Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenze (145)

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Při sledování jsem měla dojem, že snad koukám na tři filmy po sobě. Hrozně moc událostí narvaných do jednoho filmu, pocitově delší než ve skutečnosti. Občas trochu otrava, občas skvělé napětí. Na víc jak 3* to nemá.

plakát

Rogue One: Star Wars Story (2016) 

Ihned poté jsem si musela pustit čtyřku (nebo vlastně jedničku :) ). No prostě wow, jak to na sebe navazuje. A celkově mě to vážně dostalo. Asi jsem přecitlivělá ženská, ale (spoilery!!) ta princezna Leia na konci mi vehnala slzy do očí. I chvilková návštěva lorda Vadera byla super. A to, že Disney nechá všechny na planetě zabít? Perfektní konec. Já jsem nadšená a na chybky kašlu, prožitek byl super.

plakát

Inferno (2016) odpad!

Knížka je skvělá a stačilo se jí pouze držet, nic víc. Režisér chytil celou základní myšlenku knihy a nosnou zápletku do ruky, zmačkal ji a hodil do koše. Vznikla slátanina, ve které původně charismatické kladné postavy, jsou vylíčeny jako velice záporné a poselství lidem, které autor knihy předkládá je tady zadupáno a zašlapáno pod tlakem tuposti a průměrnosti (hlavně moc nepobuřovat a nevybočovat). Vznikl tak špatný, podprůměrný akční film, který nemá s knihou nic společného. Na konci se mi chtělo brečet. Né dojetím, ale zhnusením.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Jackson vzal knižní předlohu a vytřel si s ní zadek. Možná jsem divná já, když vidím těch 77% a pochvalné komentáře, ale mně se z toho filmu chtělo už v půlce zvracet. A to opravdu miluju Pána prstenů a miluju fantasy. Škoda....

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Řekla bych, že se jedná o obstojný návrat do Středozemě. Nedosahuje sice dějových kvalit Pána prstenů a je pojatý spíše komediálněji, ale potěší. Nicméně ne všechny pasáže byly natolik důležité, že musely být nutně ve filmu a dost se bojím natáhnutí na 3 díly - dva by stačily...

plakát

Pokání (2007) 

Tak tak, skoro plný počet, ale něco mi tam trošičku chybělo. Úplně mě to nezadupalo do země, přestože se o to film celou dobu poměrně zdárně snažil... James McAvoy snad víc sexy než kdy předtím. A Keiru nemám ráda, vadí mi na ní její útrpný výraz, ale tady byla dobrá. Krásný film

plakát

Agora (2009) 

Nemastné, neslané, rozhodně tomuto filmu něco chybělo. Celý film jsem nepřišla na to, co tím chtěl vlastně režisér říct a nemůžu dát více jak 50%, přestože film má obrovské ambice (které neplní).

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

První polovinu i přes veškeré nedostatky (a že jich je) hodnotím kladně, nicméně v druhé půlce film ztrácí tempo, dech i zajímavost a ke konci se ze Sněhurky stává otravná nicka s přemrštěným egem............NEDOSTATKY: -> Sněhurka rozhodně není hezčí, než královka. -> Sněhurka má neustále otravně otevřené ústa, což nutí diváka polemizovat nad tím, zda nemá tak velké zuby, že je nemůže zavřít. -> Lovec nedostává dostatečný prostor a jeho vztah se Sněhurkou není (ke škodě filmu) vůbec rozvinutý. -> Trpaslíci jsou nepříjemní otravní blbečci, kteří vůbec neplní účel, který by ve filmu plnit měli........................... Ale abychom jenom nenadávali, tak musím vyzdvihnout skvělou akci v první polovině filmu, tradičně vysoce kvalitní herecký výkon Charlize Theron a příjemné pokoukáníčko na Chrise Hemswortha :)

plakát

Soudný den (2008) 

Tak tohleto se mi opravdu nelíbilo, totální slátanina plná nesmyslných až trapných scén. Jediný, co asi opravdu stojí za to je rajcovní hlavní představitelka, která si nejspíš polaškuje s fantazií mužského publika. O to méně si pak její (skvěle padnoucí - chacha) skleněné oko pohraje s divákem. Jeden dobrý záběr (upalování) a nádherná skotská příroda (která se ovšem objevuje jen chviličku) opravdu nezachrání celý film. Škoda peněz na natočení a škoda času na sledování...

plakát

Cesta (2009) 

Opravdová reklama na depresi... já jsem snímek ocenila až později, jakmile se mi rozležel v hlavě. Nespochybnitelné jsou výborné herecké výkony a bezchybně vykreslená atmosféra zoufalství, hladu, beznaděje a trápení. Nejspíš hvězda všech postapokalyptických filmů.