Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (139)

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Můj problém s Misfits začíná u postav. Jo, ten celý nápad se superpowers by šel, a možná je to i lepší než Heroes, protože příběh je zhuštěnej do třetiny epizod, co má průměrnej americkej seriál. Ale proč jsou všechny postavy tak naprosto nesympatický a neoblíbitelný? Nemůžu prostě překousnout, že tohle mají být průměrný teenageři, který dělají úplně obyčejný věci jako všichni ostatní.

plakát

Sociální síť (2010) 

3,5 | Wow, tak tohle je ten film, okolo kterého bylo tolik hypu, tolik diskuze, tolik uznání? Který posbíral tolik cen? Polovina světa teď Marka Zuckelberga vidí jako nesnesitelného sociopata (něco mezi Sheldonem Cooperem a Sherlockem), který si nedokázal udržet ani jediného kamaráda, kterého měl. Zajímavý způsob vyprávění ve více rovinách fungoval celkem dobře, ale nemohla jsem se zbavit pocitu, že nikam nemíří, což se nakonec i potvrdilo. Rozhodně si nepřipadáte, jako byste postavy znali. Jsou založeny na skutečných lidech, ale vlastně nemáte tušení, kolik z filmu je fikce. Jestli je člověk, který dal půlmiliardě lidí na světě virtuální život, opravdu takový, jak ho snímek zobrazuje. Přesto ale nejde opomenout herce, protože jakkoliv protivný pro mě Mark ve filmu byl, Jessie Eisenberg ho zahrál skvěle. Andrew Garfield mu byl vážně výborným protějškem, ačkoliv je tu jako tragická postava. Celkově je ale pro mě The Social Network spíš ne moc výrazný počin, ve kterém se sice najdou památné scény (hlavně ta poslední s Andrewem Garfieldem v centrále Facebooku), ale není to nic, co by mi na dlouho utkvělo v paměti.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Mohl by to být jeden z nejlepších snímků roku. Kdyby se nad scénářem tvůrci trochu víc zamysleli, kdyby dokázali lépe vykreslit, jak to v tomhle světě chodí, jaká je skutečná vláda, kdyby bylo odpovězeno trochu víc otázek... Takhle je z Vyměřeného času na pohled líbivá, ale uvnitř prázdná podívaná, plná patetických jánošíkovských řečí o tom, jak budeme bohatým brát a všechno to dáme chudým, a černo-bílého vidění bohatí = zlí a chudí = dobří. Postavy jsou celkem ploché, za necelé dvě hodiny je nepoznáme. Dialogy nemají šťávu, většina je pronášená prkenně a bez zájmu. Jediní herci, kteří svým rolím dali hodně, jsou Cillian Murphy a překvapivě Alex Pettyfer, který pro mě doteď byl jenom postavou z trošku prostoduchých teenagerovských podívaných.

plakát

Atentát (1964) 

Skvělá rekonstrukce, která sází na přesnost a nesnaží se upoutat improvizací na úkor autentičnosti.

plakát

Děkujeme, že kouříte (2005) 

První polovina skvělá, tu druhou zkazila přílišná snaha o moralitu na poslední chvíli, která pozbyla vtip.

plakát

Kocour v botách (2011) 

Pokus DreamWorks vydělat na Shrekovi a jeho kamarádech ještě něco se určitě povede z hlediska počtu diváků v kinech, ale jejich dojmy na cestě domů už možná nebudou tak pozitivní. Kocour v botách je dobrý standard, ale nepřináší nic nového. Největší škoda je, že vtípky, nad kterými se může pobavit i starší generace, se omezily na pár poznámek o Kocourově slabosti pro krásné ženy, a přitom bych neřekla, že malé děti pochopí všechno. Takhle se film zastavil někde mezi. Palec nahoru patří hudbě a flamencu!

plakát

Mamma Mia! (2008) 

Film, kterému jsem schopná odpustit jakékoliv nesrovnalosti v příběhu, protože je tak senzační.

plakát

Jsem číslo čtyři (2011) 

Nic, co jste jste ještě neviděli, ale pokud přistoupíte na tuhle hru, můžete se docela dobře pobavit. Nic víc, nic míň.

plakát

Fighter (2010) 

Průměrný film, který vás možná přiměje fandit na pár minut boxu, ale za pár dní už si na něj ani nevzpomenete. Obyčejní Američani z malého města, nadužívání slova fuck. Sjetý Christian Bale, který hraje vážně dobře (ale stejně si myslím, že hrál i líp). A překvapivě dobrý Mark Wahlberg, u kterého je super, že vůbec hraje, ale takhle ve formě jsem ho asi neviděla (ale přesto má po většinu filmu jenom známý výraz pozor-ukrutně-se-soustředím). Nějak mi ale nejde do hlavy, kde se Fighter vzal v oscarových nominacích na nejlepší film.