Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Poslední recenze (150)

plakát

Beckham (2023) (seriál) 

Pro fotbalového fanouška povinnost. Tvůrci pracovali s opravdu velký množstvím materiálu (rodinná videa, sestřihy zápasů, televizní reportáže...) a jako mluvící hlavy se tu představila nejen Davidova rodina, ale i spousta jeho hvězdných spoluhráčů. Dalo by se vytknout snad jen podivné záběry, kdy jsou mluvící hlavy snímány ve velkém detailu a v silném protisvětle, což působí lacině. První dva díly ale byly perfektní, vykreslily počátky kariéry i těžký život v záři reflektorů. Jenže v dalších dvou dílech jde poznat, že se toho spoustu vynechalo a dramaturgicky dokument selhává, nebo spíše záměrně jeho příběh zkresluje. Jako by si tvůrci řekli, o čem daný díl má být, jaký narativ chtějí odvyprávět a záměrně tak vynechali vše z Davidovy kariéry, co jim nesedělo. Skoro celý druhý díl je o tom, že David potopil Anglii na mistrovství světa. V dalšími díle se dlouho věnujeme tomu, že svým gólem v poslední chvíli pomohl své zemi v kvalifikaci na další mistrovství. Jenže z tohoto šampionátu neuvidíme téměř nic – zkrátka to tvůrcům nesedí do narativu. Takových "děr" se dá najít hned několik, ale v celkovém výčtu jsou to spíše jen drobnosti, které mi brání dát této vtahující sérii 5*.

plakát

31. Český lev - Ceny České filmové a televizní akademie za rok 2023 (2024) (pořad) 

Letošní Čeští lvi se zaměřili primárně na předávání cen a osekali téměř vše okolo. Večer sice odsýpal, ale nebylo to ideální řešení. Na loňské filmy a celkově filmovou branži jako bychom koukali z rychlíku, nepůsobilo to jako "oslava filmová řemesla", což je škoda. A namíchání seriálů a minisérií do filmových kategorií nedává žádný smysl. Jak můžou srovnávat seriálové herectví s tím filmovým, kde mají herci výrazně menší (časový) prostor? Stejně tak nerozumím dramaturgickému rozhodnutí, aby předávali cenu na 31. ročníku jednatřicátníci. U jubilejního ročníku by to bylo fajn, ale tohle bylo prostě jen nedotažený nápad, ze kterého se nic víc nevytěžilo. A doufám, že ví, že pokud tohle budou chtít zopakovat, předávat ceny půjdou ti stejní lidé...Marek Eben byl jako moderátor nevýrazný, a tak skvěle zapadl do celkové koncepce nevýraznosti. Jediné, co si možná chvíli z večera budu pamatovat, jsou děkovné řeči. Naučená a zahraná děkovná řeč brněnské herečky se zvrtla v trapnost dřív, než ji stihli vyprovodit kouřem stolečkem. Cenu jste dostala, už nikoho nemusíte přesvědčovat, že umíte hrát... Taky tu bylo pár politicky motivovaných proslovů a jeden zcela bizarní o mateřství a těžké úloze lidí s dělohou. Ano, ví se, ženy to mají v této oblasti těžké, není jednoduché sladit práci a péči o dítě. Ale spousta tvůrkyň to už zvládla. Existuje třeba i možnost, aby na rodičovské zůstal partner. Řešením opravdu není si vylévat srdéčko na předávání filmových cen. Dostat ve 37 studentskou cenu už je totiž samo o sobě trochu bizarní, ale stále asi méně něž míchání seriálů a filmů do stejných kategorií.

plakát

Rychle a zběsile 10 (2023) 

S "rychlou ságou" to mám jako s rychlým občerstvením. Vím, že bych mohl konzumovat lepší věci, ale stejně jednou za čas na to dostanu chuť. A zatímco u 9. dílu jsem už po chvilce své volby litoval, tak 10 plně uspokojila mé potřeby. Je sice také hloupá a přepálená, tentokrát ale skvěle funguje i jako akční komedie, která kašle na všechny fyzikální zákony. Obří koule valící se Římem? Auto vs. vrtulníky? Jízda na hrázi? To jsou komediální klenoty, které tento díl v mých očích vytahují na 4*

Poslední hodnocení (2 387)

Rebel Moon: Druhá část – Jizvonoška (2024)

21.04.2024

Hořící Mississippi (1988)

15.04.2024

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)

14.04.2024

Opravdová kuráž (2010)

14.04.2024

Philadelphia (1993)

11.04.2024

Spotlight (2015)

06.04.2024

Peníze těch tupců (2023)

02.04.2024

Vocasy na tripu (2023)

02.04.2024

Asteroid City (2023)

30.03.2024

Reklama

Poslední deníček (1)

2016

Zkouším, jak funguje deníček.