Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (92)

plakát

Účastníci zájezdu (2006) 

Připadá mi, že jediný problém (možná i kouzlo) českých filmů v poslední době je, že si člověk po pár měsících po shlédnutí ani nevybaví děj. Ona ho většina totiž ani nemá. Někdy to filmu uškodí a někdy pomůže. Účastnící zájezdu jsou dalším takovým dílkem, kde vlastně "ani o nic nešlo", ale svůj účel to splnilo. Dvě hodinky vkusného a svěžího humoru v čele s úžasnou Annou Polívkovou stojí (až na pár ne moc scénáristicky vydařených chvil) opravdu za to. 75%

plakát

Ve stínu pravdy (2006) 

Tento film mě moc zklamal. Zhruba ve třetíne jsem už věděla, jaká bude poenta a i přesto jsem doufala, že se třeba spletu a nebo že v tom prostě bude ještě něco víc. Ale nebylo! Ani vynikající herecký výkon obou hlavních představitelů nic nezachránil. Škoda

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Tak čtvrtý Potterovský díl mě poněkud zklamal, už to prostě nebylo ono. Děj nemastný neslaný, nepřekvapivý závěr, málo napínavé, moc hororové, překombinované a chybělo to typické pohádkové kouzlo. K tomu všemu u většiny postav (v čele s Harrym-Kotkem) příšerný dabing. Ale uznávám, že to byla občas i sranda a sem tam i pěkná podívaná, dávám 3 a půl hvězdičky a doufám, že pětka bude lepší. BTW. třetí díl zatím jednoznačně ostatní díly o třidu převyšuje.

plakát

Kameňák 3 (2005) 

Pořád stejná hrůza, jako jednička a dvojka, ale přesto za pár vydařených vtipů dávám jednu hvězdičku (ale trhám si u toho vlasy :o) ) No, chápejtte toto "vysoké" hodnocení jako "odměnu" za všechny díly a vlastně i jako radost z toho, že už nebylo natočeno čtvrté pokračování :o)

plakát

Mnichov (2005) 

Nějak se mi toto dílko extra nezamlouvá. Je mi trochu trapné kritizovat tak velkého režiséra, ale .... první 3/4 hodiny jsem skoro nudou usnula a měla jsem chuť to ani nedokoukat. Ale řekla jsem si, že ještě dám Stevenovi šanci :) Zbytek filmu už tak nudný nebyl, to přiznávám, ale celkově tomu chyběla šťáva a pořádný adrenalin. Myslím, že by se tato historická událost dala spracovat o třidu lépe, škoda.

plakát

Sametoví vrazi (2005) 

Hodně dobrá a věrohodná česká kriminálka, můj oblíbený Jan Dolanský ve své zatím nejpovedenější roli a potěšilo mě i zveřejnění toho, kolik kdo dostal let, 75%.

plakát

Saw 2 (2005) 

Naprosto šokující! Už to není tak originální jako jednička, ale i tak se ji na plné čáře vyrovná! Napětí po celý film vystřídá šokující a úžasný závěr, takovéhle filmy prostě žeru :)

plakát

Smrtící instinkt (2005) 

Jde o průměrou, možná i podprůměrou detektivní zápletku bez většího napětí, bez překvapivého konce i bez dobrých hereckých výkonů.

plakát

Štěstí (2005) 

Kromě excelentních hereckých výkonů (které by sami o sobě byly na pět hvězdiček) nevidím na tomto filmu nic převratného, zásadního a nového. Jednoduše - lehce nadprůměrný film o lidském (ne)stěstí. A mimochodem, možná jsem až moc kritická a všímam si zbytečných maličkostí, ale zamrzelo mě na konci filmu (když běžely titulky), že autoři nevybrali českou písničku...ale asi jsem vážně až přehnaně vlastenecká :)

plakát

Alexander Veliký (2004) 

Miluju historické filmy, ale TOHLE mě fakt nebavilo !! Musela jsem se přemáhat, abych to vůbec dokoukala. Připadalo mi to příliš chaotické, únavné, nezáživné, nenapínavé, přehnaně filozofické .... S Gladiátorem nebo Spartakem se to opravdu srovnat nedá. Dvě hvězdičky dávám jen kvůli Colinovi a tak trochu i výkonu Angeliny.