Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

The Doors

The Doors (1991)

Film díky kterému se The Doors stali jednou z mých nejoblíbenějších kapel. Neskutečná psychedelická jízda, která mě přesvědčila že Jim Morrison, alespoň ten Olivera Stonea, je znovuzrozený Dionýsos. Herecký výkon Vala Kilmera je neskutečný a může se mu rovnat jen Ben Kingsley v Gándhím.

Princezna Mononoke

Princezna Mononoke (1997)

Jeden z mála filmů s autentickou atmosférou mýtu, který skvěle předvádí buddhistický ideál "nahlížení očima nezástíněnýma nenávistí" na pozadí boje člověka a přírody. Jistá pohádkovost je tu vyvážena nečernobílostí postav a někdy i zbytečným násilím, ale dohromady to tvoří fungující celek. Český dabing mi nepřijde ani tak strašný, ale problémem že dialogy jsou špatně přeložené a film pak občas nedává moc smysl.

Gándhí

Gándhí (1982)

K tomuto filmu jsem ze začátku přistupoval s nedůvěrou, přece jenom tři hodiny biografického dramatu. A po pár minutách mě film chytil a nepustil. Skvěle zahraná role Gándhího, úžasné záběry do krajiny a historie snad největší bitvy 20. století jež nebyla vybojovaná zbraněmi. Neříkám že občas to nebylo zdlouhavé, ale kupodivu to vůbec nevadilo. Oko za oko by oslepilo celý svět !

Romeo a Julie

Romeo a Julie (1968)

Mé nejoblíbenější setkání s Shakespearem. Skvělý herci jež kombinují divadelní a filmový přístup, nádherná hudba, stylová výprava. Plusem určitě jsou i mladičtí herci v roli hlavní dvojice, čímž je dodržen původní příběh. A některé scény Verony kombinované s hudbou vytváří neksutečnou atmosféru. Samozřejmě že je ten příběh klišé a trochu bláznivej ale Zeffireli vás donutí jemu věřit.