Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem, že Richard Gere už nikdy nenatočí kvalitní film a už vůbec bych si nedokázal představit tohoto ikonického hezouna a boháče z Pretty Woman v hororu. Opak se stal pravdou a Proroctví z temnot je v nočních hodinách hororem velmi příjemným, v pár okamžicích nebezpečně mrazivým a celkově velmi povedeným. Hodně lidí může kroutit nad hlavním tématem, ale horor si přeci může dovolit prakticky cokoliv a proto je dobře, že Mark Pellington se nebál ani formou trochu experimentovat. Obecně je Mark Pellington velmi zajímavý a vkusný režisér, protože mě v žádném zatím natočeném snímku, který jsem od něj viděl nezklamal dějově ani formálně. A to Miluj bližního svého není zrovna jednoduchý film pro režiséra. Pro milovníky tajemných hororů rozhodně zajímavý přírustek, který nepotěší milovníky velmi krvavých vražedných filmů na dobrou noc. Jako malá třešnička na dortu působí "natočeno na základě skutečné události". ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Konstrukčně jednodušší, avšak v tomto případě je to putna, neboť veškeré nedostatky zametá brilantně vykreslená atmosféra, jejíž chlad zamrazí víc, než noc na Sibiři. K tomu je nutno přičíst divákovo nutkání přemýšlet o paranormálních jevech a to mě jakožto zájemci o tuto oblast bohatě stačí. Ponuré, mrazivé, poutavé s několika pozoruhodnými záběry. Filmy tohoto typu "žeru". ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Doslova hypnotizující, mráz po zádech dělající hororový thriller. Miluju záhady. Motýlí Muž patří k těm, o které se zajímám nejvíce (další UFO, Bermudský trojúhelník, kruhy a znamení v obilí...). O tomto filmu by se dala psát ještě spousta věcí. Težko ale vystihnout to, co jsem právě viděl. Co se týče doporučení, doporučuji pouze těm, jenž "věří" nebo těm, kteří se chtějí vyvarovat účasti velké katastrofy. 88%.... EDIT: Po druhém shlédnutí jsem nevěřil. Ještě větší psycho, než poprvé. Pečlivé sledování každé střechy, stromu a ostatních vyvýšených míst se po tomhle filmu stalo téměř povinností. Nevím, jestli se nato mám koukat potřetí, aby se nedostavila ještě větší paranoia. Něco takového ve mě žádný film ještě snad nikdy nevyvolal. 95% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Všetko je to vlastne o tom, že chlap sa akože námatkovo ukáže, no a potom vás začne kontaktovať a vravieť vám, čo sa stane. No a vy už bud' chcete tomu veriť, alebo nie. Pravda je však taká, že keby mne takým hlasom niekto rozprával do ucha, tak i napriek tomu, či by to bol žart, alebo nie, zoseriem sa od strachu, týžden chodím kanálmi aby ma nik nevidel, alebo nestretol a pred spaním - pri rozsvietenom svetle samozrejme, vždy kuknem pod postel a do každého rohu nadrbem cesnaku, minimálne dvadsať krížov a vykúpaný vo vode z kostola sa až potom položím na kute! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • Film je založen na skutečných událostech, které se staly mezi listopadem 1966 a prosincem 1967 v Point Pleasant v Západní Virginii. (Nedhelborn)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama