkých válečných letech musel tenhle film být pro diváky opravdu vítaný. "Sklopte šraňky a hned je zase vytáhněte!"

plakát

Bajaja (1960) (TV film) 

Škoda technické kvality, jde o raný TV počin, kde nejen není moc vidět (rozpitý obraz), ale ani slyšet (huhly huhly). Fotky tady v galerii jsou mnohem kvalitnější, než to co se vysílá.

plakát

Uragán Donna (1977) (TV film) 

Tady Hartl balí černobílou Medveckou, o pár let později bude balit barevnou Patrasovou. Tatjana tu byla docela roztomilá, i když hraje dorostenku pod zákazem v době, kdy už jí bylo čtyřiadvacet. Hlavní roli tu samozřejmě zaujímá Jiřina Šejbalová, která tu představuje naivní bábu, co si nechá všecko nabulíkovat. Je to konverzační inscenace kterou když neuvidíte, o moc nepříjdete.

plakát

Přísně tajné! (1984) 

Žádné veledílo to není, ale celá ta závěrečná pasáž s dobýváním pevnosti je fakt dobrá. Fór s Fordem Pinto dneska pochopí málokdo.

plakát

Nehoda (1977) (TV film) 

100000 dolarů na slunci ani Mzda strachu to není. Problémem není, že se tu místo Berlietů, Dodgů a Whiteů prohánějí vejtřasky, bušivky a Ifa. Nevadí ani to soudruhování. Problém je, že v tomhle filmu se přes množství akčních záběrů na náklaďáky v podstatě nic neděje a celý vyzní do prázdna. Přitom stačil úplně malý detail a mohlo být všechno jinak: představte si, že v poslední scéně, kde hlavní hrdina odváží vejtřasku zpátky do podniku, bude prostřih na oči jeho ne-parťáků a pak záběr na nefunkční pedál brzdy a smrtelnou nehodu. Okamžitě by to dávalo smysl. Takhle je to jednoduše o ničem.

plakát

Randall a Hopkirk (1969) (seriál) 

Seriál z doby, kdy Británie za něco stála.

plakát

Turbo Kid (2015) 

Za hodně málo peněz skoro žádná muzika. Pochopitelně, je to kanadský. Ale některý gore nápady jsou psina. A jednu přidávám za synthwave soundtrack.