Reklama

Reklama

V hlavních rolích půvabné komedie o dospívání, která vznikla na motivy bestsellerů autorky Beverly Cleary, se představuje teenagerská hvězda Selena Gomez (Kouzelníci z Waverly, Hannah Montana) a debutantka na filmovém plátně Joey King. Ramona (King) je malá holka s ohromnou představivostí, která ráda tropí lumpárny. Kvůli jejím rozpustilým žertům musí být neustále ve střehu všichni členové rodiny včetně její starší sestry Beezus (Gomez), která se snaží přežít první rok na střední škole. Obě dívky zažívají tradiční radosti i strasti dětství, díky kterým pochopí, že v životě mohou dokázat cokoliv, když si budou navzájem důvěřovat a spoléhat na sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jééé to bylo tak hezké, občas se ráda podívám na nějaký rodinný film a tenhle kousek, kde jedna malá holka /Ramona/ žije ve svém světě je natočený hrozně mile. Všechny postavy kolem jsou tak nějak skutečné a blízké normálnímu světu, bez přetvářky a s problémy, které běžný život přináší. Představitelka Ramony je takové správné střevo. Jednou by snad i slza šla vytlačit, ale to prostě ve filmech pro děti my "rodičové" najdeme skoro vždy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

To by som ani nečakal, že takýto typ filmu by ma mohol celkom osloviť. Jednak moc nemám rád ten žáner rodinných happy filmov, a ani Selenu Gomez, ktorá mi však v tomto prípade absolútne nevadila - práve naopak, celkom sa mi pozdávala. Vôbec to nebolo zlé veru, dokonca aj dej bol celkom pútavý a občas sa zadarili aj nejaké vtipné scény alebo dialógy. Samozrejme ako vo všetkých rodinných filmoch, klišovitý happyend nesmel chýbať a to ubralo na konečnom dojme poriadne. Tak či tak, je to hodné aspoň tých 3 hviezdičiek. ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Moje guilty pleasure. Technicky pěkně natočený film o dospívání (hodně se mi líbil nápad se zobrazováním představ Ramony), který mi místy trochu připomínal Mikulášovy patálie, na které však ve výsledku rozhodně nemá. Vzhledem ke zvolené tématice jde do jisté míry o dílo, které je seriózně pojato a rozhodně není tak přihlouplé, jako ostatní filmy s dětmi v hlavních rolích a jak by mnozí z vás očekávali. Neřekl bych však, že jde o komedii pouze pro děti, i dospělý si u toho zavzpomíná na svá dětská léta, což byl i můj případ. Celkově tedy nenáročná podívaná na odreagování, které dávám čtyři trošku slabší hvězdy. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Jak já se na tohle klepal. A právem, byla to prosně úžasná rodinná komedie s úžasným obsazením. Selena Gomez je naprosto dokonalá, skvělá, půvabná herečka. Hodnocení, jaké zde je, je skvělé, málokterý podobný film se může pyšnit takovým vysokým procentem. Každopádně už předem jsem tušil, jak to budu hodnotit, a to se mi potvrdilo. Suprový film. 99% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru lepší průměr. Holčina je sice po většinu času spíš otravným malým rarachem, ale celkově vše do sebe tak příjemně rozumně zapadá. Nebýt hlavní postavou devítiletá holčička, ale třeba patnáctiletý puberťák, skoro by mi ty příhody a příběhování přišlo jak z nějakého amerického nezávislého léta, které mám dost rád. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Joey King (Ramona) získala v roce 2011 cenu za nejlepší dívčí herecký výkon v hlavní roli ve věkové kategorii do 10 let (včetně). (heyda)
  • Jméno stavební firmy, která přistavuje k domu novou místnost se jmenuje Bendix. V knížce "Beezus and Ramona" se Bendix jmenuje panenka Beezus, kterou Ramona zapekla do jejího narozeninového dortu. (bfa)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (heyda)

Reklama

Reklama