Reklama

Reklama

VOD (1)

V hlavních rolích půvabné komedie o dospívání, která vznikla na motivy bestsellerů autorky Beverly Cleary, se představuje teenagerská hvězda Selena Gomez (Kouzelníci z Waverly, Hannah Montana) a debutantka na filmovém plátně Joey King. Ramona (King) je malá holka s ohromnou představivostí, která ráda tropí lumpárny. Kvůli jejím rozpustilým žertům musí být neustále ve střehu všichni členové rodiny včetně její starší sestry Beezus (Gomez), která se snaží přežít první rok na střední škole. Obě dívky zažívají tradiční radosti i strasti dětství, díky kterým pochopí, že v životě mohou dokázat cokoliv, když si budou navzájem důvěřovat a spoléhat na sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Veľmi dlho som sa na tento film tešil a priamo úmerne s časom rástli aj moje očakávania. Čakal som niečo "extraordinary" = zábavné a milé, ale dostal som po všetkých stránkach priemernú cheer up hollywoodsku polievočku. V živote všetko pôjde, keď budeš sám sebou. Ak má Hollywood pocit, že tisíckrát opakované, treba natočiť znovu, pridať k tomu divadelný herecký výkon (Beezus), k tomu šušťať papierom pri písaní dialógov, budiž. Nečítal som knihu, ale verím, že bola lepšia, inak by sa z nej nestal bestseller. ()

Tred2 

všechny recenze uživatele

Už asi blázním, ale film se mi líbil. Jedná se o velmi tradiční rodinnou zábavu, která až na pár přehnaných míst funguje velmi dobře. Hlavní představitelka (Ramona) je správně trhlá, a chvílemi nad očekávání zábavná (přiznávám, že během sledování se mi párkrát vykouzlil úsměv na tváři). Vztah mezi sestrami je roztomilý, mezi rodiči a dětmi (nebo spíš dospělými a Ramonou) hřejivý a vztahy partnerské/rádobypartnerské jsou víceméně nepodstatné. Nejedná se o revoluci ani špičkovou podívanou, ale kvalitní rodinný snímek, který v ramci žánru a doby, je dle mého velmi slušně koukatelný. Za mě (až jsem byl sám velmi mile překvapen) slušné 4*. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru lepší průměr. Holčina je sice po většinu času spíš otravným malým rarachem, ale celkově vše do sebe tak příjemně rozumně zapadá. Nebýt hlavní postavou devítiletá holčička, ale třeba patnáctiletý puberťák, skoro by mi ty příhody a příběhování přišlo jak z nějakého amerického nezávislého léta, které mám dost rád. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Jééé to bylo tak hezké, občas se ráda podívám na nějaký rodinný film a tenhle kousek, kde jedna malá holka /Ramona/ žije ve svém světě je natočený hrozně mile. Všechny postavy kolem jsou tak nějak skutečné a blízké normálnímu světu, bez přetvářky a s problémy, které běžný život přináší. Představitelka Ramony je takové správné střevo. Jednou by snad i slza šla vytlačit, ale to prostě ve filmech pro děti my "rodičové" najdeme skoro vždy. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Roztomilý rodinný snímek o jedné fantasmagorické, idylické rodince sladký jako cukrová vata.. Rodiče vytváří svým dětem svět plný iluzí a her a dokáží běžné starosti proměnit v žert.. Zkouškou jsou pro rodinku opravdové trable v podání ztráty zaměstnání hlavy rodiny.. Na mě moc "perfektní", ale dětem by se to mohlo líbit :-D Takový romantický "Denis, postrach ulice" v sukních :-D Chválím za vedlejší roli kouzelnou Ginnifer Goodwin, která si zahrála tetičku utěšitelku :-) ()

Galerie (38)

Zajímavosti (3)

  • Jméno stavební firmy, která přistavuje k domu novou místnost se jmenuje Bendix. V knížce "Beezus and Ramona" se Bendix jmenuje panenka Beezus, kterou Ramona zapekla do jejího narozeninového dortu. (bfa)
  • Natáčení probíhalo v kanadském Vancouveru. (heyda)
  • Joey King (Ramona) získala v roce 2011 cenu za nejlepší dívčí herecký výkon v hlavní roli ve věkové kategorii do 10 let (včetně). (heyda)

Reklama

Reklama