Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Asi dlouho neuvidíme na obrazovkách takový fenomén a to říkám i přesto, že se mi finále nelíbilo. Před chvílí jsem si totiž pustil Konstantu a ta senzační epizoda mě převálcovala stejně, jako když jsem ji před lety viděl poprvé.

Městečko Twin Peaks

Městečko Twin Peaks (1990)

Kultovní ale ne zcela doceněný klenot postmoderní multižánrovosti, který vyšlapal cestu Aktům X a Ztraceným. Tehdy však lidi nedokázali pochopit, že zdánlivým odhalením vraha nemusí vyšetřování končit. Lynchova králičí nora totiž vedla zatraceně hluboko do temných zákoutí srdce zla. Škoda, že jsme museli tamější čarovné lesy předčasně opustit.

Baccano!

Baccano! (2007)

Ukázka toho, jak ukočírovat nelineární vlak mnoha paralelních dějových linek a hromadu zajímavých bizarních figurek. Už famózní opening evokuje to nejlepší od Tarantina a Ritchieho. To vše je postupem času umocněno na druhou díky čiré šílenosti několika postav a jejich velkohubému teatrálnímu vystupování. Spojení nesmrtelných mágů s mafiány prohibiční éry může fungovat. A jaká je to jízda!

Californication

Californication (2007)

There's no happily ever after, just a shitload of fucked up things from that bleak past of yours that will eventually come and bite you in the ass... Californication je záblesk cynické jasnozřivosti. Zatímco vždy brilantní HIMYM se v páté sezóně zvrhává v didaktickou příručku o vztazích, Hank Moody za žádnou cenu neztrácí svou břitkost. Už se nemůžu dočkat čtvrté sezóny. Duchovny utápí svou pravdu v lahvích od whisky, tam někde venku a je přitom kurevsky fantastický.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Seriálová dokonalita. Po dlouhé době od LOST se zas třesu nedočkavostí na další díly. Sean Bean vejde do dějin fantasy kinematografie jako Ned Stark, ne Boromir! Awesome ubercool komentář: flanker.27 / Moje oblíbené postavy (Ned, Tyrion, Jon, Jorah, Daenerys). PS: Lannisterové jsou úkladné svině! Jdu shánět knížky!!

Temný případ

Temný případ (2014)

Dva vyšetřovatelé vyzvali na souboj snad tu nejděsivější temnotu, kterou jsme mohli na obrazovkách kdy vidět. Přitom našli cestu jak do svého nitra, tak k sobě navzájem a zažehli na obloze minimálně o 5 jasných hvězd víc. Ty hvězdy jsou brilantní výkon Matthewa a Woodyho, úžasný scénář a psychologie postav Nica Pizzolatta, kreativní režie Caryho Fukunagy, čarokrásná kamera Adama Arkapawa a odvaha HBO dát zelenou takovémuto unikátu. PS: finální epizoda je naprosto neuvěřitelná (Carcosa - The Horror!!!), finální záporák mi připomněl výkon Marlona Branda v Apokalypse, až na to, že zde to bylo 100x temnější. No a závěrečná scéna mezi Rustem a Martym...