Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (9)

Řím

Řím (2005)

Asi určitě nejlepší seriál co znám. Parádní rekonstrukce života v Římě s velmi dobrými postavami (osobně jsem měl nejradši Pula a Vorena, oba perfektně vybraní a zahraní, skvělý Purefoy coby Antonius a jeho drzé způsoby a parádní bonmoty), rozjezd je opravdu trochu pomalejší, ale pak se kolotoč roztočí a už nemáte šanci vyskočit. Zajímavý je ten kontrast, seriál vypráví jak o úplně banálních životech prostých vojáků, tak o tvůrcích světových dějin a jejich osudy se úchvatně prolínají. Na soudobé poměry se seriál snaží i o nějakou historickou věrnost. Viděl jsem obě série třikrát a obě jsou srovnatelně dobré - druhá možná i lepší, zejména závěrečný díl je strhující. Rozhodně taky neplánuju, že potřetí to bylo naposled. JE TO KLENOT.

Xena

Xena (1995)

Stará dobrá Xena a její kulatý krám. Svět, v němž se může setkat Herkules s Caesarem nebo čínským císařem nemůže nestát za to. Jistě nikdo nebude zpochybňovat, že nejlepší jsou díly s Joxerem, který je v naprosto brilantním dabingu neodolatelný.

Black Books

Black Books (2000)

Já toho toho santusáka Morana (i Bernarda) prostě miluju nehynoucí láskou, protože se v něm úplně vidím a sebe taky miluju nehynoucí láskou. Po Trpaslíkovi asi to nejkrásnější co znám. Bailey Moranovy zdatně sekunduje a jejich ujetá rozvernost je prostě k popukání.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Tak to udělám trochu srovnáním s jiným podobným fenoménem... Na rozdíl od Velkého třesku, který se snaží předstírat inteligenci a inteligentní humor (nikoli příliš zdárně), toto skutečně je chytré a kvalitativně o bezpočet tříd na vyšší úrovni. Postavy jsou nevýslovně sympatičtějšíí a víc si drží svůj charakter (v TBBT to s nima různě mává asi podle toho, kdo psal zrovna scénář) a zároveň jsou dostatečně suše groteskní, aby si je člověk zamiloval (zejména Reinholmové a Moss), vtipy netočí neustále dokola několik šablon a také příběhy jsou tisícinásobně rozmanitější, ale zároveň jsou tu klasiky, bez kterých by se to neobešlo, ale které ani v nejmenším neotravují (taxiii!). Prostě tento seriál je taková švanda, že mě to asi zabije tak jako mého otce, otce mého otce, otce mé matky, mou matku a...jejího otce.

Tenká modrá linie

Tenká modrá linie (1995)

Ačkoli jsem se k tomuto seriálu kupodivu dostal až dnes (ačkoli tak před 15 lety jsem ho tu a tam jedním okem zahlédl), ihned se zařadil mezi mé oblíbené. Zdejší humor mi přesně sedl a dokonale vytrestá bránici. Skvělé obsazení, jedna figurka lepší než druhá, a skeče a fóry, které jsou někdy fakt na posrání (samozřejmě v dobrém smyslu). Vedle Atkinsona nejvíc září Haig (hlavně po stránce verbální) a Dreyfus (hlavně po stránce vizuální), výborný byl i Allen (alespon v dabingu) později bohužel nahrazený podstatně slabším Addym. Brilantní dabing seriálu přidává z 90 % na možná nematematických 130 % - exceluje zejména Sobotka s Lábusem.

Hospoda

Hospoda (1996)

unikátní sitcom, který svou upřímností, autentičností a lidovostí vždycky pobaví. Místy je z toho sice cítit "pražáctví", ale i tak je to parádní.

Hale and Pace

Hale and Pace (1988)

Skečová show v klasickém stylu, která na rozdíl od silně avantgardního Monty Pythona nebo svérázného Velkovlaku víceméně dodržuje formální základy, vtipy mají pointy atd. Díly mají relativně stabilní úroveň, a i když to může chvílu trvat, než si člověk na ty dva a jejich humor zvykne, stojí to za to. Zejména Gareth Hale je ksicht k pohledání a nechybí vynikající český dabing.