Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (11)

plakát

Alois Nebel (2011) 

Takže asi takhle: První půl hodinu jsem hltal grafické zpracování - snažil jsem se zachytit každičký detail a nesmírně si užíval zpracování filmu rotoskopií. Avšak po půl hodině mě to přešlo. Následovala nekonečně dlouhá hodina, kdy jsem téměř usnul - film je na můj vkus moc tichý ( dlouhé scény s minimem ruchů a bez jakéhokoliv zvukového doprovodu ) a navíc se vlastně nic na plátně neděje. Závěr přišel jak blesk z čistého nebe, takže jsem celé titulky seděl a přemýšlel, co to mělo znamenat... Abych to shrnul - jsem rád, že jsem tentofilm viděl, vizuální zážitek je úžasný, ale chybí tomu příběh, co by vás nadchnul a vtáhnul do děje...

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Do tohoto filmu jsem šel s velice nízkým očekáváním, více méně jenom kvůli Natalie Portman a Zooey Deschanel, které patří mezi mé oblíbené herečky. Film nečekaně předčil mé očekávání - výpravná komedie, kde hlavním cílem je překazit sex, to tu ještě nebylo! Navíc se spoustou někdy více a někdy méně povedených hlášek a dvojsmyslů se sexuálním podtextem, to je v tomto žánru opravdu nevídané (pomineme-li tu několikaminutovou parodii na Pána prstenu z MTV). Za mě 4* a doufám, že nebude pokračování, páč se bojím, že by to byla už slátanina...

plakát

Svatba ve třech (2005) 

Velice příjemná romantická komedie o hledání toho pravého (nebo spíš té pravé). Je zde vidět, že je to film "made in europa", což se mi velice líbí - dodává to filmu na jakémsi kouzle. Nebál bych se dát i čtyři hvězdičky, ale ve srovnání s filmy, které je ode mě skutečně obdržely, by to bylo nefér. Jinak ale doporučuji ke shlédnutí!

plakát

Výlet (2002) 

Filmy Alice Nellis mě prostě ničím neoslovují. Ne, že by byly špatné, ale přijdou mi nějak "prázdné". Chybí v nich to něco, co by mě vtáhlo do děje a já si to užíval. Myslel jsem, že by se toto mohlo zlomit po shlédnutí Výletu, jakožto nejlépe hodnoceného jejího filmu, ale opak je pravdou - pouze mě to utvrdilo v mém názoru na tuto režisérku. Tento film hodnotím tak 45% a to hlavně díky hereckému výkonu Ivy Janžurové, jinak by to bylo tak za slabých 30%

plakát

Velká ryba (2003) 

Burtonova Big Fish je můj nejoblíbenější film vůbec! Nádherně pohádově vyprávěný celoživotní příběh umírajícího otce, k němuž se v jeho posledních chvílích snaží najít cestu realistický syn a s tak emocionálním závěrem, že po každém shlédnutím se mi objeví slzička v oku - a to se mi ještě u jiného filmu po dvacátém shlédnutí nestalo!

plakát

Děcka jsou v pohodě (2010) 

Velice příjemý film s - dá se říct - v principu velmi jednoduchou a často omílanou zápletkou (adaptovanou do současného moderního světa), který je vyprávěn takovou lehkou a nevtíravou formou, ale přesto dokáže zaujmout a udržet si diváka až do úplného závěru, nemluvě o skvělých hereckých výkonech hlavních představitelek. V tomto žánru velice povedené dílko, které si rozhodně velice rád pustím znovu! Za sebe dávám 90%

plakát

Osvícení (1980) 

Úžasné dílo Pana režiséra! Ač jsem viděl nespočetněkrát, pokaždé mi celé dvě hodiny běhá mráz po zádech a bojím se jak malý kluk! Už od první scény naprosto geniální!

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Celou dobu jsem čekal, kdy to začne mít "šťávu", kdy se začně něco pořádně dít no a ono nic... Nakonec jsem to nevydržel a musel to vypnout ještě před koncem... Bída, bída a bída! A to seriál mám docela rád!

plakát

Počátek (2010) 

Tak tohle je přesně druh filmu, který mě baví. Člověk jej hltá plnými doušky a ví, že ani na chvíli nemůže přestat vnímat (raději ani nemrkat) :-) , jinak by ztratil nit. Chytře napsané a dobře zrežírované. A má to konec, který Vám v hlavě bude ležet ještě hooodně dlouho!

plakát

Ramona (2010) 

Po dlouhé době příjemná americká rodinná komedie. Většinou u podobného žánru usínám a tady jsem vydržel s nadšením koukat až do konce, takže hodnotím 70%, Ramoně (Joey King) jsem chvílemi její roli "nevěřil", ale na to, kolik jí je, to zahrála moc pěkně!